Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Magyar

Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Hírdetés
Hírdetés
Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Tarts velünk egy világkörüli túrára, amely során meglátogatjuk a leggyönyörűbb operaházakat Európa régi koncerttermeitől kezdve a modern építészet remekműveiig.

A La Scala

A La Scala a világ talán leghíresebb operaháza. Az olaszországi Milánóban található épület 1778-ban épület az olasz Giuseppe Piermarini építész tervei alapján. Az első előadás alkalmával Antonio Saileri kétfelvonásos L’Europa riconosciuta című darabját mutatták be. Több mint 250 éves történelme során a La Scala a klasszikus zene világának legnagyobb neveit tudhatta falai között, mint például az elismert Claudio Abbado karmestert vagy Maria Callas operacsillagot. A La Scala múzeum az operaház gazdag történelmének állít emléket jelmezeket, hangszereket, fényképeket és díszleteket felsorakoztató kiállításaival, a Livi Simoni Könyvtárban pedig 150 ezer librettó, kotta és folyóirat található.

Hírdetés

 

Az Estates Színház

A prágai születésű arisztokrata, František Antonín Nostitz Rieneck gróf alapította 1783-ban Európa egyik legrégebbi a mai napig is működő operaházát Prágában. Mesés kék, fehér és aranyszínű auditóriuma az egyik legszebbnek számít az egész világon. Az operaházban 1791-ben adták elő először Mozart híres Don Giovanniját, 1791-ben pedig szintén Mozart La clemenza di Tito című operája is itt debütált – Miloš Forman Oscar-díjas filmjének, az Amadeusnak is itt forgatták bizonyos jeleneteit, a hitelesség kedvéért. A történelmi színház volt az első modern cseh opera előadásának helyszíne is, amelyet maga a cseh himnuszt szerző František Škroup írt.

A következő oldalon folytatom! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Híres magyar költők - Te felismered őket?

Híres magyar költők - Te felismered őket?

2018-04-29

Az évek során számtalan magyar költő műveit ismerhettük meg. De vajon a csodálatos műveiken kívül őket is ismerjük? A következőkben letesztelheted, hogy mennyire ismered a magyar költőket!

Kalocsa, a paprika városa

Kalocsa, a paprika városa

2018-04-29

Kalocsa nevének hallatán sokaknak a hímzés vagy a paprika jut eszébe. Ez nem meglepő, hiszen a városban minden évben megrendezik a népszerű Kalocsai Paprikafesztivált, és tény, hogy az ország egyik legszebb hímzéséért is az itteni hagyományok felelősek. Kalocsa városa azonban sokkal több egy paprikatermelő településnél.

Eger látványosságai

Eger látványosságai

2018-04-28

Egy magyarországi körútnak számtalan állomása lehet attól függően, hogy milyen jellegű dolgokat szeretne felfedezni az ember. Vannak települések, ahol történelmi kincsek várják az érdeklődőket, máshol a borkultúra erős, rengeteg hely pedig természeti szépsége miatt került fel sokak listájára.


2018-04-27 Létezik egy kisváros Erdélyben, ahol lépten-nyomon aranyra bukkansz!

Egy erdélyi kis csodavárost mutatok most be nektek, itt tényleg mindenhol aranyra bukkanhatsz, még annyira nem is kell keresned, akkor is megtalálod! Ez a város pedig nem más, mint Felsőbánya!

2018-04-30 Ballagási szokások Magyarországon

Mindenkinek az életében elérkezik a ballagás ideje, de milyen szokások jellemzik ezt a rangos eseményt Magyarországon? Cikkünkben rengeteg érdekességre fény derül!

2018-05-01 Budapesti hidak - kvíz

A Duna több részre osztja Budapest területét. A városrészeket 12 közúti és 2 vasúti híd köti össze egymással a folyó felett. Most megtudhatod, hogy mennyire ismered a budapesti hidakat!

2018-05-15 Egy magyar falu, amelynek a világ minden tájáról csodájára járnak

Egy magyar falu, melynek csodájára járnak a világ minden tájáról. Méltán lehetünk büszke erre a falucskára, hihetetlen munkával nagyszerű körülményeket hoztak létre.

Főszerepben az apák! Hamarosan itt van az Apák napja!

Kiharcolt vagy reális ünnep? Sokszor tapasztalhattuk már meg, hogy ha valaki az ’Apák napját’ emlegeti, sokaknak szarkasztikus mosoly ül ki az...

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Magyarország legszebb tavait mutatom most be nektek, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a Balatonon túl is van élet! Ismerjétek meg kis hazánk meseszép...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.