Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Kreatív csapatépítő játékok, amik segítenek a csapatszellem kialakításában!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Július 18. Szerda - Frigyes
Hírdetés
 | Szerző: CZs
címkék: Érdekességek, Ételek, Kirándulás, Magyar, Utazás

10 kreatív csapatépítő játék, amit érdemes kipróbálni

10 csapatépítő játék, amit tényleg érdemes kipróbálni

A csapatépítő tréningeken megrendezett játékok segíthetnek összekovácsolni egy kisebb cég vagy egy egész céges osztály tagjait. Az alábbiakban megnézzük, hogy mi mindenben erősíthetik a csapat együttes munkáját, és felsorolunk jó néhány példát is, amiket a következő tréning alkalmával akár kis is próbálhatsz kollégáiddal!

Miért van szükség egy cégen belül csapatépítő programokra?

 

A csapatépítő tréningek együttműködésre ösztönzik a munkatársakat a mindennapi munkavégzés során. A problémamegoldást és a döntéshozó képességet is fejlesztik. Mint tudjuk, a munkahelyen rendkívül fontos a kommunikáció. A csapatépítők során a kollégák megismerik egymás személyiségét, vágyait, erősségeit és hiányosságait is, eközben pedig az egymással való kommunikációt is gyakorolhatják. A barátságos légkör külön bónusz, hiszen segít a hatékonyság és a termékeny munkavégzés fokozásában. Mindez annak köszönhető, hogy egy összeszokott csapat egyszerűbben veszi az akadályokat, amik a munka során felmerülhetnek. 

Hírdetés
 

1. Tojásejtés

 

A tojásejtés elsőre csak bolondozásnak tűnik, pedig ebben a játékban nagyon fontos az együttműködés és a kommunikáció. Lényege, hogy egy olyan „védőburkot” kell építeni egy nyers tojás köré, ami képes megvédeni azt egy nagyjából 3 emeletes zuhanástól. Ehhez a védelmező szerkezethez bármilyen irodaszer (vagy egyéb véletlenszerű tárgy) felhasználható, legyen szó szívószálakról, ragasztószalagokról vagy műanyag eszközökről. Amelyik csapat egy vagy másfél óra alatt olyan szerkezetet épít, ami megvédi a tojást a töréstől, az kapja a pontot erre a játékra.

 

2. Kutya, rizs, csirke

 

Mozgassátok meg a szürkeállományokat egy kis tervezgetéssel – a „kutya, rizs, csirke” kreatív problémamegoldásra ösztönzi a csapatokat. A csoport egyik tagját ki kell nevezni gazdának, a többiek pedig falusiak lesznek. A gazda feladata, hogy három vásárolt dologgal térjen haza (kutya, rizs, csirke), ehhez pedig át kell kelnie egy folyón egy csónakban. Egyszerre azonban csak egy dolgot vihet át magával ezek közül. Nem hagyhatja egyedül a csirkét és a kutyát, mert a kutya egyből megeszi a szárnyast, de a zsák rizs sincs biztonságban a csirkével. Mi tehát a megoldás? Ebben a falusiaknak kell segíteniük a gazdának, de egy kis kreatív gondolkodással és összehangolt problémamegoldással nem lesz nehéz kitalálni!

 

3. Körbeszéd
 

Ez a játék főleg a csoporttagok közötti kommunikációt és a koordinációt helyezi előtérbe. A csoportnak egy két végénél összekötött hosszú madzag köré kell állnia, hogy ők is egy kört alkossanak. A feladatuk az lesz, hogy mindenféle formákat készítsenek a madzagból (négyzeteket, nyolcasokat, háromszögeket, stb.). Ha valamivel nehezíteni szeretnéd a feladatukat, akkor vetess fel mindenkivel egy szemkendőt, és/vagy „némíts el” egy-egy játékost, hogy ne tudjanak kommunikálni a többiekkel. A játék a csoporttagok vezetői készségeire is rávilágíthat, és segít a bizalom megerősítésében.

