Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Disznósajt készítése, a tökéletes disznósajt receptje

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek, Ételek, Gasztronómia, Magyar

Disznósajt készítése házilag

Hírdetés
Hírdetés
Isteni finom disznósajt recepttel

Van, aki szereti, és van, aki undorodik tőle, egy azonban biztos: a disznósajt Magyarország részévé vált az idők során! Most bemutatjuk nektek ezt az igazi falusi finomságot, cikkünkben egy jól bevált, remek receptet is találhattok!

Szereted a disznósajtot?

                                                                                                       

Hírdetés

Magyarországon a disznótor, rendszerint télen, a karácsony előtti, illetve a januári hideg napokban a parasztháztartások egyik legnépszerűbb tradíciója, amely manapság a városi emberek számára népszerű turisztikai és hagyományőrző élménnyé vált. A disznóvágás vagy disznóölés a háznál nevelt sertés hagyományos levágása, a hús feldolgozása, és az ezt követő hagyományos disznótoros hurka, kolbász, töltött káposzta fogásokból rendezett vacsora.

 

A falusi népszokások közül az egyik legtöbb embert megmozgató közösségi esemény volt. Általában a disznóhizlalás befejezését a hideg téli időszakra időzítették, hogy a romlékony hús egy részét lefagyasztva hosszabb ideig is eltarthassák.

                                                                                                       

Disznóvágás után a disznót feldolgozzák, készül hurka, kolbász, töpörtyű, és még sok minden más. Nem vesz kárba szinte semmi, a disznónak minden részét felhasználják valamilyen formában.

                                                                                                       

A legismertebb disznó-testrészek a sonka,a szalonna, és a csülök, ezeket pácolás után füstölve tartósítják. A magyar népéletben a sonkát legtöbb helyen húsvétig elrakják, és az ünnepen tálalják föl. Ugyanolyan ismertté vált az évek során a disznósajt is, ez az étel viszont eléggé megosztja az embereket, csakúgy, mint a kocsonya! Remélem, hogy te szereted, a következő oldalon megtudhatod, hogyan készítheted el hagyományos módon a világ legfinomabb disznósajtját!

                                                                                                       

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Tippek a borok tárolásához és érleléséhez

Tippek a borok tárolásához és érleléséhez

2018-05-13

A bor abban a pillanatban romlani kezd, ahogy kihúzod a dugót a hordóból. A borok megfelelő tárolása és érlelése egy külön művészetként is felfogható – ha pedig ismered a megfelelő technikákat, akkor hosszú ideig élvezheted kiváló minőségű italaidat.

Megőrül mindenki ezért a 10 perc alatt elkészíthető pizzáért! Készítsd el még ma!

Megőrül mindenki ezért a 10 perc alatt elkészíthető pizzáért! Készítsd...

2018-05-14

Készítsünk isteni finom pizzát mindössze 10 perc alatt, most egy olyan receptet mutatok meg nektek, ami biztosan el fogja nyerni a tetszéseteket!

Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

2018-05-16

Annyira jó volt látni szinte minden kertben, ahogy tüsténkednek az emberek, mindenki rohant a kertészetekbe, halomszámra vették a virágokat, hogy pár órával később már a saját otthonukat díszítsük ezekkel a szépségekkel.


2018-04-21 A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is.

2018-04-20 Budapesten járt a világhírű szakács, Jamie Oliver

Mindenki nagy kedvence, a kertben főzicskéző szuperséf, Jamie Oliver a héten először látogatott el Budapestre, hogy részt vegyen új étterme megnyitóján a Budai várban. A Zsidai Grouppal közösen vitt éttermek száma egyel nőtt, és végre a brit sztárséf is el tudott látogatni Budapestre. A sajtótájékoztatón sok mindent megtudtunk róla és ételeiről is.

2018-04-12 Magyarok kedvence - Így készül a tökéletes Rákóczi-túrós!

Készítsétek el ti is a legfinomabb Rákóczi-túróst, mostani cikkünkben számtalan érdekességet osztunk meg ezzel a finomsággal kapcsolatban, és a tökéletes receptet is megtalálhatjátok!

2018-04-17 3 termék, amit nem szabad megmosni, és 3 termék, amelyet kötelező megmosni!

Vannak olyan élelmiszerek, amelyeket ha megmosol, akkor árthatsz az egészségednek. Így most következzen 3 élelmiszer, amit a szakemberek szerint nem szabad megmosnod, és szintén 3 élelmiszer, amit kötelező megmosni.

Főszerepben az apák! Hamarosan itt van az Apák napja!

Kiharcolt vagy reális ünnep? Sokszor tapasztalhattuk már meg, hogy ha valaki az ’Apák napját’ emlegeti, sokaknak szarkasztikus mosoly ül ki az...

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Magyarország legszebb tavait mutatom most be nektek, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a Balatonon túl is van élet! Ismerjétek meg kis hazánk meseszép...




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.