Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Eltűnik a krokodil a pólókról! De csak egy időre - Az új Lacoste kampány

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 18. Hétfő - Levente
Hírdetés
 | Szerző: vd
címkék: Érdekességek, Hírek, Külföld

Lecserélődik az ikonikus krokodil

Hírdetés
Hírdetés
Az új Lacoste kampány - eltűnik a krokodil egy időre

Ha azt mondjuk „krokodilos cipő”, valószínűleg mindenkinek egyöntetűen ugyan az a márka fog az eszébe jutni. A híres francia ruházati termékeket gyártó Lacoste, egy igen egyedi húzással rukkolt elő. Úgy döntöttek, hogy lecserélik ikonikusnak számító krokodilos logójukat. A cél azonban igen nemes, megmutatjuk, miért is tesznek így.

Az 1933-ban René Lacoste teniszező által alapított Lacoste márka, mára már hatalmas népszerűségnek örvend. Ikonikus logójukat,  a krokodilt (ami egyébként azért lett a márka logója, mivel René beceneve is ’a krokodil’ volt, tenisz karrierje alatt) bárhol felismerik a világon. A cég mindig törekedett arra, hogy úttörő legyen és termékeikben, kampányaikban mindig igyekezett egyedit alkotni. 

Hírdetés

A 85 éves múltra visszatekintő cég most azonban úgy érezte, elérkezett az a pillanat, amikor lecserélik a híres krokodil logót. Thierry Guibert, a cég vezérigazgatója szerint , 80 éven keresztül a Lacoste márka elsődleges célja az volt, hogy maga a stílus legyen a fő vonzerejük. Most azonban kicsit új megközelítést választanak, mivel hiszik, hogy egy világhírű márkának nem csak a vásárlás fontos, hanem hogy felszólaljon és kiálljon olyan elvek mellett, melyekben hisznek és fontosnak tartják etikai, szociális és környezeti témákban egyaránt.


Mielőtt a márkarajongók megijednének, hogy végérvényesen eltűnik a piacról a francia cég már-már legendássá vált krokodilja, értesítjük őket, hogy nem kell kétségbeesni. Mindössze annyi fog történni, hogy a sokak által kedvelt Lacoste krokodil több társat is kap maga mellé.  Méghozzá olyan állatok fognak mostantól a márka logójaként szerepelni, melyeket a kihalás fenyeget, így a márka egy igazán nemes cél érdekében tesz milliókat elérő lépéseket.
A Lacoste útjára indította a ’Save Our Species’ elnevezésre hallgató kampányát, melynek keretén belül márkájuk logójaként olyan állatfajok emblémáját fogják egy ideig használni limitált kiadású teniszpólóikon, melyek a kihalás szélén állnak. Ilyen többek között a kondorkeselyű, a gibbon, a jávai orrszarvú és a szumátrai tigris, melyeket mostantól a cég logójaként fogunk majd látni a megvásárolható pólókon.

(forrás: lacoste.com)

A kampány célja, hogy segítse az IUCN, azaz az International Union for Conservation of Nature (Természetvédelmi Világszövetség) elnevezésű nemzetközi szervezet munkáját. A szervezet fő célja, a világ természeti értékeinek megőrzése, valamint hogy bátorítsa és segítse az ökológiai rendszerek fenntartását, a biodiverzitás (természeti sokszínűség) megőrzését és mértékletes felhasználást érjen el a természet erőforrásainak használatában.
 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Csodálatos helyek, ahonnan kitilthatják a turistákat

Csodálatos helyek, ahonnan kitilthatják a turistákat

2018-04-18

Rengeteg gyönyörű hely van a világon, ami emberek millióinak szerepel a bakancslistájátn. Ám sok ezek közül nem marad turistaparadicsom. Ezekről a helyekről tiltották ki, vagy készülnek kitiltani a turistákat, mert olyan mértékeket öltött már a turizmus, hogy az adott hely, vagy látványosság, már nem bírja el a tömeget.

Európa leggyönyörűbb épületei, amelyek az UNESCO védettségét élvezik

Európa leggyönyörűbb épületei, amelyek az UNESCO védettségét élvezik

2018-05-02

Kontinensünk telis tele van szebbnél szebb, felbecsülhetetlen értékű építészeti mesterművekkel, amelyek mind egy-egy korszak emlékét őrzik. Ezek közül nem keveset az UNESCO is felvett a Világörökségi Listájára, biztosítva ezzel, hogy még sokáig gyönyörködhessünk bennük.

Akkor és most! Nézzük meg mi történt 130 éve és most a Tiszán!

Akkor és most! Nézzük meg mi történt 130 éve és most a Tiszán!

2018-03-22

A múlt héten ünnepelték a szegedi árvíz évfordulóját, ma pedig a Víz Világnapját. Ez idő közben pedig teljes az ár- és belvíz készültség a Tisza teljes itthoni szakaszán. Hatalmas területek vannak már víz alatt, és sok folyó még nem érte el a tetőzést. Nézzük meg, mi történt több mint 130 évvel ezelőtt és mi a helyzet a Tiszán a napokban.


2018-05-09 Romantikus európai városok, amik több figyelmet érdemelnek

Minden kontinensnek megvannak a maga szépségei, de ha a romantikáról van szó, akkor Európa kétségtelenül az élen jár a szerelmes párok szívéért folyó versenyben.

2018-03-28 Miért nem tudunk tartós kapcsolatban maradni

Nehezünkre esik pár évnél tovább tartó kapcsolatot fentartani, ami manapság egyre inkább megfigyelhető. Félünk az elköteleződéstől, kevés időnket elsősorban magunkra igyekszünk fordítani és közben elveszítjük társas kapcsolatainkat. Kemény munka egy párkapcsolatot életben tartani, és mindkét fél energiái kellenek hozzá, ám egyre inkább nem küzdünk.

2018-03-29 Visszavonul az olimpiai bajnok úszó

Rengeteget köszönhet neki Magyarország, hiszen éveken keresztül képviselte hazánkat viágversenyeken, méghozzá gönyörű eredményekkel. A magyar úszósport egyik legkiemelkedőbb alakjává vált, emellett pedig komoly sportdiplomáciai szerepet is betölt. A héten bejelntette, végleg leteszi a lantot és nem indul többé versenyen.

2018-04-03 A használt ruha kincs lehet az iskolának

Ha sok a családban a használt, de alig hordott, kinőtt vagy esetleg vadi új ruha, melyet a család már nem használ, akkor most itt az idő, hogy a legjobban hasznosítsd. Remek kezdeményezés indult, ahol a gyerekek iskolája pénzhet juthat a használt ruhákból.

Titkok és összefüggések Magyarországról

Hazánk a Kárpát-medencében pontosan Európa szívében fekszik. Mindegy, hogy az ember keletről, vagy nyugatról jön, ezen a területen át kell haladnia....

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.