Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Így takarítsd ki a klímát! – Ha nem teszed meg, többet árt a berendezés, mint használ!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Július 18. Szerda - Frigyes
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek

A légkondicionáló berendezés helyes takarítása saját kezűleg

Így takarítsd ki a klímát! – Ha nem teszed meg, többet árt a berendezés, mint használ!

Mi már szerencsére túl vagyunk a takarításon, és be is üzemeltük a klímánkat, mivel tetőtéren lakunk, nagyon meleg van, sajnos szükség van a hűtőberendezésre. Sokan azonban nem tudják, hogyha nem takarítjuk ki, akkor többet árt, mint használ! 

A nyár egyre forróbb lesz mifelénk is, és sokan szereltetnek a lakásukba klímaberendezést, hiszen praktikusabb, és hatékonyabb, mint egy ventilátor. Egyesek szerint a klímaberendezés nagyon káros, azonban, ha megfelelően használjuk, és takarítjuk, akkor nem okoz különösebb gondot.

 

Sokan azért nem használnak légkondit, mert az felkeveri a port, és ezáltal allergiás rohamokat vált ki. Viszont ha folyamatosan szellőztetünk, akkor ezt a gondot meg lehet oldani. A légkondi ugyanakkor szárítja a lakásban lévő levegőt, de ez ellen is tehetünk, párásítóval vagy egy tál vízzel megszüntethetjük ezt a problémát. Fontos, hogy a hűtőberendezést úgy állítsuk bel, hogy a kintihez képest 5-6 fokkal legyen hidegebb otthonunkban, így kerülhetjük el a megfázást, a torokfájást. Ha pedig nem takarítjuk ki, akkor a baktériumok és a gombák elszaporodhatnak, amik nagyon komoly fertőzéseket okozhatnak, éppen ezért minden nyáron érdemes elvégezni ezt a műveletet üzemeltetés előtt. 

Hírdetés

 

Tanuljuk meg, hogyan kell megtisztítani a klímaberendezést otthon. Egy szennyeződésekkel, porral, és allergénekkel teli klímaberendezés többet árt, mint használ. Ha szakembert hívunk, akkor nem csak a tisztítást végzi el, hanem a berendezés helyes működését is ellenőrzi. Viszont, ha nincs most időnk, vagy pénzünk egy szakemberre, akkor mi magunk is kitisztíthatjuk a berendezést. A következő oldalon el is mondom nektek, hogyan! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Ezek Magyarország legnagyobb városai

Ezek Magyarország legnagyobb városai

2018-07-08

A Kárpát-medencét javarészt elfoglaló országunk Európa közepén fekszik, és összesen 93 030 négyzetkilométert foglal el a kontinensből és 19 megyére oszlik. Minden irányból több országgal is határos – szomszédjaink Románia, Szerbia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria és Ukrajna is.

Alig ismert érdekességek a Szomszédok című sorozatról!

Alig ismert érdekességek a Szomszédok című sorozatról!

2018-07-07

A Szomszédok az egyik legkedveltebb, legismertebb és legnépszerűbb magyar televíziós filmsorozat volt az 1990-es években, amelyet 1987-től 1999-ig vetítettek.

A megbízhatatlan emberek legfőbb ismertetőjelei

A megbízhatatlan emberek legfőbb ismertetőjelei

2018-07-06

Egyesek szerint csak úgy győződhetsz meg valaki megbízhatóságáról, ha megbízol benne. Ebben a kijelentésben van ugyan igazság, de nem egy egyértelmű jel árulkodhat arról, hogy egy személy megbízható-e, vagy sem.


2018-07-05 Ezek a dolgok nem hiányozhattak a balatoni nyaralásokon az 1970-es években!

Nyaralás az olcsó SZOT üdülők, a csíkos campingszékek és drága borjúcsülkök időszakában, utasellátóval és MK-27 magnóval. Nézzük, mik nem hiányozhattak a balatoni nyaralásokról annó!

2018-07-08 Európa legcsodálatosabb helyei, amiktől leesik az állad

Mi európaiak nagyon szerencsés helyzetben vagyunk olyan értelemben, hogy több száz mesébe illő természetes és ember alkotta csoda vesz körül minket, amelyekért még csak nem is kell a tengeren, egész pontosan az óceánon túlra utazni.

2018-07-10 Rejtélyek nyomában - Dolgok, amiket nem tudtál a Boglári Gömbkilátóról!

Járt-e Brüsszelben, ki tervezte és mikor került Balatonboglárra a Balaton legérdekesebb épülete? Régi újságcikkekben nyomoztunk az igazság után.

2018-07-15 Okos spórolási tippek, amikkel tényleg pénzt takaríthatsz meg

Manapság naponta többször is hallhatjuk, hogy erre-arra nincs pénz valamilyen okból. Valóban nem egyszerű mulatság minden hónap végén elkerülni, hogy az egyenleg mínuszba csússzon át, de a legtöbb esetben nem is lehetetlen.

Titkok, melyeket eddig nem tudtál az Országházról!

Újabb és újabb dolgok derülnek ki az Országházról. Azt hihetnénk, hogy egy épület, mely már több mint 100 éve áll és tényleg minden nap...

Ilyen az, mikor utasszállítók repülnek a főváros fölött

Csodás és egyben hihetetlen felvételeket lehet találni a világhálón: hátborzongató az, mikor egy óriási utasszállító Budapest szívében a Duna...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.