 

Ha átadnád valakinek a szervezés terhét, a balaton parti Fenyves Yacht Club Hotelben állnak rendelkezésedre! Exkluzív környezetben, izgalmas csapatépítő programok során kovácsolódhatnak össze a kollégák, ráadásul kiemelkedő technikai felszereltséggel, saját kikötővel és élményközponttal emelik az ott töltött napok fényét. Beltéri és kültéri programlehetőségek közül is választhattok, megkóstolhatjátok a hotel éttermének íncsiklandozó falatait, és közösen élvezhetitek a Balaton nyújtotta élményt. Ismerjétek meg őket közelebbről az alábbi linken: csapatépítő helyszín Balatonon

 

Még több izgalmas ötletért lapozz a következő oldalra!

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Így tölts el egy napot Szentendrén

Így tölts el egy napot Szentendrén

2018-07-15

Szentendre egy igazán csodálatos hely, ahol számtalan látnivaló vár minket. A következőkben bemutatjuk, hogy miket érdemes megnézned, ha Szentendrén jársz, és hogyan érdemes egy napot eltölteni itt!

Ezek a dolgok nem hiányozhattak a balatoni nyaralásokon az 1970-es években!

Ezek a dolgok nem hiányozhattak a balatoni nyaralásokon az 1970-es években!

2018-07-05

Nyaralás az olcsó SZOT üdülők, a csíkos campingszékek és drága borjúcsülkök időszakában, utasellátóval és MK-27 magnóval. Nézzük, mik nem hiányozhattak a balatoni nyaralásokról annó!

Ezek Magyarország legnagyobb városai

Ezek Magyarország legnagyobb városai

2018-07-08

A Kárpát-medencét javarészt elfoglaló országunk Európa közepén fekszik, és összesen 93 030 négyzetkilométert foglal el a kontinensből és 19 megyére oszlik. Minden irányból több országgal is határos – szomszédjaink Románia, Szerbia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria és Ukrajna is.


2018-07-01 Győr kincsei

Kicsiny országunk több tucat olyan várossal büszkélkedik, amit nem hogy a külföldi, de a hazai utazók is ritkán érintenek felfedező túráik során. Győr kétségtelen az ilyen települések közé sorolható.

2018-07-02 Budapest legszebb utcái I. rész

Budapest, Budapest, te csodás! A most következő sorozatban bemutatjuk nektek Budapest legcsodálatosabb utcáit, ismerd meg te is Budapest legszebb utcáit!

2018-07-15 Hasznos tippek amatőr utazóknak

Az első külföldi út minden ember életében egy izgalmas élménynek ígérkezik, és általában már a felkészülési fázisban is pozitív és negatív érzések társulnak hozzá. Egyrészt mindenki izgatottan várja az új helyek, emberek és kultúrák felfedezését, másrészt számos olyan ismeretlen dologgal kell majd foglalkozniuk, amelyekre soha senki nem tanította m

2018-06-28 Ezeket a finomságokat ettük az 1980-as években! Emlékszel még?

Biztos vagyok abban, hogy aki az 1970-es, ’80-as években volt fiatal, emlékszik az összes finomságra, de azért a mostani ifjúságnak is ajánlom ezt a cikket, nézzétek meg, milyen volt akkor az élet a mostani 2 500 forintos halászlé helyett!

Titkok, melyeket eddig nem tudtál az Országházról!

Újabb és újabb dolgok derülnek ki az Országházról. Azt hihetnénk, hogy egy épület, mely már több mint 100 éve áll és tényleg minden nap...

Ilyen az, mikor utasszállítók repülnek a főváros fölött

Csodás és egyben hihetetlen felvételeket lehet találni a világhálón: hátborzongató az, mikor egy óriási utasszállító Budapest szívében a Duna...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.