Az El Camino zarándokút

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Március 22. Csütörtök - Beáta
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek, Európa, Kirándulás, Külföld

El Camino, a világ legősibb zarándokútja

Hírdetés
Hírdetés
Ismerd meg az El Camino zarándokutat

Most egy olyan zarándokutat mutatok be nektek, ami ismerős lehet mindenki számára, ha más miatt nem is, akkor a róla készült film okán. Nézzük, miért olyan híres, és közkedvelt az Camino de Santiago, vagy más néven a Szent Jakab-út!

(Kép forrása: Wikipédia)

 

A Szent Jakab-út (gyakran spanyol neve (Camino de Santiago) után El Caminó-nak is nevezik) ősrégi zarándokút, a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt s a maival ellenkező irányban járták be a zarándokok. A mai út Spanyolország Galicia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak Idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai. A legenda szerint Szent Jakab holttestét hajón hozták Jeruzsálemből – az ottani keresztényüldözés elől – Észak-Spanyolországba. Itt azon a helyen temették el, ahol most Santiago de Compostela található.

Hírdetés

 

Compostelába nemcsak egy kiindulópontból lehet eljutni, viszont az út fő része azonos. A zarándokút jelvénye a fésűkagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk. Az út mentén a bencések kórházakat és rendházakat építettek.

 

Jeruzsálem és Róma után Santiago de Compostela a keresztény zarándoklatok egyik legfontosabb célpontja. A középkortól kezdve, mikor a Szentföldre menő zarándoklatok ellehetetlenültek, a Camino szerepe felértékelődött. A Szent Jakab-út 1993-tól az UNESCO Világörökség részét képezi.

 

Az El Camino története

  • A 11. században már ismert a 13 pihenőhellyel rendelkező zarándokút Composteláig.
  • A 12. századra elterjedt a keresztény világban, jelentős zarándokúttá vált.
  • 1130–1140 közt készült az Aymeric Picaud francia pap által írt első modern útikönyv, mely négyféle utat különböztet meg, és részletesen beszél az egyes településekről, szállásokról, az út praktikus tudnivalóiról. Ez a könyv később Codex Calixtinus néven vált ismertté, melynek az V. könyvét alkotja.

 

A következő oldalon elmondom, milyen különböző útvonalak vannak, lapozz egyet, és ismerd meg mind a négyet! 

 

Forrás: Wikipédia

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

El Camino, a világ legősibb zarándokútja

El Camino, a világ legősibb zarándokútja

2018-02-21

Ismerkedjünk meg a világ legősibb, és leghosszabb zarándokútjával, az El Camino-val, vagy más néven Szent Jakab-úttal! Nézzük, miért olyan érdekes ez a közkedvelt zarándokút!

A világ legérdekesebb palotái

A világ legérdekesebb palotái

2018-03-13

A paloták rengeteg régi emléket őriznek magukban. Nem csak építészetileg, hanem történelmileg is lenyűgöző egyik másik története. Szobáikban lépkedve úgy érezhetjük, visszarepülünk az időben és úgy láthatjuk a világot, mint a több évszázada vagy akár évezredekkel ezelőtt ott élő uralkodók. Megmutatjuk most a világ talán legérdekesebb palotáit.

Magyarországi romvárak, amiket érdemes megismerni!

Magyarországi romvárak, amiket érdemes megismerni!

2018-03-03

Magyarország romvárait mutatom most be nektek, szerencsére rengeteg várat, és kastélyt találhatunk Magyarországon, ezek mindegyike képes minket visszarepíteni a múltba!


2018-03-01 Magyarországon őserdő? Igen, tényleg van

Ha azt mondjuk: őserdő, ritkán jut bárkinek eszébe először Magyarország. De bármennyire hihetetlen, Magyarország egyedülállónak számít abban a dolgban, hogy megtalálható nálunk egy jégkorszak utáni, megmaradt őserdő maradvány. Megmutatjuk hol is van.

2018-03-05 Szabadulós játékok Budapesten – 3 különleges programhelyszín

Unod a mozit? Valami szórakoztató programot keresel, ahol tutira nem fogtok unatkozni? Olyan helyet, ami garantáltan egy életre szóló élményt nyújt? Esetleg különleges randihelyszínben gondolkozol? Törj ki a megszokott keretekből! Szabadulós játékok Budapesten – 3 különleges programhelyszín, amit nem fogsz megbánni, ha kipróbálsz!

2018-03-11 A legjobb tavaszi-nyári gasztronómiai fesztiválok Magyarországon

Te is imádod a magyar ételeket? Szeretsz újdonságokat kóstolni? Akkor mindenképpen meg kell ismerned a legjobb tavaszi gasztronómiai fesztiválokat, ahol mindenkinek ott a helye, aki imádja a magyar konyhát!

2018-03-15 Budapest legjobb nem művészeti múzeumai

Amikor az ember a múzeum szót hallja, akkor általában festmények, szobrok és egyéb műalkotások kiállításai jutnak az eszébe. Azonban akik kultúrtúrát terveznek Budapesten, azok jobb ha tudják, hogy a főváros rengeteg nem művészeti jellegű múzeumot kínál az érdeklődők számára.

Tóth Gabi új párja már családra vágyik!

Tóth Gabi és új párja alig egy hónapja jelentették be, hogy hivatalosan is egy párt alkotnak, máris komoly kapcsolat sejthető a pár között.

Magyar divatmárkák, amiket érdemes megismerned

Habár viszonylag ritkán hallunk erről, Magyarország igenis gazdag, színes és változatok designok otthona, ha a divatról van szó. Egyes divattervezőink...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.