Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

kinai urallomas

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Július 18. Szerda - Frigyes
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek

Európában zuhanhat le heteken belül a kínai űrállomás!

Európában zuhanhat le heteken belül a kínai űrállomás!

Márciusban fog visszaérni a Föld atmoszférájába a Tiangong-1, kínai űrállomás, majd le fog zuhanni a Földre, a darabjai valószínűleg Európában fognak becsapódni.

A Tiangong-1 névre keresztelt kínai kísérleti űrállomást 2011. szeptember 29-én állították pályára, melyen csak ideiglenesen tartózkodhatott személyzet, leginkább nagyon kicsi méretének köszönhetően. Eleinte a nemzetközi űrállomás fejlesztésébe kívánt beszállni a kínai kormányzat, de főleg az amerikaiak kitértek ezen felajánlás elől, az indok az volt, hogy az ott alkalmazott technológiát nem akarták a kínai szokásjog szerint technológiai transzferként a kínaiaknak adni. 

Hírdetés

 

Nem véletlenül nem akarták átadni ezt a technológiát, ugyanis volt pár rossz példa már a történelem során. A kínaiak sokszor lemásolták már mások fejlesztéseit, majd pár szem rizsért kínálták az egykori termékekre megtévesztésig hasonlító kínai gyártmányokat. Ezeket a malőröket viszont senki sem kívánta megismételni, főleg nem az űrkutatásban. 

 

A Tiangong-1 összesen két évig üzemelt volna, vagyis 2013-ig, de a működésével, és leginkább a navigációjával már korábban is akadtak problémák bőven. Érdekesség, hogy a kínaiak ezeket a problémákat semmibe vették, és igazi, hamisítatlan sikertörténetként tálalták a világnak a technikai csodát. Egy idő után viszont nem lehetett eltitkolni a halmozódó problémákat, főleg akkor, amikor a kínai irányítás elvesztette a kontrollt az űrállomás felett. Ezzel még nem is lett volna akkora nagy a baj, viszont nem azon kezdtek el dolgozni, hogy az irányítást visszaszerezzék, inkább egy második csodapalota űrbe juttatásán fáradoztak, és 2016. szeptember 15-én pályára is állították a Tiangong-2-őt. És hogy mi történt az első űrállomással? A következő oldalon elmondom! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Ezek Magyarország legnagyobb városai

Ezek Magyarország legnagyobb városai

2018-07-08

A Kárpát-medencét javarészt elfoglaló országunk Európa közepén fekszik, és összesen 93 030 négyzetkilométert foglal el a kontinensből és 19 megyére oszlik. Minden irányból több országgal is határos – szomszédjaink Románia, Szerbia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria és Ukrajna is.

Alig ismert érdekességek a Szomszédok című sorozatról!

Alig ismert érdekességek a Szomszédok című sorozatról!

2018-07-07

A Szomszédok az egyik legkedveltebb, legismertebb és legnépszerűbb magyar televíziós filmsorozat volt az 1990-es években, amelyet 1987-től 1999-ig vetítettek.

A megbízhatatlan emberek legfőbb ismertetőjelei

A megbízhatatlan emberek legfőbb ismertetőjelei

2018-07-06

Egyesek szerint csak úgy győződhetsz meg valaki megbízhatóságáról, ha megbízol benne. Ebben a kijelentésben van ugyan igazság, de nem egy egyértelmű jel árulkodhat arról, hogy egy személy megbízható-e, vagy sem.


2018-07-05 Ezek a dolgok nem hiányozhattak a balatoni nyaralásokon az 1970-es években!

Nyaralás az olcsó SZOT üdülők, a csíkos campingszékek és drága borjúcsülkök időszakában, utasellátóval és MK-27 magnóval. Nézzük, mik nem hiányozhattak a balatoni nyaralásokról annó!

2018-07-08 Európa legcsodálatosabb helyei, amiktől leesik az állad

Mi európaiak nagyon szerencsés helyzetben vagyunk olyan értelemben, hogy több száz mesébe illő természetes és ember alkotta csoda vesz körül minket, amelyekért még csak nem is kell a tengeren, egész pontosan az óceánon túlra utazni.

2018-07-10 Rejtélyek nyomában - Dolgok, amiket nem tudtál a Boglári Gömbkilátóról!

Járt-e Brüsszelben, ki tervezte és mikor került Balatonboglárra a Balaton legérdekesebb épülete? Régi újságcikkekben nyomoztunk az igazság után.

2018-07-15 Okos spórolási tippek, amikkel tényleg pénzt takaríthatsz meg

Manapság naponta többször is hallhatjuk, hogy erre-arra nincs pénz valamilyen okból. Valóban nem egyszerű mulatság minden hónap végén elkerülni, hogy az egyenleg mínuszba csússzon át, de a legtöbb esetben nem is lehetetlen.

Titkok, melyeket eddig nem tudtál az Országházról!

Újabb és újabb dolgok derülnek ki az Országházról. Azt hihetnénk, hogy egy épület, mely már több mint 100 éve áll és tényleg minden nap...

Ilyen az, mikor utasszállítók repülnek a főváros fölött

Csodás és egyben hihetetlen felvételeket lehet találni a világhálón: hátborzongató az, mikor egy óriási utasszállító Budapest szívében a Duna...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.