Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Ismerd meg te is Európa legszebb folyóit!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Július 18. Szerda - Frigyes
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Utazás

Íme Európa legszebb folyói

Ismerd meg te is Európa legszebb folyóit!

Európa változatos tájait végtelen sok folyó osztja több ezer darabkára, így meglehetősen nagy kihívás csupán 10-et 50-et, vagy akár 100-at kiválasztani a legszebbek közül. Még kicsiny országunk is büszkélkedhet két nagyobb, és rengeteg kisebb folyóra is, amelyek közül mindegyik megérdemelné, hogy rákerüljön egy képeslapra. Ha Európa-járó túrára készülsz, akkor ne hagyd ki ezeket a gyönyörű folyókat kontinensünkön!

Duna

A németországi Fekete erdőben eredő Duna folyó Fekete-tengerig kanyargó útja során összesen 10 országot tisztel meg rövidebb vagy hosszabb szakaszaival. Ha egyszer végighajóznánk, megannyi változatos táj és vidék tárulna a szemünk elé, nem is beszélve deltájáról, amely számos ökológiailag jelentős lagúna, csatorna és mocsárvidék otthona. A Duna több európai fővároson is áthalad, beleértve Bécset, Pozsonyt, Budapestet és Belgrádot is.

Hírdetés

 

Rajna

A Rajna kétségtelenül kontinensünk legnépszerűbb folyója a sétahajókázók köreiben. A folyó az Alpokból ered, és a svájci Bázel városától válik hajózhatóvá. Északra haladó útján egy szakasza természetes határt képez Franciaország és Németország között, végül pedig az Északi-tengernél ér véget, nem messze Amszterdam városától. A Rajna többek között meredekfalú, gyakran szőlőföldekkel mintázott hegyoldalakat is érint, és egy igazán felejthetetlen élményt nyújt azoknak, akiknek egyszer szerencséjük akad végighajózni rajta, vagy legalább egy szakaszán.

 

Spree

A Spree folyó a Rajna népszerűségének árnyékába burkolódzik, azonban legalább annyi figyelmet érdemelne, mint a turisták európai kedvence. A Spree a német Szászország és Bajorország tartományokat, illetve a Cseh Köztársaságot is érinti, és útja során olyan mesésen hangulatos középkori építmények mellett folyik végig, hogy ezzel egy igazi időutazásra invitálja azokat, akik szeretnék felfedezni ezen vidékek rejtett szépségeik.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Győr kincsei

Győr kincsei

2018-07-01

Kicsiny országunk több tucat olyan várossal büszkélkedik, amit nem hogy a külföldi, de a hazai utazók is ritkán érintenek felfedező túráik során. Győr kétségtelen az ilyen települések közé sorolható.

Íme Európa legszebb folyói

Íme Európa legszebb folyói

2018-06-27

Európa változatos tájait végtelen sok folyó osztja több ezer darabkára, így meglehetősen nagy kihívás csupán 10-et 50-et, vagy akár 100-at kiválasztani a legszebbek közül. Még kicsiny országunk is büszkélkedhet két nagyobb, és rengeteg kisebb folyóra is, amelyek közül mindegyik megérdemelné, hogy rákerüljön egy képeslapra.

Ezek Európa legszebb műemlékei

Ezek Európa legszebb műemlékei

2018-06-21

Hosszú, gazdag történelmének köszönhetően Európa rengeteg kultúra, nép és nemzet otthonaként szolgált már az elmúlt évezredek során, és habár ezek közül nem mindegyik maradt fent (vagy legalább is nem eredeti formájában), az utókor nagy örömére rengeteg kincset hagytak maguk után.


2018-06-16 A legszebb budapesti templomok

A most következő cikkben bemutatjuk nektek a legeslegszebb budapesti templomokat, mindegyik egyedülállóan szép, látványosságnak sem utolsó! Ismerd meg mindet!

2018-07-02 Budapest legszebb utcái I. rész

Budapest, Budapest, te csodás! A most következő sorozatban bemutatjuk nektek Budapest legcsodálatosabb utcáit, ismerd meg te is Budapest legszebb utcáit!

2018-07-03 Megdőlt a világ minimum-melegrekordja a Közel-Keleten

Elképesztő forróság uralkodik Ománban, idén megdőlt a világ minimum-melegrekordja is, reméljük, hogy azért Magyarországon nem lesz ilyen meleg soha, legalábbis én nem vágyok annyira rá!

2018-07-15 Így tölts el egy napot Szentendrén

Szentendre egy igazán csodálatos hely, ahol számtalan látnivaló vár minket. A következőkben bemutatjuk, hogy miket érdemes megnézned, ha Szentendrén jársz, és hogyan érdemes egy napot eltölteni itt!

Titkok, melyeket eddig nem tudtál az Országházról!

Újabb és újabb dolgok derülnek ki az Országházról. Azt hihetnénk, hogy egy épület, mely már több mint 100 éve áll és tényleg minden nap...

Ilyen az, mikor utasszállítók repülnek a főváros fölött

Csodás és egyben hihetetlen felvételeket lehet találni a világhálón: hátborzongató az, mikor egy óriási utasszállító Budapest szívében a Duna...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.