Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Ismerd meg te is Európa legszebb egyetemeit!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek, Külföld

Íme Európa legszebb egyetemei

Hírdetés
Hírdetés
Ismerd meg te is Európa legszebb egyetemeit!

Habár az egyetemválasztás legfontosabb szempontja természetesen a kínált oktatás színvonala, néha nem árt szétnézni a kampuszról készült fényképek között, hiszen ez segíthet eldönteni, hogy milyen környezet vár az adott helyen.

Európa temérdek meseszép egyetemmel büszkélkedik, amelyek közül sok egyszerre a legrégebbi is az egész kontinensen. A következő listán mind régebbi, mind újabb felsőoktatási intézmények is megjelennek egy hagyományos és modern elemeket ötvöző design kavalkád formájában.

 

Bolognai Egyetem, Bologna, Olaszország

A Bolognai Egyetem a világ legöregebb egyeteme, ugyanis 1088-ban nyitotta meg kapuit, és azóta is működik. Azonban nem csak a legöregebb, hanem sokak szerint a legszebb egyetemnek járó cím is kijár neki.

Hírdetés

 

A képen a Palazzo Poggi, az egyetem egyik főépületel látható, ami három egyetemi múzeumot is magába foglal. Az egyetemhez több épület is tartozik, amelyek felérnek egy-egy múzeumi látogatással, ideértve például a Collegio di Spagna rózsaszín épületét, ami mind a gótika, mind a reneszánsz stíluselemeit magán viseli. Ha mindez nem lenne elég, az egyetemhez egy két hektáros botanikus kert is tartozik.

 

 

Salamancai Egyetem, Salamanca, Spanyolország

Az 1134 óta működő Salamancai Egyetem Spanyolország legrégebbi egyeteme, világszinten pedig az előkelő harmadik helyen áll. Ez volt az első intézmény, ahol külföldi hallgatók számára is indítottak kurzusokat.

 

Az egyetem barokk építészetéről híres, könyvtára pedig külön említést érdemel – az intézményben 160 ezer könyvet őriznek, díszes homlokzata pedig mágnesként vonzza a hallgatókat és a turistákat egyaránt. A legenda szerint a díszek között egy rejtett béka is rejtőzködik, amit ha egy hallgató megtalál, akkor minden vizsgája sikerül majd.

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Európa eldugott tengerpartjai, melyeket a legtöbben nem ismernek

Európa eldugott tengerpartjai, melyeket a legtöbben nem ismernek

2018-04-25

Akármelyik európai mediterrán országban is jársz, mindenhol azt hallod majd, hogy bizony ott vannak a legjobb tengerpartok. Sokan azonban nem az ilyen népszerű túlzsúfolt helyszínekre vágynak, hanem sokkal nyugodtabb, ritkábban látogatott partokon szeretnének pihenni.

Európa leggyönyörűbb épületei, amelyek az UNESCO védettségét élvezik

Európa leggyönyörűbb épületei, amelyek az UNESCO védettségét élvezik

2018-05-02

Kontinensünk telis tele van szebbnél szebb, felbecsülhetetlen értékű építészeti mesterművekkel, amelyek mind egy-egy korszak emlékét őrzik. Ezek közül nem keveset az UNESCO is felvett a Világörökségi Listájára, biztosítva ezzel, hogy még sokáig gyönyörködhessünk bennük.

Íme Európa legszebb egyetemei

Íme Európa legszebb egyetemei

2018-05-04

Habár az egyetemválasztás legfontosabb szempontja természetesen a kínált oktatás színvonala, néha nem árt szétnézni a kampuszról készült fényképek között, hiszen ez segíthet eldönteni, hogy milyen környezet vár az adott helyen.


2018-05-08 Közép-Európa legszebb operaházai

Az opera nem feltétlenül a legmegfizethetőbb, legelérhetőbb művészeti forma. Kulturális jelentőségük ellenére ezek az előadások nem tartoznak a hétköznapi emberek rendszeres szórakozásai közé. Az előadások fényűző és pompás jellegét azonban gyakran tükrözik azok az épületek is.

2018-04-21 Tündérmesébe illő települések Európában

Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy egy igazi tündérmese részesévé válhass egy ehhez méltó helyszínen. Európa szerte találhatók olyan elvarázsolt falvak és kisvárosok, amelyeket mintha csak egy mesekönyv lapjai közül húztak volna elő.

2018-04-19 Ezek Európa legszebb városi parkjai

Európa parkok ezreivel büszkélkedhet. Az országunknak otthont adó kontinens parkjait és városligeteit milliónyi fa, virág és végtelen zöld fűtakaró díszíti. Ha szeretnél elmenekülni a hétköznapi rohanástól, és szeretnél kiengedni egy kis stresszt, akkor számos lehetőség közül választhatsz.

2018-04-12 5 hasznos tanács, amit mindenképpen érdemes tudni, ha külföldön keresel munkát

Ma már nem ritka, hogy a fiatalok a diploma megszerzése, vagy az érettségi után a külföldi munkavállalás mellett döntenek. Az Európai Uniónak köszönhetően számos lehetőség nyílt meg a külföldi munkavállalás terén. Ha te is gondolkodsz ezen, itt van az 5 legfontosabb dolog, amire mindenképpen oda kell figyelned a külföldi munkavállalás során.

Főszerepben az apák! Hamarosan itt van az Apák napja!

Kiharcolt vagy reális ünnep? Sokszor tapasztalhattuk már meg, hogy ha valaki az ’Apák napját’ emlegeti, sokaknak szarkasztikus mosoly ül ki az...

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Magyarország legszebb tavait mutatom most be nektek, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a Balatonon túl is van élet! Ismerjétek meg kis hazánk meseszép...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.