Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Ismerd meg te is Európa legszebb egyetemeit!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Július 18. Szerda - Frigyes
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek, Külföld

Íme Európa legszebb egyetemei

Ismerd meg te is Európa legszebb egyetemeit!

Habár az egyetemválasztás legfontosabb szempontja természetesen a kínált oktatás színvonala, néha nem árt szétnézni a kampuszról készült fényképek között, hiszen ez segíthet eldönteni, hogy milyen környezet vár az adott helyen.

Európa temérdek meseszép egyetemmel büszkélkedik, amelyek közül sok egyszerre a legrégebbi is az egész kontinensen. A következő listán mind régebbi, mind újabb felsőoktatási intézmények is megjelennek egy hagyományos és modern elemeket ötvöző design kavalkád formájában.

 

Bolognai Egyetem, Bologna, Olaszország

A Bolognai Egyetem a világ legöregebb egyeteme, ugyanis 1088-ban nyitotta meg kapuit, és azóta is működik. Azonban nem csak a legöregebb, hanem sokak szerint a legszebb egyetemnek járó cím is kijár neki.

Hírdetés

 

A képen a Palazzo Poggi, az egyetem egyik főépületel látható, ami három egyetemi múzeumot is magába foglal. Az egyetemhez több épület is tartozik, amelyek felérnek egy-egy múzeumi látogatással, ideértve például a Collegio di Spagna rózsaszín épületét, ami mind a gótika, mind a reneszánsz stíluselemeit magán viseli. Ha mindez nem lenne elég, az egyetemhez egy két hektáros botanikus kert is tartozik.

 

 

Salamancai Egyetem, Salamanca, Spanyolország

Az 1134 óta működő Salamancai Egyetem Spanyolország legrégebbi egyeteme, világszinten pedig az előkelő harmadik helyen áll. Ez volt az első intézmény, ahol külföldi hallgatók számára is indítottak kurzusokat.

 

Az egyetem barokk építészetéről híres, könyvtára pedig külön említést érdemel – az intézményben 160 ezer könyvet őriznek, díszes homlokzata pedig mágnesként vonzza a hallgatókat és a turistákat egyaránt. A legenda szerint a díszek között egy rejtett béka is rejtőzködik, amit ha egy hallgató megtalál, akkor minden vizsgája sikerül majd.

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Romantikus európai városok, amik több figyelmet érdemelnek

Romantikus európai városok, amik több figyelmet érdemelnek

2018-05-09

Minden kontinensnek megvannak a maga szépségei, de ha a romantikáról van szó, akkor Európa kétségtelenül az élen jár a szerelmes párok szívéért folyó versenyben.

Ezek Európa legszebb parlamenti épületei

Ezek Európa legszebb parlamenti épületei

2018-06-25

Habár az emberek ritkán kelnek útra azzal a céllal, hogy felfedezzék egy ország, vagy akár egy kontinens legjelentősebb politikai épületeit, Európa nem egy olyan építészeti remekművel büszkélkedhet, ami messze túlmutat egy egyszerű kormányközpontnál.

Európai ételek, amiket egyszer mindenképpen ki kell próbálnod

Európai ételek, amiket egyszer mindenképpen ki kell próbálnod

2018-06-25

Az Antarktiszt leszámítva minden kontinensnek megvan a maga saját, színes étlapja, amivel elkápráztathatja az új ízek után kutató turistákat. Európa sem lóg ki a sorból ilyen téren, és annak ellenére, hogy mi magunk is ehhez a területhez tartozunk, a kontinens többi országainak konyhái élesen eltérhetnek attól, amihez itthon hozzászoktunk.


2018-06-28 Magyar lány nyűgözte le az America's Got Talent zsűrijét

Egy magyar lány indult egy az America's Got Talent című műsorban, ahol négy igennek jutott tovább a következő fordulóba. A zsűrinek egyszerűen tátva maradt a szája a produkciójától!

2018-05-08 Közép-Európa legszebb operaházai

Az opera nem feltétlenül a legmegfizethetőbb, legelérhetőbb művészeti forma. Kulturális jelentőségük ellenére ezek az előadások nem tartoznak a hétköznapi emberek rendszeres szórakozásai közé. Az előadások fényűző és pompás jellegét azonban gyakran tükrözik azok az épületek is.

2018-05-04 Íme Európa legszebb egyetemei

Habár az egyetemválasztás legfontosabb szempontja természetesen a kínált oktatás színvonala, néha nem árt szétnézni a kampuszról készült fényképek között, hiszen ez segíthet eldönteni, hogy milyen környezet vár az adott helyen.

2018-04-21 Tündérmesébe illő települések Európában

Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy egy igazi tündérmese részesévé válhass egy ehhez méltó helyszínen. Európa szerte találhatók olyan elvarázsolt falvak és kisvárosok, amelyeket mintha csak egy mesekönyv lapjai közül húztak volna elő.

Titkok, melyeket eddig nem tudtál az Országházról!

Újabb és újabb dolgok derülnek ki az Országházról. Azt hihetnénk, hogy egy épület, mely már több mint 100 éve áll és tényleg minden nap...

Ilyen az, mikor utasszállítók repülnek a főváros fölött

Csodás és egyben hihetetlen felvételeket lehet találni a világhálón: hátborzongató az, mikor egy óriási utasszállító Budapest szívében a Duna...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.