Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Magyar

Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Hírdetés
Hírdetés
Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Tarts velünk egy világkörüli túrára, amely során meglátogatjuk a leggyönyörűbb operaházakat Európa régi koncerttermeitől kezdve a modern építészet remekműveiig.

A La Scala

A La Scala a világ talán leghíresebb operaháza. Az olaszországi Milánóban található épület 1778-ban épület az olasz Giuseppe Piermarini építész tervei alapján. Az első előadás alkalmával Antonio Saileri kétfelvonásos L’Europa riconosciuta című darabját mutatták be. Több mint 250 éves történelme során a La Scala a klasszikus zene világának legnagyobb neveit tudhatta falai között, mint például az elismert Claudio Abbado karmestert vagy Maria Callas operacsillagot. A La Scala múzeum az operaház gazdag történelmének állít emléket jelmezeket, hangszereket, fényképeket és díszleteket felsorakoztató kiállításaival, a Livi Simoni Könyvtárban pedig 150 ezer librettó, kotta és folyóirat található.

Hírdetés

 

Az Estates Színház

A prágai születésű arisztokrata, František Antonín Nostitz Rieneck gróf alapította 1783-ban Európa egyik legrégebbi a mai napig is működő operaházát Prágában. Mesés kék, fehér és aranyszínű auditóriuma az egyik legszebbnek számít az egész világon. Az operaházban 1791-ben adták elő először Mozart híres Don Giovanniját, 1791-ben pedig szintén Mozart La clemenza di Tito című operája is itt debütált – Miloš Forman Oscar-díjas filmjének, az Amadeusnak is itt forgatták bizonyos jeleneteit, a hitelesség kedvéért. A történelmi színház volt az első modern cseh opera előadásának helyszíne is, amelyet maga a cseh himnuszt szerző František Škroup írt.

A következő oldalon folytatom! 

 

Hírdetés
Hírdetés

Te tudod, hogy melyik megyének mi a székhelye? Teszteld a tudásodat!

Te tudod, hogy melyik megyének mi a székhelye? Teszteld a tudásodat!

2017-09-10

Hazánk közigazgatásilag 19 megyére osztott, de sokan nem tudják, hogy melyik megyének melyik megyeszékhelyű város áll az élén. Most letesztelheted a tudásodat!

Így fest a Madarasi-Hargita madártávlatból!

Így fest a Madarasi-Hargita madártávlatból!

2017-09-09

A Madarasi-Hargitát, a Libán-tetőt, és a Zetelaki-víztározót tekinthetjük meg egy nem mindennapi drónvideón, így fest Erdély madártávlatból! Madarasi-Hargita

Bükki Nemzeti Park

Bükki Nemzeti Park

2017-09-09

A Bükki Nemzeti Park csodáit mutatom most be nektek, látogassatok el velünk ti is a Bükki Nemzeti Parkba, és ismerjétek meg ezt a sok-sok szépséget, ami itt van!


2017-09-07 Amikre büszkék lehetünk: a hungarikumok - 1. rész

Minden magyar méltán lehet büszke hungarikumainkra, most következő cikkünkben be is mutatjuk nektek azokat a dolgokat, amik mára hungarikumok lettek!

2017-09-11 A Gyulai vár bemutatása

Ismerjétek meg ti is Közép-Európa egyetlen éppen maradt síkvidéki téglavárát, ami nem más, mint a Magyarországon található Gyulai vár! Mesés története van!

2017-09-14 15 dolog, amit a külföldiek meglepőnek találnak Magyarországban

15 dolgot mutatok most nektek, melyekkel nagyon könnyedén lephetsz meg minden külföldit. Ezt a 15 dolgot mindenkinek ismernie kellene, olvasd el cikkünket, megéri!

2017-09-21 A hangulatos Hollókő

Hollókő hangulata az építészetéből és kultúrájából fakad, így nem is csoda, hogy a település az UNESCO Világörökségi Listájának része!

Ismét magyar város főterét választották Európa legszebbjének!

2016-ban is egy magyar város főterét választották a legszebbnek, akkor Mosonmagyaróvárra lehetünk nagyon...

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

Amíg Magyarországon szinte megállás nélkül esett az eső, addig máshol havazásra kellett...