Last minute húsvéti programok 2018 - Ezekre a helyekre látogass el idén!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 26. Csütörtök - Ervin
Hírdetés
 | Szerző: FO
címkék: Kirándulás, Magyar, Magyarország, Utazás

Last minute húsvéti programok 2018

Hírdetés
Hírdetés
Last minute húsvéti programok 2018 - Ezekre menj el a családdal!

Itt a húsvét, és elfelejtettél programokat nézni, de most rájöttél, hogy szívesen mennél valamerre? Szerencsére hazánk bővelkedik a különböző húsvéti programokban, amiken kicsik és nagyok is remekül tudnak szórakozni. Ha az utolsó pillanatban jöttél rá, hogy érdemes lenne elutazni valahova, ezek a top programok az országban, ahova érdemes elmenni.

 

A húsvétról sokaknak csak a nyuszi, a csokitojás, meg a sonka evés jut eszébe, pedig a hagyomány szerint nem csak ebből áll. A keresztényeknek például ez az egyik legnagyobb ünnepe Jézus keresztre feszítésével és feltámadásával, míg a népi szokások ilyenkor a tavasz eljövetelét ünneplik. Megannyi szokás, amiről elfeledkezünk, és csak a gyors bevásárlás és csoki dugdosás marad a kertben, hogy a gyerekeknek örömet szerezzünk. Ha mégis szeretnénk megismerkedni és részeseivé válni a hagyományoknak, akkor érdemes autóba ülni, és meglátogatni egy-két helyszínt az országban, ahol autentikusan és szuper programokkal ünneplik a húsvétot.

Hírdetés

 

Hollókő

 

Még ma, nagyszombaton is érdemes lehet felkerekedni, hiszen igazi folklór programokkal várják az ide látogatókat az Ófaluban és a Várban. Lesz néptánctanítás, népviseletbe öltözés, karikázás és még szilvásgombóc főzés is. A híres, hagyományos locsolkodásra vasárnap a templom után, és hétfőn kerül sor. Vasárnap fellép a Kerekes Band Táncház, és Bukovics János palóc mesemondó is. A vasárnap főként a gyerekeké, táncház és játékok sora várja a kicsiket, este pedig a gyerekek és a szülők egyszerre rophatják a napközben megtanult tánclépéseket a talpalávalóra. A vasárnap is hasonlóan telik majd Hollókőn, de akit igazán érdekel a locsolkodás, az már délelőtt 10 órára legyen a helyszínen, ekkor kezdődik ugyanis az igazi, nagy húsvéti locsolkodás, amikor szem és szoknya nem marad szárazon.
 

Lapozz tovább a többi húsvéti programért!

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Ezek Európa legszebb városi parkjai

Ezek Európa legszebb városi parkjai

2018-04-19

Európa parkok ezreivel büszkélkedhet. Az országunknak otthont adó kontinens parkjait és városligeteit milliónyi fa, virág és végtelen zöld fűtakaró díszíti. Ha szeretnél elmenekülni a hétköznapi rohanástól, és szeretnél kiengedni egy kis stresszt, akkor számos lehetőség közül választhatsz.

Ezért érdemes Pécsre látogatni

Ezért érdemes Pécsre látogatni

2018-04-21

Sok külföldi, de meglepően sok magyar is gyakran először Budapestre, vagy a Balatonra gondol, amikor határon inneni szórakozásról van szó. Kétségtelen, hogy ezek a népszerű célállomások nem véletlenül ilyen népszerűek, hiszen a „magyar tenger” hangulata, vagy a budapesti éjszakai élet egyszerűen utánozhatatlan.

Pünkösdi programok 2018

Pünkösdi programok 2018

2018-04-25

Pünkösdi programok országszerte – A legjobb pünkösdi programokat hoztuk el, vegyetek részt ti is Magyarország legjobb pünkösdi programjain, nézzétek meg, melyek a legjobb pünkösdi programok Magyarországon! Pünkösdi programok Magyarországon.


2018-04-25 A székelykapu

Mostani cikkünkben a nem mindennapi szépséggel rendelkező székelykapukat mutatjuk be nektek, ismerjétek meg ti is ezeket a valóban mesés műremekeket!

2018-04-21 Budapesten turistaként

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évben külföldön töltse a szabadidejét. A jó hír az, hogy hazánkban is megannyi hely vár arra, hogy felfedezzük mindazt, amit kínál az érdeklődők számára. Példának okáért itt van mindjárt Budapest, országunk központja!

2018-04-12 Mit érdemes megnézni Debrecenben?

Habár Budapest és más, az ország központjához sokkal közelebb eső városok megannyi kincset rejtegetnek magukban és környékükön, akik egy igazán gazdag és egyedi kulturális felfedezést terveznek, azoknak Debrecent is fel kell venniük a hazai bakancslistájukra.

2018-04-23 Hihetetlen méretekkel rendelkező darazsak jelentek meg Magyarországon!

Óriási méretekkel rendelkező darazsak bukkantak fel Magyarországon, mostani cikkünkben bemutatjuk nektek a legnagyobb darazsakat a világon. Ismerd meg te is ezeket a hatalmas rovarokat.

Pünkösdi programok 2018

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani mindenki számára, ezért most elhoztuk a legjobb pünkösdi programokat! Töltsétek az ünnepet ti is vidáman,...

A világ legszebb kávéházai - köztük egy magyar is!

Miután az európai kávéházak a kortárs művészek közkedvelt találkozóhelyeivé váltak a XIX. és XX. században, igazi kulturális intézményekké...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.