Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Fantasztikus sikereket ér el a cigánytelepről indult magyar rákkutató!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 18. Hétfő - Levente
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek, Magyar

Fantasztikus sikereket ér el a cigánytelepről indult magyar rákkutató!

Hírdetés
Hírdetés
Fantasztikus sikereket ér el a cigánytelepről indult magyar rákkutató!

Nem volt könnyű gyerekkora, ugyanis egy cigánytelepen nőtt fel, és már 9 éves korában építkezésen dolgozott. Viszont mindent megtett azért, hogy álmait valóra váltsa, kitört, és mára az egész világon elismert rákkutatóvá vált! Ismerkedjünk meg vele közelebbről! 

Büszke vagy Dr. Horváth Józsefre?

 

Dr. Horváth József Karcagon nőtt fel, egész pontosan a cigánytelepen. Számára viszont mindig is a tanulás volt az elsődleges, kezdetben még jogász szeretett volna lenni, de szakközépiskolában a biológia tanárnője arra bíztatta, hogy forduljon a genetika felé forduljon. Másodéves korában benevezett egy versenyre, aminek a drogoknak az agyra gyakorolt hatása volt a témája. Az egésznek a biokémiai része fogta meg, az, hogy egyetlen molekula befolyásolni tudja az agyat, és az egész szervezetet. 

Hírdetés

 

Fiatalabb korában a testvérei könyveit bújta, emellett otthonukban nagyjából 500 könyv volt, mivel apja szeretett olvasni. Amikor gyerek volt, akkor zártak be sorra a téeszek, egyre kevesebb lett a munka, így tudta, hogy csak akkor törhet ki, ha tanul. Édesapja vasúri pályamunkás volt, a munkája később megszűnt, csakúgy, mint a cigánytelepen mindenkinek. József viszont mindvégig kitűnő tanuló volt.

 

Álma az, hogy az Amerikai Egyesült Államokban dolgozzon, ott egy kutatócsoport tagja legyen. Azt, hogy onnan visszajönne-e, nem tudja eldönteni egyelőre, a körülmények alakítanák az életét. Kimenni viszont mindenképpen szeretne, már csak azért is, hogy tapasztalatokat gyűjtsön. Szabadidejében igyekszik ellátni összes többi teendőjét: gyerekeknek, és cigány felnőtteknek beszél arról, hogy igenis van kiút a szegénységből, és rengeteget dolgozik azon, a tanulás érték legyen. Eddigi életében már nagyon sok mindent elért, az egész világon ismert, és elismert rákkutató lett belőle, a következő oldalon azt is elmondom, miért figyelt fel rá az egész tudományos világ! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Amit az Országházról tudni illik

Amit az Országházról tudni illik

2018-06-14

A gyakran (tévesen) Parlamentként emlegetett épület valójában az Országház nevet viseli. A Budapest szívében elhelyezkedő épület a világon a harmadik legnagyobb ilyen jellegű építmény. Látványos kupolaszerkezetével az Országház 96 méter magas és összesen 691 szobát rejteget falai között.

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

2018-06-17

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a helyek, amiket nem hagyhatsz ki, ha Zalaegerszegre látogatsz!

Titkok és összefüggések Magyarországról

Titkok és összefüggések Magyarországról

2018-06-17

Minden magyar embernek ismernie kellene ezeket a titkokat és összefüggéseket, mivel Magyarországgal kapcsolatos az összes, érdekesebbnél érdekesebbek!


2018-06-16 A legszebb budapesti templomok

A most következő cikkben bemutatjuk nektek a legeslegszebb budapesti templomokat, mindegyik egyedülállóan szép, látványosságnak sem utolsó! Ismerd meg mindet!

2018-06-08 Ahova érdemes ellátogatnia mindenkinek – Hazánk legtisztább levegőjű települése

Magyarország legtisztább levegőjű településére, egyben kis hazánk egyik legszebb környékére kalauzollak most el titeket! Ez az a hely, ahova tényleg érdemes ellátogatnia mindenkinek!

2018-06-08 Ha igazi lehűlésre vágysz, látogasd meg Magyarország legmagasabban fekvő tavát!

Mostani cikkünkben Magyarország legmagasabban fekvő tavát mutatom be nektek, ha igazi lehűlésre és felejthetetlen élményekre vágytok, mindenképpen látogassatok el ide!

2018-06-05 Bemutatjuk a Pál-völgyi-cseppkőbarlangot!

Bámulatos csodák rejtőznek Magyarországon, Budapesten is, nem kell messzire mennünk. Természet által kialakított kristálykarácsonyfákat mutatunk most nektek!

Titkok és összefüggések Magyarországról

Hazánk a Kárpát-medencében pontosan Európa szívében fekszik. Mindegy, hogy az ember keletről, vagy nyugatról jön, ezen a területen át kell haladnia....

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.