Bükki Nemzeti Park - Magyarország látnivalói, a Bükki Nemzeti Park

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Kirándulás, Magyar, Magyarország, Utazás

Bükki Nemzeti Park

Hírdetés
Hírdetés
Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park (rövidítve: BNP) Magyarország egyik első nemzeti parkja, amely az Északi-középhegységben, a Bükk-vidéken fekszik. Igazgatósága Eger északi városrésze, Felnémet régi műemlék plébániaépületében található.

A Bükk Nemzeti Park a Bükk legmagasabb hegyvonulatában található – legalábbis az átlagos magasság tekintetében. Bőséges növény- és állatvilággal büszkélkedhet, köztük számos ritka lepke- és rovarfajtával.

 

Évente mintegy 90 féle vándorló madárfaj látogat el a parkba, köztük számos veszélyeztetett faj, amelyek csak a Bükk erdei és sziklafalain fészkelnek. A tartomány karsztrendszerének (Szeleta és Istállós-kő, valamint a Suba-lyuk és a Balla-barlang) sok száz barlangja és ürege primitív régészeti maradványként nagy tudományos érdeklődésnek örvend. Az erdő egészen addig terjed, míg a szem ellát; a középső rész 97 százaléka fás.

Hírdetés

 

Miért is érdemes ide ellátogatni? A Bükk Nemzeti Park kiváló lehetőséget nyújt a sétáláshoz és kerékpározáshoz, vagy egyszerűen pihenésre. Nem szabad kihagyni azokat a kisvasutakat sem, amelyek az erdőben közlekednek; a hegyek belsejében fekvő falvak pedig bizonyára mindenkit elvarázsolnak. A következő oldalon még több érdekesség vár! 

 

Hírdetés
Hírdetés

A hangulatos Hollókő

A hangulatos Hollókő

2017-09-21

Hollókő hangulata az építészetéből és kultúrájából fakad, így nem is csoda, hogy a település az UNESCO Világörökségi Listájának része!

Bükki Nemzeti Park

Bükki Nemzeti Park

2017-09-09

A Bükki Nemzeti Park csodáit mutatom most be nektek, látogassatok el velünk ti is a Bükki Nemzeti Parkba, és ismerjétek meg ezt a sok-sok szépséget, ami itt van!

Te tudod, hogy melyik megyének mi a székhelye? Teszteld a tudásodat!

Te tudod, hogy melyik megyének mi a székhelye? Teszteld a tudásodat!

2017-09-10

Hazánk közigazgatásilag 19 megyére osztott, de sokan nem tudják, hogy melyik megyének melyik megyeszékhelyű város áll az élén. Most letesztelheted a tudásodat!


2017-08-23 Lillafüred és környéke

Lillafüred Magyarország egyik legszebb, és legsokoldalúbb települése, éppen ezért most bemutatom nektek közelebbről Lillafüredet, ismerjétek meg Lillafüredet!

2017-09-23 Ismét magyar város főterét választották Európa legszebbjének!

Európa Legszebb Főterének választották Kaposvár főterét, hatalmas elismerés érte ismét Magyarországot! Kaposvár főtere lett Európa legszebb főtere, ismerd meg te is!

2017-09-11 A Gyulai vár bemutatása

Ismerjétek meg ti is Közép-Európa egyetlen éppen maradt síkvidéki téglavárát, ami nem más, mint a Magyarországon található Gyulai vár! Mesés története van!

2017-08-30 Ismerjük meg közelebbről Tokajt

Tokaj csodáit mutatjuk most be nektek, ismerjétek meg ti is közelebbről a magyar borok egyik legnagyobb hazáját, ami nem más, mint Tokaj! Tokajt mutatjuk be nektek!

Ismét magyar város főterét választották Európa legszebbjének!

2016-ban is egy magyar város főterét választották a legszebbnek, akkor Mosonmagyaróvárra lehetünk nagyon...

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

Amíg Magyarországon szinte megállás nélkül esett az eső, addig máshol havazásra kellett...