Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Az utolsó felperese is meghalt az azbeszt-ügynek!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 18. Hétfő - Levente
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék:

Az utolsó felperese is meghalt az azbeszt-ügynek!

Hírdetés
Hírdetés
Az utolsó felperese is meghalt az azbeszt-ügynek!

A hajdani selypi eternitgyárból kikerülő azbeszt miatt nyolcan perelték be az államot, hétfőre virradó azonban elhunyt az utolsó felperes is.

 

Az egykori cementgyár dolgozói mellett rengetegen betegedtek meg, a környéken élő emberek többségénél megállapították a mezoteliómát, vagyis mellhártyadaganatot, melynek kialakulásában bizonyítottan játszik jelentős szerepet az azbeszt. A per azért indult meg, mert valószínűleg nem csak az eternitgyárba jutott a rákkeltő anyagból, hanem a mellette lévő környezetbe is. Az utóbbi években szakértői csapat vizsgálta, hogy valóban kerülhetett-e a környezetbe azbeszt, illetve megvizsgálták azt is, van-e összefüggés a gyár működése és betegség kialakulása között.

Hírdetés

 

Pár évvel ezelőtt összesen nyolcan perelték be az államot, közülük viszont 2016-ban már csak ketten voltak életben, azonban folyamatosan jelentkeztek további emberek, amikor kiderült, milyen betegségben szenvednek.

 

Rengetegen jelentkeztek olyanok, akik a gyárban dolgoztak, de ők sajnos nem tudtak mit tenni, ugyanis a munkáltató Etercem már régóta felszámolás alatt áll, így nem lehet perelni…

 

Hírdetés
Hírdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.