Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Mutatunk néhány különleges, eldugott tengerpartot Európában

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek, Külföld, Utazás

Európa eldugott tengerpartjai, melyeket a legtöbben nem ismernek

Hírdetés
Hírdetés
Mutatunk néhány különleges, eldugott tengerpartot Európában

Akármelyik európai mediterrán országban is jársz, mindenhol azt hallod majd, hogy bizony ott vannak a legjobb tengerpartok. Sokan azonban nem az ilyen népszerű túlzsúfolt helyszínekre vágynak, hanem sokkal nyugodtabb, ritkábban látogatott partokon szeretnének pihenni. Szerencsére kontinensünk déli partvidéke temérdek ilyen „rejtett” kinccsel rendelkezik, amikből máris felsorolunk egy csokorra valót!

Zlatni Rat, Horvátország

A gyakran „aranyszarvként” is emlegetett szabadstrand már a nevével is sokak figyelmét felkelti. Ez a különleges, hegyes partszakasz Horvátország Dalmácia régiójában található, és legkényelmesebben a közeli Bol településéből érhető el.

 

 

Isola Bella, Olaszország

Olaszországot szinte minden oldalról végtelennek tűnő tengerpart veszi körül, de amilyen sok turista és helyi fürdőző látogat ezekre nyaranta, nehéz is igazán nyugodt és csendes pontokat találni. Szerencsére az Isola Bella pontosan ilyen pont.

Hírdetés

 

 

Los Caños de Meca, Spanyolország

Los Caños de Meca valójában egy tengerparti spanyol település neve, amihez egy mesébe illő békés kis partszakasz is tartozik. A település az ország egyik legdélebbi csücskén helyezkedik el, ezért hajóval akár a közeli Marokkóba is el lehet látogatni innen.

 

 

Île Vierge, Franciaország

Mivel egy különálló szigetről van szó, így megközelítése valamivel körülményesebb, mint a legtöbb tengerparté, azonban éppen ezen félreeső jellege miatt olyan csábító ez az egzotikus francia búvóhely.

 

 

Scopello, Olaszoszág

Az olaszországi Szicíliában nincs hiány homokos tengerpartokból és kristálytiszta kék vizekből, aki pedig szeretné elkerülni az ezekért érdeklődő tömegeket, az látogasson el Scopellóba, az ország egyik legelbűvölőbb tengerparti településére.

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Romantikus európai városok, amik több figyelmet érdemelnek

Romantikus európai városok, amik több figyelmet érdemelnek

2018-05-09

Minden kontinensnek megvannak a maga szépségei, de ha a romantikáról van szó, akkor Európa kétségtelenül az élen jár a szerelmes párok szívéért folyó versenyben.

Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

2018-05-16

Annyira jó volt látni szinte minden kertben, ahogy tüsténkednek az emberek, mindenki rohant a kertészetekbe, halomszámra vették a virágokat, hogy pár órával később már a saját otthonukat díszítsük ezekkel a szépségekkel.

Közép-Európa legszebb operaházai

Közép-Európa legszebb operaházai

2018-05-08

Az opera nem feltétlenül a legmegfizethetőbb, legelérhetőbb művészeti forma. Kulturális jelentőségük ellenére ezek az előadások nem tartoznak a hétköznapi emberek rendszeres szórakozásai közé. Az előadások fényűző és pompás jellegét azonban gyakran tükrözik azok az épületek is.


2018-05-22 Európa legjobb családbarát városai

A családostul utazók nagy örömére Európa telis-tele van családbarát városokkal, amikért nem is kell igazán sokat utazni, hiszen egy nem kifejezetten nagy kontinensről van szó. Az Airbnb népszerűségének köszönhetően a lehetőségek nem korlátozottak a drága, vagy kevésbé otthonos szállodákra.

2018-05-02 Európa leggyönyörűbb épületei, amelyek az UNESCO védettségét élvezik

Kontinensünk telis tele van szebbnél szebb, felbecsülhetetlen értékű építészeti mesterművekkel, amelyek mind egy-egy korszak emlékét őrzik. Ezek közül nem keveset az UNESCO is felvett a Világörökségi Listájára, biztosítva ezzel, hogy még sokáig gyönyörködhessünk bennük.

2018-04-19 Ezek Európa legszebb városi parkjai

Európa parkok ezreivel büszkélkedhet. Az országunknak otthont adó kontinens parkjait és városligeteit milliónyi fa, virág és végtelen zöld fűtakaró díszíti. Ha szeretnél elmenekülni a hétköznapi rohanástól, és szeretnél kiengedni egy kis stresszt, akkor számos lehetőség közül választhatsz.

2018-04-13 Megfizethető európai helyek a bakancslistádra

Európa körbeutazásához nem kell milliomosnak lenni. A kultúra, a természeti kincsek és az évezredekre visszanyúló történelem minden kalandor számára kínál valamilyen érdekességet.

Főszerepben az apák! Hamarosan itt van az Apák napja!

Kiharcolt vagy reális ünnep? Sokszor tapasztalhattuk már meg, hogy ha valaki az ’Apák napját’ emlegeti, sokaknak szarkasztikus mosoly ül ki az...

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Magyarország legszebb tavait mutatom most be nektek, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a Balatonon túl is van élet! Ismerjétek meg kis hazánk meseszép...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.