Óriási csillaghullásra számíthatunk mától! – Kémleld az eget te is!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 11. Hétfő - Árpád
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek

Óriási csillaghullásra számíthatunk mától! – Kémleld az eget te is!

Hírdetés
Hírdetés
Óriási csillaghullásra számíthatunk mától! – Kémleld az eget te is!

Nem árt kémlelni az eget az elkövetkező napokban, ugyanis óriási csillaghullásra lehet számítani! A most következő cikkben elmondom, mikor érdemes romantikáznotok az ég alatt! 

 

Fogod nézni a csillagokat?

 

Október 20. és október 24. között érdemes az eget kémlelni, de a csúcspont, mint minden évben, idén is október 21.-én lesz! A Halley-üstökösből származó porszemcsék pályája októberben az év során másodszor találkozik a Földével, ez az Orionidák meteorrajának ideje. A jó hír az, hogy nem csak egy napig lehet szerencsénk, ugyanis az Orionidák több napig tart, ellentétben a Perseidák meteorrajjal, ami egyetlen éjszakára koncentrálódik.

Hírdetés

 

A jelenség szabad szemmel is tökéletesen látható lesz, már ha az időjárás is engedi ezt. A meteorraj október 20. és 24.-e között lesz a legjobban megtekinthető, de egészen november 7-ig bármelyik nap láthatunk hullócsillagokat. Ennek oka az, hogy az Orionidák sokkal jobban szétterült, mint az összes többi raj.

 

Már a késő esti órákban is élvezhetjük a hullócsillagok látványát, de a legideálisabb időszak a megfigyelésre az éjszaka második fele, a hajnal előtti idő. Ekkor ugyanis 10-15 hullócsillagot is láthatunk, míg az esti órákban “csak” 4-5 meteorral találkozhatunk. A következő oldalon többet megtudhatsz a meteorrajról! 

 

Hírdetés
Hírdetés

Amit a szódavízről tudni illik

Amit a szódavízről tudni illik

2017-11-29

Tudtátok, hogy mint sok minden más, a szódavíz is magyar találmány? Most mindent megtudhatsz a szódavízről, ismerkedj meg közelebbről ezzel a magyar találmánnyal!

Egy magyar volt az elsüllyedt Titanic hőse!

Egy magyar volt az elsüllyedt Titanic hőse!

2017-11-28

A Titanic tragikus balesetéről biztosan hallott már mindenki, azt viszont csak nagyon kevesen tudják, hogy egy magyar orvos, nevezetesen Doktor Lengyel Árpád mentette meg a hajószerencsétlenség túlélőit!

Ilyen volt az 1987-es nagy havazás

Ilyen volt az 1987-es nagy havazás

2017-11-28

Ma már elég, hogyha leesik egy-két centi hó, és máris megáll az élet, a vonatok késnek, mint mindig, a gépjárművek döcögnek. Nem tudom, mi lenne, ha megismétlődne az 1987-es havazás.


2017-11-27 Virágok ültetésével hívják fel a figyelmet a kátyúkra!

Az egész világ tele van kisebb-nagyobb kátyúkkal, az emberek egy része ezt megunva eldöntötte, hogy felhívja a figyelmet, nézzük, mit találtak ki!

2017-12-01 Retro édesség kvíz - Te felismered még őket?

Egyszerűen imádtuk ezeket az édességeket, de vajon mennyire emlékszel még közül? Összegyűjtöttük a legkedveltebb retro édességeket!

2017-12-01 Magyar feltalálók kvíz

Számtalan nagyszerű, világmegváltó találmány fűződik magyar feltalálók nevéhez. A következőkben egy kvíz segítségével tesztelheted, hogy mennyire ismered őket!

2017-12-09 Milyen színű a szemed? Ezt árulja el rólad!

Szemünk színe is sok mindent elárul rólunk, most következő cikkünkben el is mondjuk nektek, miket! Tudd meg te is, mit rejt szemed színe!

Németül tanulsz és rohadt uncsinak találod?

Németül tanulsz és rohadt uncsinak találod? Én is. Vagyis találtam eddig. De amit mutatok, az téged is meglep majd! Na nem egy kamu csoda módszerbe...

Pár szem krumpli kell a magyarok egyik nagy kedvencéhez!

A magyarok egyik legnagyobb kedvence, amit biztos vagyok benne, hogy te is nagyon szeretsz! Nem kell hozzá sok minden, most pedig meg is mutatom nektek a...