Kreatív csapatépítő játékok, amik segítenek a csapatszellem kialakításában!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Február 18. - Bernadett
Hírdetés
 | Szerző: CZs
címkék: Érdekességek, Ételek, Kirándulás, Magyar, Utazás

10 kreatív csapatépítő játék, amit érdemes kipróbálni

Hírdetés
Hírdetés
10 csapatépítő játék, amit tényleg érdemes kipróbálni

A csapatépítő tréningeken megrendezett játékok segíthetnek összekovácsolni egy kisebb cég vagy egy egész céges osztály tagjait. Az alábbiakban megnézzük, hogy mi mindenben erősíthetik a csapat együttes munkáját, és felsorolunk jó néhány példát is, amiket a következő tréning alkalmával akár kis is próbálhatsz kollégáiddal!

Miért van szükség egy cégen belül csapatépítő programokra?

 

A csapatépítő tréningek együttműködésre ösztönzik a munkatársakat a mindennapi munkavégzés során. A problémamegoldást és a döntéshozó képességet is fejlesztik. Mint tudjuk, a munkahelyen rendkívül fontos a kommunikáció. A csapatépítők során a kollégák megismerik egymás személyiségét, vágyait, erősségeit és hiányosságait is, eközben pedig az egymással való kommunikációt is gyakorolhatják. A barátságos légkör külön bónusz, hiszen segít a hatékonyság és a termékeny munkavégzés fokozásában. Mindez annak köszönhető, hogy egy összeszokott csapat egyszerűbben veszi az akadályokat, amik a munka során felmerülhetnek. 

Hírdetés
 

1. Tojásejtés

 

A tojásejtés elsőre csak bolondozásnak tűnik, pedig ebben a játékban nagyon fontos az együttműködés és a kommunikáció. Lényege, hogy egy olyan „védőburkot” kell építeni egy nyers tojás köré, ami képes megvédeni azt egy nagyjából 3 emeletes zuhanástól. Ehhez a védelmező szerkezethez bármilyen irodaszer (vagy egyéb véletlenszerű tárgy) felhasználható, legyen szó szívószálakról, ragasztószalagokról vagy műanyag eszközökről. Amelyik csapat egy vagy másfél óra alatt olyan szerkezetet épít, ami megvédi a tojást a töréstől, az kapja a pontot erre a játékra.

 

2. Kutya, rizs, csirke

 

Mozgassátok meg a szürkeállományokat egy kis tervezgetéssel – a „kutya, rizs, csirke” kreatív problémamegoldásra ösztönzi a csapatokat. A csoport egyik tagját ki kell nevezni gazdának, a többiek pedig falusiak lesznek. A gazda feladata, hogy három vásárolt dologgal térjen haza (kutya, rizs, csirke), ehhez pedig át kell kelnie egy folyón egy csónakban. Egyszerre azonban csak egy dolgot vihet át magával ezek közül. Nem hagyhatja egyedül a csirkét és a kutyát, mert a kutya egyből megeszi a szárnyast, de a zsák rizs sincs biztonságban a csirkével. Mi tehát a megoldás? Ebben a falusiaknak kell segíteniük a gazdának, de egy kis kreatív gondolkodással és összehangolt problémamegoldással nem lesz nehéz kitalálni!

 

3. Körbeszéd
 

Ez a játék főleg a csoporttagok közötti kommunikációt és a koordinációt helyezi előtérbe. A csoportnak egy két végénél összekötött hosszú madzag köré kell állnia, hogy ők is egy kört alkossanak. A feladatuk az lesz, hogy mindenféle formákat készítsenek a madzagból (négyzeteket, nyolcasokat, háromszögeket, stb.). Ha valamivel nehezíteni szeretnéd a feladatukat, akkor vetess fel mindenkivel egy szemkendőt, és/vagy „némíts el” egy-egy játékost, hogy ne tudjanak kommunikálni a többiekkel. A játék a csoporttagok vezetői készségeire is rávilágíthat, és segít a bizalom megerősítésében.

