Ezek a legjobb magyar ételek!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 11. Hétfő - Árpád
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek, Ételek

A 10 leghíresebb magyar nemzeti étel

Hírdetés
Hírdetés
Híres magyar ételek

Magyarország konyhája az egész világon híres fűszeres, gazdag ízvilágáról. A magyar gasztronómia világának felfedezése egy ínycsiklandó utazás minden hazánkba érkező külföldi látogató számára. Különlegességeinket a magyarság több mint egy évezredre visszanyúló életútja során tökéletesítettük, így nem csoda, hogy bizonyos fogások kulturális örökségünk szerves részeivé váltak. 

Gulyás

A gulyás az egyik leghíresebb az összes magyar fogás közül, ennek ellenére a mai napig nem ismeri mindenki e hazai különlegesség eredetét. Nevét a szarvasmarhákat őrző gulyásokról kapta. A leghitelesebb verziónak a bográcsban készített gulyást tartják. Magyarország minden területének saját gulyásfajtája van, de állagát tekintve általánosságban a leves és a főzelék között helyezkedik el, és marhahúst (esetenként borjú- vagy sertéshúst), répát, krumplit, fűszereket és paprikát tartalmaz. A gulyás története egészen a kilencedik századig nyúlik vissza, de csak az 1800-as években vált a magyarság egyik szimbólumává.

Hírdetés

 

 

Halászlé

A halászlé a gulyáshoz hasonlóan egy igazi magyar étel, és ugyan úgy bográcsban érdemes elkészíteni a valódi ízek érdekében. A levest többféle halat tartalmazhat (ponty, harcsa, sügér vagy csuka) és ízlés szerint egy jó adag piros paprikát, ami jellegzetes piros színét kölcsönzi neki. Számos változata létezik országszerte.

 

 

Lángos

Az örök magyar kedvenc kétségtelenül a lángos, a híres, diétákat romba döntő olajban sült tészta. A lángos egyesek szerint a török megszállás alatt terjedt el Magyarországon, míg mások azt állítják, hogy már a rómaiak is ismerték. Leggyakrabban valamilyen feltéttel szokás fogyasztani, amelyek kombinációinak csupán az ízlés szabhat határt. Leggyakrabban fokhagymával, tejföllel, sajttal és sóval díszítik.

 

 

Főzelék

A főzelék azon kevés magyar ételek egyike, amelyet még egy fogyókúra alatt is nyugodtan fogyaszthat az ember (habár ez a felhasznált hozzávalóktól is függ). Elkészítése egyszerű, ezért nagyon gyakori a főzelékillat az otthoni konyhákban. A nagyobb városokban több helyen is találhatunk kifejezetten főzelékre specializálódott éttermeket, ahol akár különleges ízekkel is találkozhatunk. Legyen szó krumpli, bab, borsó, lencse vagy répa alapú változatról, ez a magyar étel rendkívül sokoldalú!

 

 

Somlói galuska

Magyarország kedvenc süteménye nem hiába érdemelte ki ezt az előkelő címet. A kihagyhatatlan desszert piskótából, csokoládékrémből, dióbélből és tejszínhabból készül, de gyakran egy kevés rumot is felfedezhetünk benne attól függően, hogy hogyan készítik. A somlói galuskát 1950-ben álmodta meg Gollerits Károly, a Gundel étterem főpincére, majd 8 évvel később Szőcs Béla cukrászmester készítette el először a Brüsszeli világkiállításra, ahol mindenkit lenyűgözött az édességgel. Azóta a magyar konyha egyik legfontosabb részét képezi, és számos verziója létezik.

 

Hírdetés
Hírdetés

Gyerekkorunk nagy kedvence - Készítsünk túrós batyut!

Gyerekkorunk nagy kedvence - Készítsünk túrós batyut!

2017-11-10

Sokunk nagy kedvence volt régen és ma is, viszont manapság már nem olyan finom sajnos, mint annó! Éppen ezért mutatom nektek egy nagyon szuper túrós batyu receptet!

A magyarok karácsonyi finomsága - Diós kosárka

A magyarok karácsonyi finomsága - Diós kosárka

2017-11-13

Készítsünk isteni finom, utánozhatatlan karácsonyi süteményt, mostani cikkünkben elmondjuk nektek, hogyan készül a diós kosárka, a magyarok kedvence!

Így készül a nagyi gyógyító tyúkhúslevese

Így készül a nagyi gyógyító tyúkhúslevese

2017-11-19

Azzal mindenki tisztában van, hogy mi kerül a húslevesbe, de hogy mindezek miért is olyan hatékonyak megfázás ellen azt már kevesebben tudják. Most elárulom nektek!


2017-11-29 A feldolgozott húsok 70%-a nem is húsból készül??

Nem csak átverik a fogyasztókat, de mérgeznek is vele minket? Ezt mindenkinek fontos tudnia!! Undorító, amit a feldolgozott húsokba raknak és eladnak nekünk!

2017-10-30 A szaloncukor története

A mostani cikkünkben a sazloncukor történetét mutatom be nektek, ismerkedjetek meg közelebbről a magyarok kedvelt karácsonyi édességével, a szaloncukorral!

2017-10-29 A tökéletes sztrapacska receptje

Ki ne ismerné a jellegzetesen puha textúrát, amelyet a sztrapacska ízletes összetevőinek köszönhet? Az eredetileg Szlovákia területéről származó étel Magyarországon is kiemelkedő népszerűégnek örvend.

2017-10-13 Variációk kevert tésztára – ezután mindig ezt fogod készíteni

Akár minden hétvégén más hozzávalókkal készítheted ezt a finom sütit. A családot tuti leveszed a lábáról, ha nekiállsz. Szerintünk.

Németül tanulsz és rohadt uncsinak találod?

Németül tanulsz és rohadt uncsinak találod? Én is. Vagyis találtam eddig. De amit mutatok, az téged is meglep majd! Na nem egy kamu csoda módszerbe...

Pár szem krumpli kell a magyarok egyik nagy kedvencéhez!

A magyarok egyik legnagyobb kedvence, amit biztos vagyok benne, hogy te is nagyon szeretsz! Nem kell hozzá sok minden, most pedig meg is mutatom nektek a...