Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

3000 éves kastélyt találtak a tó fenekén!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 21. Hétfő - Konstantin
Hírdetés
 | Szerző: Sz. F.
címkék: Érdekességek

3000 éves kastélyt találtak a tó fenekén!

Hírdetés
Hírdetés
3000 éves kastélyt találtak a tó fenekén!

Íme valami, amit nem lát minden nap az ember: egy 3 000 éves erődítmény maradványaira bukkantak Törökország legnagyobb tavának fenekén. A búvárok egy rendkívül jó állapotban lévő várfalat találtak, amelyről azt feltételezik, hogy valaha az Urartu-civilizációhoz tartozhatott.

A szakértők már egy évtizede tanulmányozták a Van-tó vizét, az elveszett erődítmény azonban mindeddig sikeresen bujkált előlük. A várat Tahsin Ceylan víz alatti fényképész és videográfus, Cumali Birol búvár és Mustafa Akkuş, a Van Yüzüncü Yıl Egyetem egyik hallgatója fedezték fel, akik immáron már tíz éve kutatták a Van-tavat, amelynek fenekén a helyi legendák szerint ősi romok találhatók. Mint kiderült, a legendák igazak voltak.

Hírdetés

 

Habár a főnyeremény sokáig rejtve maradt előlük, az előző tíz év nem telt eseménymentesen a csapat számára. Merüléseik során küsz halakat, mikrobák által létrehozott vízi képződményeket, korallokat és még egy elsüllyedt orosz hajót is sikerült lencsevégre kapniuk. Végül aztán a kitartó munka meghozta gyümölcsét, a csapat jutalma pedig egy óriási felfedezés lett. Szerencséjükre a vár szerkezetét a tó lúgos vizének kiváló állapotban sikerült megőriznie.

 

Az építményt a szakértők az Urartu-civilizációhoz kapcsolják, mivel ez a civilizáció előszeretettel használta építkezési célokra a vár falát alkotó köveket. A kastély és sok környező falu illetve település természetesen még akkoriban épültek, amikor a vízszint sokkal alacsonyabb volt ezen a területen. A következő oldalon még több érdekesség és egy videó is vár! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

6 nagyszerű indok, hogy miért szerveznek csapatépítőket

6 nagyszerű indok, hogy miért szerveznek csapatépítőket

2018-05-16

Manapság már egyáltalán nem ritka, hogy egy cég csapatépítő tréninget szervez a munkatársaknak.Az egyik nagy oka, hogy hatalmas buli mindenkinek és kikapcsolódás. Azonban szinte megszámlálhatatlanul sok nagyszerű indok szól amellett, hogy a cégek csapatépítőt szervezzenek. Nem csak az ott dolgozó embereknek tesz jót, de ráadásul az üzletnek is.

Egy magyar falu, amelynek a világ minden tájáról csodájára járnak

Egy magyar falu, amelynek a világ minden tájáról csodájára járnak

2018-05-15

Egy magyar falu, melynek csodájára járnak a világ minden tájáról. Méltán lehetünk büszke erre a falucskára, hihetetlen munkával nagyszerű körülményeket hoztak létre.

20 hétköznapi tárgy, amely totálisan megváltozott az idők során

20 hétköznapi tárgy, amely totálisan megváltozott az idők során

2018-05-15

Kevesen tudják, de az első számítógépek például még komplett szobányi helyet foglaltak, és a mobiltelefonok is luxusnak számítottak a megjelenésük idején, arról nem is beszélve, hogy teljesen másképp néztek ki, mint manapság.


2018-05-14 Megőrül mindenki ezért a 10 perc alatt elkészíthető pizzáért! Készítsd el még ma!

Készítsünk isteni finom pizzát mindössze 10 perc alatt, most egy olyan receptet mutatok meg nektek, ami biztosan el fogja nyerni a tetszéseteket!

2018-05-16 Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

Annyira jó volt látni szinte minden kertben, ahogy tüsténkednek az emberek, mindenki rohant a kertészetekbe, halomszámra vették a virágokat, hogy pár órával később már a saját otthonukat díszítsük ezekkel a szépségekkel.

2018-05-16 Tényleg egészséges a vegán étrend?

Az utóbbi években egyre több helyen jelenik meg ez a különös kifejezés, amelyet a mai napig némi homály vesz körül. Sokan esküsznek rá, míg mások szerint többet árt, mint amennyit segít.

2018-05-19 Így hosszabbíthatod meg az életedet akár 15 évvel

Valószínűleg minden ember sokáig szeretne élni, de persze nem mi döntjük el, hogy ez pontosan mennyi idő is lesz. Nagyban szerepet játszik a genetika és az életmódunk is abban, hogy mennyi ideig élünk. Van néhány olyan tényező, melyek segítségével akár 15 évvel is meghosszabbíthatjuk az életünket!

Így hosszabbíthatod meg az életedet akár 15 évvel

Valószínűleg minden ember sokáig szeretne élni, de persze nem mi döntjük el, hogy ez pontosan mennyi idő is lesz. Nagyban szerepet játszik a genetika...

A Csíksomlyói búcsú története – Itt a helye minden magyarnak!

Minden évben megrendezésre kerül a sokak által már ismert Csíksomlyói búcsú, a most következő cikkben bemutatjuk nektek a történetét,...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.