Fantasztikus sikereket ér el a cigánytelepről indult magyar rákkutató!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 26. Csütörtök - Ervin
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek, Magyar

Fantasztikus sikereket ér el a cigánytelepről indult magyar rákkutató!

Hírdetés
Hírdetés
Fantasztikus sikereket ér el a cigánytelepről indult magyar rákkutató!

Nem volt könnyű gyerekkora, ugyanis egy cigánytelepen nőtt fel, és már 9 éves korában építkezésen dolgozott. Viszont mindent megtett azért, hogy álmait valóra váltsa, kitört, és mára az egész világon elismert rákkutatóvá vált! Ismerkedjünk meg vele közelebbről! 

Büszke vagy Dr. Horváth Józsefre?

 

Dr. Horváth József Karcagon nőtt fel, egész pontosan a cigánytelepen. Számára viszont mindig is a tanulás volt az elsődleges, kezdetben még jogász szeretett volna lenni, de szakközépiskolában a biológia tanárnője arra bíztatta, hogy forduljon a genetika felé forduljon. Másodéves korában benevezett egy versenyre, aminek a drogoknak az agyra gyakorolt hatása volt a témája. Az egésznek a biokémiai része fogta meg, az, hogy egyetlen molekula befolyásolni tudja az agyat, és az egész szervezetet. 

Hírdetés

 

Fiatalabb korában a testvérei könyveit bújta, emellett otthonukban nagyjából 500 könyv volt, mivel apja szeretett olvasni. Amikor gyerek volt, akkor zártak be sorra a téeszek, egyre kevesebb lett a munka, így tudta, hogy csak akkor törhet ki, ha tanul. Édesapja vasúri pályamunkás volt, a munkája később megszűnt, csakúgy, mint a cigánytelepen mindenkinek. József viszont mindvégig kitűnő tanuló volt.

 

Álma az, hogy az Amerikai Egyesült Államokban dolgozzon, ott egy kutatócsoport tagja legyen. Azt, hogy onnan visszajönne-e, nem tudja eldönteni egyelőre, a körülmények alakítanák az életét. Kimenni viszont mindenképpen szeretne, már csak azért is, hogy tapasztalatokat gyűjtsön. Szabadidejében igyekszik ellátni összes többi teendőjét: gyerekeknek, és cigány felnőtteknek beszél arról, hogy igenis van kiút a szegénységből, és rengeteget dolgozik azon, a tanulás érték legyen. Eddigi életében már nagyon sok mindent elért, az egész világon ismert, és elismert rákkutató lett belőle, a következő oldalon azt is elmondom, miért figyelt fel rá az egész tudományos világ! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Budapesten turistaként

Budapesten turistaként

2018-04-21

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évben külföldön töltse a szabadidejét. A jó hír az, hogy hazánkban is megannyi hely vár arra, hogy felfedezzük mindazt, amit kínál az érdeklődők számára. Példának okáért itt van mindjárt Budapest, országunk központja!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

2018-04-21

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is.

A magyar népviseletről röviden

A magyar népviseletről röviden

2018-04-24

A magyarok népviseletének történelme és öltözködésünk hagyományai évszázadokra nyúlnak vissza. A Kárpát-medencében való letelepedésünk óta az ország különböző részein több népcsoport is kialakult, melyek a mai napig jellegzetes stíluselemeket használnak fel művészeti alkotásaikban, beleértve persze a ruházatot is.


2018-04-23 Hihetetlen méretekkel rendelkező darazsak jelentek meg Magyarországon!

Óriási méretekkel rendelkező darazsak bukkantak fel Magyarországon, mostani cikkünkben bemutatjuk nektek a legnagyobb darazsakat a világon. Ismerd meg te is ezeket a hatalmas rovarokat.

2018-04-25 A székelykapu

Mostani cikkünkben a nem mindennapi szépséggel rendelkező székelykapukat mutatjuk be nektek, ismerjétek meg ti is ezeket a valóban mesés műremekeket!

2018-04-25 Pünkösdi programok 2018

Pünkösdi programok országszerte – A legjobb pünkösdi programokat hoztuk el, vegyetek részt ti is Magyarország legjobb pünkösdi programjain, nézzétek meg, melyek a legjobb pünkösdi programok Magyarországon! Pünkösdi programok Magyarországon.

2018-04-20 Budapesten járt a világhírű szakács, Jamie Oliver

Mindenki nagy kedvence, a kertben főzicskéző szuperséf, Jamie Oliver a héten először látogatott el Budapestre, hogy részt vegyen új étterme megnyitóján a Budai várban. A Zsidai Grouppal közösen vitt éttermek száma egyel nőtt, és végre a brit sztárséf is el tudott látogatni Budapestre. A sajtótájékoztatón sok mindent megtudtunk róla és ételeiről is.

Pünkösdi programok 2018

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani mindenki számára, ezért most elhoztuk a legjobb pünkösdi programokat! Töltsétek az ünnepet ti is vidáman,...

A világ legszebb kávéházai - köztük egy magyar is!

Miután az európai kávéházak a kortárs művészek közkedvelt találkozóhelyeivé váltak a XIX. és XX. században, igazi kulturális intézményekké...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.