Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Így takarítsd ki a klímát! – Ha nem teszed meg, többet árt a berendezés, mint használ!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek

A légkondicionáló berendezés helyes takarítása saját kezűleg

Hírdetés
Hírdetés
Így takarítsd ki a klímát! – Ha nem teszed meg, többet árt a berendezés, mint használ!

Mi már szerencsére túl vagyunk a takarításon, és be is üzemeltük a klímánkat, mivel tetőtéren lakunk, nagyon meleg van, sajnos szükség van a hűtőberendezésre. Sokan azonban nem tudják, hogyha nem takarítjuk ki, akkor többet árt, mint használ! 

A nyár egyre forróbb lesz mifelénk is, és sokan szereltetnek a lakásukba klímaberendezést, hiszen praktikusabb, és hatékonyabb, mint egy ventilátor. Egyesek szerint a klímaberendezés nagyon káros, azonban, ha megfelelően használjuk, és takarítjuk, akkor nem okoz különösebb gondot.

 

Sokan azért nem használnak légkondit, mert az felkeveri a port, és ezáltal allergiás rohamokat vált ki. Viszont ha folyamatosan szellőztetünk, akkor ezt a gondot meg lehet oldani. A légkondi ugyanakkor szárítja a lakásban lévő levegőt, de ez ellen is tehetünk, párásítóval vagy egy tál vízzel megszüntethetjük ezt a problémát. Fontos, hogy a hűtőberendezést úgy állítsuk bel, hogy a kintihez képest 5-6 fokkal legyen hidegebb otthonunkban, így kerülhetjük el a megfázást, a torokfájást. Ha pedig nem takarítjuk ki, akkor a baktériumok és a gombák elszaporodhatnak, amik nagyon komoly fertőzéseket okozhatnak, éppen ezért minden nyáron érdemes elvégezni ezt a műveletet üzemeltetés előtt. 

Hírdetés

 

Tanuljuk meg, hogyan kell megtisztítani a klímaberendezést otthon. Egy szennyeződésekkel, porral, és allergénekkel teli klímaberendezés többet árt, mint használ. Ha szakembert hívunk, akkor nem csak a tisztítást végzi el, hanem a berendezés helyes működését is ellenőrzi. Viszont, ha nincs most időnk, vagy pénzünk egy szakemberre, akkor mi magunk is kitisztíthatjuk a berendezést. A következő oldalon el is mondom nektek, hogyan! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Nagyon kevesen tudnak erről a vízparti veszélyről - Ha ilyet látsz, ne menj a vízbe!

Nagyon kevesen tudnak erről a vízparti veszélyről - Ha ilyet látsz, ne menj...

2018-05-17

Ebben a cikkben megpróbáljuk elmagyarázni, hogy mit is jelent pontosan ez a veszélyes áramlat, hogyan lehet elkerülni, vagy mi a teendő, ha valaki ilyen veszélyes helyzetbe kerül.

Európa legszebb szigetei

Európa legszebb szigetei

2018-05-16

Habár méretét tekintve Európa a kisebb kontinensek közé sorolható, kulturális és történelmi szempontból kétségtelenül a leggazdagabbak egyike is egyben. A hazai utazók nagy örömére még a kontinenst sem kell elhagyni, ha egzotikus vidékeket szeretnénk felfedezni, többé-kevésbé ismerős kulturális körülmények közepette.

Tényleg egészséges a vegán étrend?

Tényleg egészséges a vegán étrend?

2018-05-16

Az utóbbi években egyre több helyen jelenik meg ez a különös kifejezés, amelyet a mai napig némi homály vesz körül. Sokan esküsznek rá, míg mások szerint többet árt, mint amennyit segít.


2018-05-16 Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

Annyira jó volt látni szinte minden kertben, ahogy tüsténkednek az emberek, mindenki rohant a kertészetekbe, halomszámra vették a virágokat, hogy pár órával később már a saját otthonukat díszítsük ezekkel a szépségekkel.

2018-05-19 Így hosszabbíthatod meg az életedet akár 15 évvel

Valószínűleg minden ember sokáig szeretne élni, de persze nem mi döntjük el, hogy ez pontosan mennyi idő is lesz. Nagyban szerepet játszik a genetika és az életmódunk is abban, hogy mennyi ideig élünk. Van néhány olyan tényező, melyek segítségével akár 15 évvel is meghosszabbíthatjuk az életünket!

2018-05-19 Ezért vagy boldogtalan

A boldogság elérése mindenki végső célja, még akkor is, ha nem feltétlenül vagyunk tisztában ezzel. Valójában mindent azért teszünk hogy boldogok lehessünk. Ha igyekszem minél több olyan dolgot csinálni, amik szórakoztatnak ahelyett, hogy magadra erőltetnéd a dolgokat, akkor sokkal közelebb juthatsz majd ehhez az áhított boldogsághoz.

2018-05-23 2018 titkos filmes csodái

Még 2018 felénél sem járunk, de az esztendő már eddig is sok drágakővel ajándékozta meg a moziközönséget. Megannyi megelőlegezett sikerű, várva várt alkotást láthattunk az év első hónapjaiban, amiket bizonyára senkinek sem kell bemutatni (ki ne hallott volna többek között az új Bosszúállókról?)

Főszerepben az apák! Hamarosan itt van az Apák napja!

Kiharcolt vagy reális ünnep? Sokszor tapasztalhattuk már meg, hogy ha valaki az ’Apák napját’ emlegeti, sokaknak szarkasztikus mosoly ül ki az...

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Magyarország legszebb tavait mutatom most be nektek, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a Balatonon túl is van élet! Ismerjétek meg kis hazánk meseszép...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.