Nézd meg mit rejtenek a világ legérdkesebb palotái!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Március 22. Csütörtök - Beáta
Hírdetés
 | Szerző: vd
címkék: Érdekességek, Kirándulás, Külföld, Történelem, Utazás

A világ legérdekesebb palotái

Hírdetés
Hírdetés
A világ legérdekesebb palotái amiket látni kell

A paloták mindig elbűvölőek, hiszen egy más korba, egy más társadalmi kultúrába repítenek minket. Termeikben lépkedve úgy érezhetjük magunkat, akár a királyi család tagjai és időutazást tehetünk a régmúlt korokba, elképzelve azt, milyen volt az élet százévekkel ezelőtt. Átjár minket a történelem, hiszen az elmúlt idők nagy alakjai éppen ugyan ott sétáltak, gondolkodtak, étkeztek, ahol éppen mi is állunk. Nem csak történelmi, hanem építészeti szempontból is jelentősek, szemetgyönyörködtetőek és van köztük néhány igazán egyedi vagy éppen titokzatos darab is. Nézzük most meg a világ legérdekesebb palotáit, melyeket, ha lehetőségünk adódik rá, mindenképpen fedezzünk fel.

Budavári Palota, Magyarország


Igen, legkedvesebb fővárosunk palotája is felkerült erre a listára, hiszen elhelyezkedése és kinézete alapján is méltán mondhatjuk, hogy a világ egyik legszebb palotája. Budapest egyik legismertebb turisztikai és kulturális látványossága és egyben a volt királyi palota is, ahol országunk uralkodói és családtagjai éltek évszázadokon keresztül. A Budai Várnegyed részeként 1987 óta az UNESCO világörökségi helyszíneinek listáján található. 

Hírdetés


A palota a gótikus stílus jegyeiben kezdett el épülni az 1300-as évek közepén, mely munkálatok egészen az 1400-as évek végéig tartottak, így számos uralkodónk alatt bővült folyamatosan új épület részekkel.  A török megszállás alatt a palota hanyatlásnak indult, majd Buda visszafoglalásakor komoly károkat szenvedett el, a Várnegyed többi épületével együtt. Mivel hosszú időn keresztül folytak az építési munkálatok, többször is kibővítették, valamint renoválták így rengeteg építészeti stílus, köztük a barokk, reneszánsz, majd később a neobarokk stílus is nyomát hagyta az épületen, így egy igazán változatos és pompás épületté nőtte ki magát, mely igazán bemutatja Magyarország változatos és sokszor hányattatott sorsú történelmét. 
Bár királyi székhelyeink sorában csupán csak a 3. helyen szerepel, mégis a Budavári Palota talán mégis a legjelentősebb az összes körül. Érdekesség, hogy tényleges megismerése és feltárása csupán a II. világháború után kezdődött meg, amikor a háború alatt lebombázott neobarokk palotát elkezdték helyreállítani, mely során addig ismeretlen termeket és helységeket fedeztek fel benne.


Napjainkban az egyik legfontosabb látványossága fővárosunknak. A palota mára már nem csak az egykori királyi lakhely, hanem számos múzeumnak és könyvtárnak ad otthont, többek között a Budapesti Történeti Múzeumnak, illetve az ország legjelentősebb könyvtárának, az Országos Széchényi Könyvtárnak. Csodálatos panorámájával egyszerűen lehengerlő hely. A Budai Várnegyedben sétálva igazán úgy érezhetjük, hogy talpunk alatt megmozdul a talaj és életre kel a magyar történelem. Ha úgy döntünk, hogy felfedezzük rejtett kincseit, a nap folyamán érdemes ellátogatni, ha megéheztek egy kiváló, ugyan csak nagy történelmi múlttal rendelkező étterembe, a Pest-Buda Bisztróba, ahol a történelem mellé hamisítatlan magyar ételeket is fogyaszthattok. Ha bővebb információt szeretnétek kapni a vendéglőről, kattintsatok ide: étterem a budai várban. Asztalfoglalásért pedig IDE kattintsatok.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

A világ legérdekesebb palotái

A világ legérdekesebb palotái

2018-03-13

A paloták rengeteg régi emléket őriznek magukban. Nem csak építészetileg, hanem történelmileg is lenyűgöző egyik másik története. Szobáikban lépkedve úgy érezhetjük, visszarepülünk az időben és úgy láthatjuk a világot, mint a több évszázada vagy akár évezredekkel ezelőtt ott élő uralkodók. Megmutatjuk most a világ talán legérdekesebb palotáit.

Budapest legjobb nem művészeti múzeumai

Budapest legjobb nem művészeti múzeumai

2018-03-15

Amikor az ember a múzeum szót hallja, akkor általában festmények, szobrok és egyéb műalkotások kiállításai jutnak az eszébe. Azonban akik kultúrtúrát terveznek Budapesten, azok jobb ha tudják, hogy a főváros rengeteg nem művészeti jellegű múzeumot kínál az érdeklődők számára.

A legjobb tavaszi-nyári gasztronómiai fesztiválok Magyarországon

A legjobb tavaszi-nyári gasztronómiai fesztiválok Magyarországon

2018-03-11

Te is imádod a magyar ételeket? Szeretsz újdonságokat kóstolni? Akkor mindenképpen meg kell ismerned a legjobb tavaszi gasztronómiai fesztiválokat, ahol mindenkinek ott a helye, aki imádja a magyar konyhát!


2018-03-08 Tippek egy budapesti látogatáshoz

Sokan nem is gondolnánk, hogy Budapest milyen rengeteg kincset rejt magában. Fővárosunk legjava nem csupán az ismertebb látnivalókban merül ki – a Duna ezen gyöngyszeme temérdek lehetőséget kínál mindazoknak, akik egy pihentet, vagy valamivel aktívabb pihenés reményében látogatnak el ide.

2018-03-01 Magyarországon őserdő? Igen, tényleg van

Ha azt mondjuk: őserdő, ritkán jut bárkinek eszébe először Magyarország. De bármennyire hihetetlen, Magyarország egyedülállónak számít abban a dolgban, hogy megtalálható nálunk egy jégkorszak utáni, megmaradt őserdő maradvány. Megmutatjuk hol is van.

2018-03-03 Magyarországi romvárak, amiket érdemes megismerni!

Magyarország romvárait mutatom most be nektek, szerencsére rengeteg várat, és kastélyt találhatunk Magyarországon, ezek mindegyike képes minket visszarepíteni a múltba!

2018-03-15 Magyar művészek, akikre büszkék lehetünk

Magyarország nem csak feltalálóiról, a pálinkáról és a fürdőiről híres. Nemzetünk fennállása során számos hihetetlenül tehetséges művészt kapott tőlünk a világ, akik különféle médiumokon keresztül fejezték ki mindazt, amit elméjük és szívük diktált nekik.

Tóth Gabi új párja már családra vágyik!

Tóth Gabi és új párja alig egy hónapja jelentették be, hogy hivatalosan is egy párt alkotnak, máris komoly kapcsolat sejthető a pár között.

Magyar divatmárkák, amiket érdemes megismerned

Habár viszonylag ritkán hallunk erről, Magyarország igenis gazdag, színes és változatok designok otthona, ha a divatról van szó. Egyes divattervezőink...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.