 

Ha átadnád valakinek a szervezés terhét, a balaton parti Fenyves Yacht Club Hotelben állnak rendelkezésedre! Exkluzív környezetben, izgalmas csapatépítő programok során kovácsolódhatnak össze a kollégák, ráadásul kiemelkedő technikai felszereltséggel, saját kikötővel és élményközponttal emelik az ott töltött napok fényét. Beltéri és kültéri programlehetőségek közül is választhattok, megkóstolhatjátok a hotel éttermének íncsiklandozó falatait, és közösen élvezhetitek a Balaton nyújtotta élményt. Ismerjétek meg őket közelebbről az alábbi linken: csapatépítő helyszín Balatonon

 

Még több izgalmas ötletért lapozz a következő oldalra!

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

10 kreatív csapatépítő játék, amit érdemes kipróbálni

10 kreatív csapatépítő játék, amit érdemes kipróbálni

2018-02-12

Egy cégben belül rengeteg dolog múlik a munkatársak közötti szinergián, vagyis hogy milyen hatékonyan és gördülékenyen képesek együtt dolgozni a kollégák egymással. A sikeres munkavégzés érdekében nem csak professzionális, de barátságos is kell legyen a munkakörnyezet. Ezekkel a játékokkal biztosan sikerül valódi csapatot kovácsolni a kollégákból!

Tippek egy sikeres céges családi nap megszervezéséhez

Tippek egy sikeres céges családi nap megszervezéséhez

2018-02-12

Céges családi napot szervezel? Nem kell mindjárt megijedni – tény, hogy ez a küldetés megannyi buktatót hoz magával, de ha tudod, hogy mik ezek, akkor időben felkészülhetsz rájuk, és elkerülheted őket. Ismerj meg te is 7 egyszerű, de jól bevált tippet, amiknek köszönhetően tökéletes céges családi napot szervezhetsz kollégáidnak!

A vecsési savanyúság története

A vecsési savanyúság története

2018-02-12

A vecsési savanyúság az idők során világhíressé vált, ez pedig nem is véletlen! Ismerkedjetek meg ti is a vecsési savanyúság történetével, tudjatok meg mindent a magyar konyha egyik legjellegzetesebb, nélkülözhetetlen tagjáról!


2018-02-17 Készítsünk isteni finom körömpörköltet!

Vacsorára egy kicsit nehéz étel, de ebédnek annál jobb! A férfiak egyik kedvenc ételét mutatom be nektek, nézzük, hogyan készül az isteni finom körömpörkölt!

2018-02-08 Magyar húsvéti receptek

Magyar húsvéti receptek - Ismerjétek meg a legjobb, legízletesebb magyar húsvéti ételek receptjeit, nem csak a sonkát, és a tojást mutatjuk be nektek, hanem további finomságokat!

2017-12-15 Ez a magyar hotel nyerte el az egyik legnívósabb díjat a világon

2017-ben egy magyar szálloda 3 kategóriában is díjat vehetett át az egyik legnívósabb, szállodák között megrendezett nemzetközi versenyen!

2018-02-01 Hollókő és környéke

A falu közepén található a helyi fatornyos, cserepekkel fedett római katolikus templom, amely 1889 óta ékesíti Hollókő látképét. A falu 67 karakteres épülete jellegzetes döntött tetős parasztházak faragott fa támfalakkal.

Amire büszkék lehetünk – 5 egyedülálló magyar épület, amit mindenképp látnod kell!

Magyarország tele van szebbnél szebb, egyedülálló csodával! Vannak olyan épületek is, amik mellett nem lehet elmenni csak úgy, érdemes megnéznünk...

Készítsünk isteni finom körömpörköltet!

Vacsorára egy kicsit nehéz étel, de ebédnek annál jobb! A férfiak egyik kedvenc ételét mutatom be nektek, nézzük, hogyan készül az isteni finom...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.