Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Nézd meg mit rejtenek a világ legérdkesebb palotái!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 18. Hétfő - Levente
Hírdetés
 | Szerző: vd
címkék: Érdekességek, Kirándulás, Külföld, Történelem, Utazás

A világ legérdekesebb palotái

Hírdetés
Hírdetés
A világ legérdekesebb palotái amiket látni kell

A paloták mindig elbűvölőek, hiszen egy más korba, egy más társadalmi kultúrába repítenek minket. Termeikben lépkedve úgy érezhetjük magunkat, akár a királyi család tagjai és időutazást tehetünk a régmúlt korokba, elképzelve azt, milyen volt az élet százévekkel ezelőtt. Átjár minket a történelem, hiszen az elmúlt idők nagy alakjai éppen ugyan ott sétáltak, gondolkodtak, étkeztek, ahol éppen mi is állunk. Nem csak történelmi, hanem építészeti szempontból is jelentősek, szemetgyönyörködtetőek és van köztük néhány igazán egyedi vagy éppen titokzatos darab is. Nézzük most meg a világ legérdekesebb palotáit, melyeket, ha lehetőségünk adódik rá, mindenképpen fedezzünk fel.

Budavári Palota, Magyarország


Igen, legkedvesebb fővárosunk palotája is felkerült erre a listára, hiszen elhelyezkedése és kinézete alapján is méltán mondhatjuk, hogy a világ egyik legszebb palotája. Budapest egyik legismertebb turisztikai és kulturális látványossága és egyben a volt királyi palota is, ahol országunk uralkodói és családtagjai éltek évszázadokon keresztül. A Budai Várnegyed részeként 1987 óta az UNESCO világörökségi helyszíneinek listáján található. 

Hírdetés


A palota a gótikus stílus jegyeiben kezdett el épülni az 1300-as évek közepén, mely munkálatok egészen az 1400-as évek végéig tartottak, így számos uralkodónk alatt bővült folyamatosan új épület részekkel.  A török megszállás alatt a palota hanyatlásnak indult, majd Buda visszafoglalásakor komoly károkat szenvedett el, a Várnegyed többi épületével együtt. Mivel hosszú időn keresztül folytak az építési munkálatok, többször is kibővítették, valamint renoválták így rengeteg építészeti stílus, köztük a barokk, reneszánsz, majd később a neobarokk stílus is nyomát hagyta az épületen, így egy igazán változatos és pompás épületté nőtte ki magát, mely igazán bemutatja Magyarország változatos és sokszor hányattatott sorsú történelmét. 
Bár királyi székhelyeink sorában csupán csak a 3. helyen szerepel, mégis a Budavári Palota talán mégis a legjelentősebb az összes körül. Érdekesség, hogy tényleges megismerése és feltárása csupán a II. világháború után kezdődött meg, amikor a háború alatt lebombázott neobarokk palotát elkezdték helyreállítani, mely során addig ismeretlen termeket és helységeket fedeztek fel benne.


Napjainkban az egyik legfontosabb látványossága fővárosunknak. A palota mára már nem csak az egykori királyi lakhely, hanem számos múzeumnak és könyvtárnak ad otthont, többek között a Budapesti Történeti Múzeumnak, illetve az ország legjelentősebb könyvtárának, az Országos Széchényi Könyvtárnak. Csodálatos panorámájával egyszerűen lehengerlő hely. A Budai Várnegyedben sétálva igazán úgy érezhetjük, hogy talpunk alatt megmozdul a talaj és életre kel a magyar történelem. Ha úgy döntünk, hogy felfedezzük rejtett kincseit, a nap folyamán érdemes ellátogatni, ha megéheztek egy kiváló, ugyan csak nagy történelmi múlttal rendelkező étterembe, a Pest-Buda Bisztróba, ahol a történelem mellé hamisítatlan magyar ételeket is fogyaszthattok. Ha bővebb információt szeretnétek kapni a vendéglőről, kattintsatok ide: étterem a budai várban. Asztalfoglalásért pedig IDE kattintsatok.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

A legszebb budapesti templomok

A legszebb budapesti templomok

2018-06-16

A most következő cikkben bemutatjuk nektek a legeslegszebb budapesti templomokat, mindegyik egyedülállóan szép, látványosságnak sem utolsó! Ismerd meg mindet!

A világ legszebb Parlamentje a miénk!

A világ legszebb Parlamentje a miénk!

2018-06-07

Kevesen tudják, hogy Magyarország rendelkezik a világ egyik legszebb Parlamentjével, ráadásul a világ egyik legnagyobb Parlamentjével is egyben. Be is mutatjuk nektek a csodás épületet.

Bemutatjuk a Pál-völgyi-cseppkőbarlangot!

Bemutatjuk a Pál-völgyi-cseppkőbarlangot!

2018-06-05

Bámulatos csodák rejtőznek Magyarországon, Budapesten is, nem kell messzire mennünk. Természet által kialakított kristálykarácsonyfákat mutatunk most nektek!


2018-06-05 Budapest, mint a Világörökség része! Az Andrássy út bemutatása

Budapesten számos csodával találkozhatunk, sokan azonban nem tudják, hogy vannak olyan helyszínek, amik felkerültek a Világörökségi Listára is, most ezeket mutatjuk be nektek!

2018-05-31 Egy magyar falu, ahol minden igazi látványosság!

Létezik egy magyar falu, ahol minden igazi látványosság, mégis csak kevesen ismerik ezt a nem mindennapi települést! A falu neve Feked, ismerkedj meg vele te is közelebbről!

2018-05-26 Szereted a levendulát? Akkor ismerd meg ezeket a meseszép helyeket!

Imádom a levendula színét, kinézetét, illatát, mindenét, szerintem az egyik legcsodálatosabb növény az egész világon! Emellett pedig imádom a Balatont is, a kettő együtt pedig maga az álom!

2018-05-28 Sose volt ilyen rossz állapotban a balatoni bringaút…

Elképesztően rossz állapotban van a balatoni bicikliút, sok helyen sajnos tekerni sem lehet normálisan. Méteres a gaz, a bokrok-fák ágai belógnak az útra, két bringás nem fér el egymás mellett, az aszfalt fel van púposodva, rossz minőségű... Amit a következő cikkben látsz, az téged is megdöbbent majd. Képek és videó.

Titkok és összefüggések Magyarországról

Hazánk a Kárpát-medencében pontosan Európa szívében fekszik. Mindegy, hogy az ember keletről, vagy nyugatról jön, ezen a területen át kell haladnia....

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.