Bükki Nemzeti Park - Magyarország látnivalói, a Bükki Nemzeti Park

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 20. Hétfő - Jolán
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Kirándulás, Magyar, Magyarország, Utazás

Bükki Nemzeti Park

Hírdetés
Hírdetés
Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park (rövidítve: BNP) Magyarország egyik első nemzeti parkja, amely az Északi-középhegységben, a Bükk-vidéken fekszik. Igazgatósága Eger északi városrésze, Felnémet régi műemlék plébániaépületében található.

A Bükk Nemzeti Park a Bükk legmagasabb hegyvonulatában található – legalábbis az átlagos magasság tekintetében. Bőséges növény- és állatvilággal büszkélkedhet, köztük számos ritka lepke- és rovarfajtával.

 

Évente mintegy 90 féle vándorló madárfaj látogat el a parkba, köztük számos veszélyeztetett faj, amelyek csak a Bükk erdei és sziklafalain fészkelnek. A tartomány karsztrendszerének (Szeleta és Istállós-kő, valamint a Suba-lyuk és a Balla-barlang) sok száz barlangja és ürege primitív régészeti maradványként nagy tudományos érdeklődésnek örvend. Az erdő egészen addig terjed, míg a szem ellát; a középső rész 97 százaléka fás.

Hírdetés

 

Miért is érdemes ide ellátogatni? A Bükk Nemzeti Park kiváló lehetőséget nyújt a sétáláshoz és kerékpározáshoz, vagy egyszerűen pihenésre. Nem szabad kihagyni azokat a kisvasutakat sem, amelyek az erdőben közlekednek; a hegyek belsejében fekvő falvak pedig bizonyára mindenkit elvarázsolnak. A következő oldalon még több érdekesség vár! 

 

Hírdetés
Hírdetés

Hova érdemes ellátogatnunk, ha síelni szeretnénk?

Hova érdemes ellátogatnunk, ha síelni szeretnénk?

2017-11-16

Magyarország sípályáit mutatom most be nektek, ide érdemes ellátogatnunk, hogyha síelni szeretnénk Magyarországon. Magyarországi sípályák, magyar sípályák.

Luca-napi hagyományok Magyarországon

Luca-napi hagyományok Magyarországon

2017-11-15

Luca-napi babonák, Luca-napi népszokások, Luca-napi hiedelmek, Luca-napi hagyományok Magyarországon. Ismerd meg a Luca-napi népszokásokat Magyarországon!

A hangulatos Hollókő

A hangulatos Hollókő

2017-09-21

Hollókő hangulata az építészetéből és kultúrájából fakad, így nem is csoda, hogy a település az UNESCO Világörökségi Listájának része!


2017-11-10 Gyógyító helyek Magyarországon

Ismerkedjünk meg együtt Magyarország gyógyító helyeivel, olyan helyeket mutatok be nektek, amik különleges, gyógyító erővel rendelkeznek. Ide érdemes ellátogatni!

2017-09-25 5 kihagyhatatlan látnivaló az Aggteleki Nemzeti Parkban

Ismerd meg az Aggteleki Nemzeti Park több mint 20 hektáros területének 5 kihagyhatatlan látványosságát, és látogass el Te is a nevezetességekhez!

2017-11-09 Elsétálási jog Magyarországon! Adósok mentesülnek a tartozás alól

A következő fél év alkalmat teremthet az ún. elsétálási jog magyarországi bevezetésére, mellyel adósok százezrei mentesülhetnek a fennmaradó tartozásuk alól!

2017-11-01 Felismered még a képen szereplő magyar futball-legendákat?

Magyarország számtalan futball-legendával büszkélkedhet, gondoljuk csak vissza az Aranycsapatunkra. Ti felismeritek a magyar futball-legendákat?

Undorodom ezektől a "politikusoktól!" Gulyás Márton elmész te a francba!

Ki a fene az a Gulyás Márton, és miért teheti tönkre mások megélhetését önérdekből? Legyen már elég a megélhetési politikusokból! Takarodjatok!  

Így készül a nagyi gyógyító tyúkhúslevese

Ha vasárnapi ebédről vagy fejfájásról, esetleg gyomorpanaszokról van szó, akkor sokan azonnal a nagyi csirkehúslevesére gondolunk. Ahány ház, annyi...