Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 20. Hétfő - Jolán
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Magyar

Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Hírdetés
Hírdetés
Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Tarts velünk egy világkörüli túrára, amely során meglátogatjuk a leggyönyörűbb operaházakat Európa régi koncerttermeitől kezdve a modern építészet remekműveiig.

A La Scala

A La Scala a világ talán leghíresebb operaháza. Az olaszországi Milánóban található épület 1778-ban épület az olasz Giuseppe Piermarini építész tervei alapján. Az első előadás alkalmával Antonio Saileri kétfelvonásos L’Europa riconosciuta című darabját mutatták be. Több mint 250 éves történelme során a La Scala a klasszikus zene világának legnagyobb neveit tudhatta falai között, mint például az elismert Claudio Abbado karmestert vagy Maria Callas operacsillagot. A La Scala múzeum az operaház gazdag történelmének állít emléket jelmezeket, hangszereket, fényképeket és díszleteket felsorakoztató kiállításaival, a Livi Simoni Könyvtárban pedig 150 ezer librettó, kotta és folyóirat található.

Hírdetés

 

Az Estates Színház

A prágai születésű arisztokrata, František Antonín Nostitz Rieneck gróf alapította 1783-ban Európa egyik legrégebbi a mai napig is működő operaházát Prágában. Mesés kék, fehér és aranyszínű auditóriuma az egyik legszebbnek számít az egész világon. Az operaházban 1791-ben adták elő először Mozart híres Don Giovanniját, 1791-ben pedig szintén Mozart La clemenza di Tito című operája is itt debütált – Miloš Forman Oscar-díjas filmjének, az Amadeusnak is itt forgatták bizonyos jeleneteit, a hitelesség kedvéért. A történelmi színház volt az első modern cseh opera előadásának helyszíne is, amelyet maga a cseh himnuszt szerző František Škroup írt.

A következő oldalon folytatom! 

 

Hírdetés
Hírdetés

Elsétálási jog Magyarországon! Adósok mentesülnek a tartozás alól

Elsétálási jog Magyarországon! Adósok mentesülnek a tartozás alól

2017-11-09

A következő fél év alkalmat teremthet az ún. elsétálási jog magyarországi bevezetésére, mellyel adósok százezrei mentesülhetnek a fennmaradó tartozásuk alól!

A magyar Unicum és a Zwack Múzeum

A magyar Unicum és a Zwack Múzeum

2017-11-06

A magyar Unicum történetét mondom el nektek, ismerjétek meg a mára világhírnévre szert tevő magyar Unicumot! Bemutatom nektek a magyar Unicumot, ismerjétek meg!

Felismered még a képen szereplő magyar futball-legendákat?

Felismered még a képen szereplő magyar futball-legendákat?

2017-11-01

Magyarország számtalan futball-legendával büszkélkedhet, gondoljuk csak vissza az Aranycsapatunkra. Ti felismeritek a magyar futball-legendákat?


2017-10-26 Csörögefánk (forgácsfánk) recept

A csörögefánk a magyarok egyik legkedvesebb eledelét mutatom most be nektek, ismerkedjetek meg a csörögefánkkal, cikkünkben egy szuper receptet is találhattok!

2017-11-10 Gyerekkorunk nagy kedvence - Készítsünk túrós batyut!

Sokunk nagy kedvence volt régen és ma is, viszont manapság már nem olyan finom sajnos, mint annó! Éppen ezért mutatom nektek egy nagyon szuper túrós batyu receptet!

2017-11-10 Magasabb nyugdíj novemberben

Elkezdődtek a prémiummal és a kiegészítő emeléssel megnövelt nyugdíjak kifizetése novemberben! Akár 25 ezer forinttal is többet kaphatnak a nyugdíjasok!

2017-11-15 Luca-napi hagyományok Magyarországon

Luca-napi babonák, Luca-napi népszokások, Luca-napi hiedelmek, Luca-napi hagyományok Magyarországon. Ismerd meg a Luca-napi népszokásokat Magyarországon!

Undorodom ezektől a "politikusoktól!" Gulyás Márton elmész te a francba!

Ki a fene az a Gulyás Márton, és miért teheti tönkre mások megélhetését önérdekből? Legyen már elég a megélhetési politikusokból! Takarodjatok!  

Így készül a nagyi gyógyító tyúkhúslevese

Ha vasárnapi ebédről vagy fejfájásról, esetleg gyomorpanaszokról van szó, akkor sokan azonnal a nagyi csirkehúslevesére gondolunk. Ahány ház, annyi...