Eltűnik a krokodil a pólókról! De csak egy időre - Az új Lacoste kampány

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Március 22. Csütörtök - Beáta
Hírdetés
 | Szerző: vd
címkék: Érdekességek, Hírek, Külföld

Lecserélődik az ikonikus krokodil

Hírdetés
Hírdetés
Az új Lacoste kampány - eltűnik a krokodil egy időre

Ha azt mondjuk „krokodilos cipő”, valószínűleg mindenkinek egyöntetűen ugyan az a márka fog az eszébe jutni. A híres francia ruházati termékeket gyártó Lacoste, egy igen egyedi húzással rukkolt elő. Úgy döntöttek, hogy lecserélik ikonikusnak számító krokodilos logójukat. A cél azonban igen nemes, megmutatjuk, miért is tesznek így.

Az 1933-ban René Lacoste teniszező által alapított Lacoste márka, mára már hatalmas népszerűségnek örvend. Ikonikus logójukat,  a krokodilt (ami egyébként azért lett a márka logója, mivel René beceneve is ’a krokodil’ volt, tenisz karrierje alatt) bárhol felismerik a világon. A cég mindig törekedett arra, hogy úttörő legyen és termékeikben, kampányaikban mindig igyekezett egyedit alkotni. 

Hírdetés

A 85 éves múltra visszatekintő cég most azonban úgy érezte, elérkezett az a pillanat, amikor lecserélik a híres krokodil logót. Thierry Guibert, a cég vezérigazgatója szerint , 80 éven keresztül a Lacoste márka elsődleges célja az volt, hogy maga a stílus legyen a fő vonzerejük. Most azonban kicsit új megközelítést választanak, mivel hiszik, hogy egy világhírű márkának nem csak a vásárlás fontos, hanem hogy felszólaljon és kiálljon olyan elvek mellett, melyekben hisznek és fontosnak tartják etikai, szociális és környezeti témákban egyaránt.


Mielőtt a márkarajongók megijednének, hogy végérvényesen eltűnik a piacról a francia cég már-már legendássá vált krokodilja, értesítjük őket, hogy nem kell kétségbeesni. Mindössze annyi fog történni, hogy a sokak által kedvelt Lacoste krokodil több társat is kap maga mellé.  Méghozzá olyan állatok fognak mostantól a márka logójaként szerepelni, melyeket a kihalás fenyeget, így a márka egy igazán nemes cél érdekében tesz milliókat elérő lépéseket.
A Lacoste útjára indította a ’Save Our Species’ elnevezésre hallgató kampányát, melynek keretén belül márkájuk logójaként olyan állatfajok emblémáját fogják egy ideig használni limitált kiadású teniszpólóikon, melyek a kihalás szélén állnak. Ilyen többek között a kondorkeselyű, a gibbon, a jávai orrszarvú és a szumátrai tigris, melyeket mostantól a cég logójaként fogunk majd látni a megvásárolható pólókon.

(forrás: lacoste.com)

A kampány célja, hogy segítse az IUCN, azaz az International Union for Conservation of Nature (Természetvédelmi Világszövetség) elnevezésű nemzetközi szervezet munkáját. A szervezet fő célja, a világ természeti értékeinek megőrzése, valamint hogy bátorítsa és segítse az ökológiai rendszerek fenntartását, a biodiverzitás (természeti sokszínűség) megőrzését és mértékletes felhasználást érjen el a természet erőforrásainak használatában.
 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Lecserélődik az ikonikus krokodil

Lecserélődik az ikonikus krokodil

2018-03-06

A világ szinte mindenki tudja mit jelent egy pólón, cipőn, vagy bármilyen ruhadarabon egy kis zöld krokodil. Most el fog tűnni! A Lacoste merész, ám annál dicséretesebb döntésre szánta el magát, és egy nemzetközi kampányuk során megválnak legendás logójuktól, a krokodiltól. De nem kell aggódni, nem örökre!

 Állatfajok, amivel már sose találkozunk a Földön

Állatfajok, amivel már sose találkozunk a Földön

2018-03-21

Nap mint nap elveszítünk egy kicsit a természetből és a földi élet csodáiból. Nem tartozik kivétel alá ez alól sajnos az állatvilágunk sem. Nézzétek mi minden tesz az ember azért, hogy megmentsen kihalás szélére sodródott állatfajokat és melyek azok, amelyeket a közelmúltban vesztettünk el. Ezzel a három állatal már biztos nem fogunk találkozni.

Ötletes találmányok a vízhiány ellen

Ötletes találmányok a vízhiány ellen

2018-03-19

Sokat halljuk, hogy a világ kétharmada hamarosan vízhiánnyal fog küzdeni. Kutatók évtizedek óta próbálják megtalálni a megoldást, hogy tudná az emberiség kiküszöbölni, hogy ivóvízünk eltűnjön a föld színéről. A Víz Világnapjának közeledtével nézzétek meg, milyen kreatív ötletek láttak már eddig napvilágot, ennek a problémának a megoldására.


2018-03-13 A világ legérdekesebb palotái

A paloták rengeteg régi emléket őriznek magukban. Nem csak építészetileg, hanem történelmileg is lenyűgöző egyik másik története. Szobáikban lépkedve úgy érezhetjük, visszarepülünk az időben és úgy láthatjuk a világot, mint a több évszázada vagy akár évezredekkel ezelőtt ott élő uralkodók. Megmutatjuk most a világ talán legérdekesebb palotáit.

2017-11-25 A legjobb téli programok pároknak

Vészesen közeledik a téli időszak! Ha ilyenkor sem szeretnél programok nélkül maradni, akkor mindenképp olvasd el cikkünket a témáról!

2017-11-29 A feldolgozott húsok 70%-a nem is húsból készül??

Nem csak átverik a fogyasztókat, de mérgeznek is vele minket? Ezt mindenkinek fontos tudnia!! Undorító, amit a feldolgozott húsokba raknak és eladnak nekünk!

2018-03-09 Titkok a híres logók mögött I.

Disney, Audi, Google és még sorlhatnánk tovább a híres márkákat, melyekkel nap mint nap találkozunk. De tudjuk-e, hogy milyen örténet áll a híres logók hátterében? Lerántjuk a leplet nagy világmárkák logóiról és megmutatku, valójában mit is jelentenek a híres logók valójában!

Tóth Gabi új párja már családra vágyik!

Tóth Gabi és új párja alig egy hónapja jelentették be, hogy hivatalosan is egy párt alkotnak, máris komoly kapcsolat sejthető a pár között.

Magyar divatmárkák, amiket érdemes megismerned

Habár viszonylag ritkán hallunk erről, Magyarország igenis gazdag, színes és változatok designok otthona, ha a divatról van szó. Egyes divattervezőink...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.