kinai urallomas

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 26. Csütörtök - Ervin
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek

Európában zuhanhat le heteken belül a kínai űrállomás!

Hírdetés
Hírdetés
Európában zuhanhat le heteken belül a kínai űrállomás!

Márciusban fog visszaérni a Föld atmoszférájába a Tiangong-1, kínai űrállomás, majd le fog zuhanni a Földre, a darabjai valószínűleg Európában fognak becsapódni.

A Tiangong-1 névre keresztelt kínai kísérleti űrállomást 2011. szeptember 29-én állították pályára, melyen csak ideiglenesen tartózkodhatott személyzet, leginkább nagyon kicsi méretének köszönhetően. Eleinte a nemzetközi űrállomás fejlesztésébe kívánt beszállni a kínai kormányzat, de főleg az amerikaiak kitértek ezen felajánlás elől, az indok az volt, hogy az ott alkalmazott technológiát nem akarták a kínai szokásjog szerint technológiai transzferként a kínaiaknak adni. 

Hírdetés

 

Nem véletlenül nem akarták átadni ezt a technológiát, ugyanis volt pár rossz példa már a történelem során. A kínaiak sokszor lemásolták már mások fejlesztéseit, majd pár szem rizsért kínálták az egykori termékekre megtévesztésig hasonlító kínai gyártmányokat. Ezeket a malőröket viszont senki sem kívánta megismételni, főleg nem az űrkutatásban. 

 

A Tiangong-1 összesen két évig üzemelt volna, vagyis 2013-ig, de a működésével, és leginkább a navigációjával már korábban is akadtak problémák bőven. Érdekesség, hogy a kínaiak ezeket a problémákat semmibe vették, és igazi, hamisítatlan sikertörténetként tálalták a világnak a technikai csodát. Egy idő után viszont nem lehetett eltitkolni a halmozódó problémákat, főleg akkor, amikor a kínai irányítás elvesztette a kontrollt az űrállomás felett. Ezzel még nem is lett volna akkora nagy a baj, viszont nem azon kezdtek el dolgozni, hogy az irányítást visszaszerezzék, inkább egy második csodapalota űrbe juttatásán fáradoztak, és 2016. szeptember 15-én pályára is állították a Tiangong-2-őt. És hogy mi történt az első űrállomással? A következő oldalon elmondom! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Hihetetlen méretekkel rendelkező darazsak jelentek meg Magyarországon!

Hihetetlen méretekkel rendelkező darazsak jelentek meg Magyarországon!

2018-04-23

Óriási méretekkel rendelkező darazsak bukkantak fel Magyarországon, mostani cikkünkben bemutatjuk nektek a legnagyobb darazsakat a világon. Ismerd meg te is ezeket a hatalmas rovarokat.

Budapesten turistaként

Budapesten turistaként

2018-04-21

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évben külföldön töltse a szabadidejét. A jó hír az, hogy hazánkban is megannyi hely vár arra, hogy felfedezzük mindazt, amit kínál az érdeklődők számára. Példának okáért itt van mindjárt Budapest, országunk központja!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

2018-04-21

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is.


2018-04-21 Tündérmesébe illő települések Európában

Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy egy igazi tündérmese részesévé válhass egy ehhez méltó helyszínen. Európa szerte találhatók olyan elvarázsolt falvak és kisvárosok, amelyeket mintha csak egy mesekönyv lapjai közül húztak volna elő.

2018-04-24 A magyar népviseletről röviden

A magyarok népviseletének történelme és öltözködésünk hagyományai évszázadokra nyúlnak vissza. A Kárpát-medencében való letelepedésünk óta az ország különböző részein több népcsoport is kialakult, melyek a mai napig jellegzetes stíluselemeket használnak fel művészeti alkotásaikban, beleértve persze a ruházatot is.

2018-04-24 Budapest hídjai

A Budapest városát kettészelő Dunát átívelő hidak felfedezése egy igazi építészeti időutazás. A két városrészt összekötő szerkezetek közül nem egy vált a főváros jelképévé, amelyet általában látványos designjuknak köszönhetnek. Van azonban néhány ritkábban emlegetett híd is, amelyek a látványt feláldozva inkább modern, praktikusabb kialakítással re

2018-04-25 Pünkösdi programok 2018

Pünkösdi programok országszerte – A legjobb pünkösdi programokat hoztuk el, vegyetek részt ti is Magyarország legjobb pünkösdi programjain, nézzétek meg, melyek a legjobb pünkösdi programok Magyarországon! Pünkösdi programok Magyarországon.

Pünkösdi programok 2018

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani mindenki számára, ezért most elhoztuk a legjobb pünkösdi programokat! Töltsétek az ünnepet ti is vidáman,...

A világ legszebb kávéházai - köztük egy magyar is!

Miután az európai kávéházak a kortárs művészek közkedvelt találkozóhelyeivé váltak a XIX. és XX. században, igazi kulturális intézményekké...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.