Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Piros lámpa és a gyalogosok

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Érdekességek, Külföld

Sokkoló módszerrel szoktatják le a gyalogosokat a piroson való átkelésről – Nálunk is bevezethetnék…

Hírdetés
Hírdetés
Piros lámpa és a gyalogosok

Külföldön és Magyarországon is sok gondot okoznak azok a gyalogosok, akik a piros jelzést figyelmen kívül hagyják és átkelnek az úttesten. Franciaországban egy sokkoló módszert vezettek be, amit meghonosíthatnánk mi is!

A jelzőlámpák többségét nem véletlenül helyezik el, általában veszélyes útszakaszhoz érkezik a gyalogos, a lámpa pedig a biztonságos átkelést segíti. A gyalogosok viszont sok esetben figyelmen kívül hagyják a piros jelzést, körülnéznek, majd, ha azt látják, hogy nem jön autó, átkelnek az úton. Azzal azonban nem számolnak, hogy az utca bármelyik sarkából kihajthat egy gépjármű, és már meg is történt a baj.

Hírdetés

 

A francia hatóságok egy kísérletbe kezdtek, úgy döntöttek, hogy megpróbálják elmagyarázni a gyalogosoknak, miért veszélyes és helytelen a tilos jelzés ellenére elindulni. Az észérvek sajnos általában nem hatnak az emberekre, ezért az ösztönök segítéségével próbáltak hatni a gyalogosokra.

 

Az elv egyszerű volt: ha nem tudják elmagyarázni az embereknek, hogy a közlekedési szabályok megsértése veszélyes, akkor, ha megijesztik őket, akkor abból tanulnak? Érdekes kérdés, az egyszer biztos, a következő oldalon megmutatom, mi a kísérlet lényege és mi lett az eredménye!

 

Hírdetés
Hírdetés

Római utazás - mire érdemes figyelni?

Római utazás - mire érdemes figyelni?

2017-09-21

Róma fantasztikus látnivalókkal rendelkezik, így egy utazás során biztosan rengeteg élménnyel gazdagodhatunk! Érdemes azonban odafigyelni néhány dologra!

15 eszméletlen hely, amiket meg kell látogatnod életed során

15 eszméletlen hely, amiket meg kell látogatnod életed során

2017-07-26

Ragadj papírt és ceruzát – ideje kibővíteni a bakancslistádat! Felsorolunk 15 helye,t amelyek közül bármelyiket (vagy mindegyiket) érdemes meglátogatnod, amíg még teheted! Ha mindig is szerettél volna szétnézni a nagyvilágban, de nem tudod, merre indulj,

Európa legnagyobb tengerparti medencéjét mutatjuk be nektek!

Európa legnagyobb tengerparti medencéjét mutatjuk be nektek!

2017-07-30

Ismerjük meg együtt Európa legnagyobb tengerparti medencéjét, ami a görögországi Mikonosz szigeten található! Mi nagyon szeretjük! Tengerparti medence, Görögország


2017-07-25 Németország legszebb hegye a Wendelstein

Nagyon sok szép hely van Németországban, de az egyik legszebb ezek közül közel Magyarországhoz található. Ez a Wendelstein, ami páratlan kilátással várja a látogatókat.

2017-08-12 Erdély kulturális útmutatója

Erdély Európa legjobban megőrzött középkori területeinek otthona, ahol a történelmi városok a mai napig is szinte érintetlenül állnak. Ismerjük meg Erdélyt

2017-06-08 Így segíthet a LEGO a gyerekeknek a matematika megértésében

Ezt a módszert egy harmadik általános osztályt tanító tanárnőnek, Alycia Zimmermannak köszönhetjük, aki osztályában LEGO-k segítségével tette átláthatóbbá a matematikai fogalmakat.

2017-05-18 Bemutatom a lengyelországi görbe erdőt!

Egy erdő, amit mindenképpen látni szeretnék egyszer az életben, csodálatosan szép, ismerjétek meg ti is a lengyelországi görbe erdőt! Ide el kell mennem egyszer!

Ismét magyar város főterét választották Európa legszebbjének!

2016-ban is egy magyar város főterét választották a legszebbnek, akkor Mosonmagyaróvárra lehetünk nagyon...

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

Amíg Magyarországon szinte megállás nélkül esett az eső, addig máshol havazásra kellett...