Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Január 21. - Ágnes
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Magyar

Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Hírdetés
Hírdetés
Íme, a világ 10 legszebb operaháza

Tarts velünk egy világkörüli túrára, amely során meglátogatjuk a leggyönyörűbb operaházakat Európa régi koncerttermeitől kezdve a modern építészet remekműveiig.

A La Scala

A La Scala a világ talán leghíresebb operaháza. Az olaszországi Milánóban található épület 1778-ban épület az olasz Giuseppe Piermarini építész tervei alapján. Az első előadás alkalmával Antonio Saileri kétfelvonásos L’Europa riconosciuta című darabját mutatták be. Több mint 250 éves történelme során a La Scala a klasszikus zene világának legnagyobb neveit tudhatta falai között, mint például az elismert Claudio Abbado karmestert vagy Maria Callas operacsillagot. A La Scala múzeum az operaház gazdag történelmének állít emléket jelmezeket, hangszereket, fényképeket és díszleteket felsorakoztató kiállításaival, a Livi Simoni Könyvtárban pedig 150 ezer librettó, kotta és folyóirat található.

Hírdetés

 

Az Estates Színház

A prágai születésű arisztokrata, František Antonín Nostitz Rieneck gróf alapította 1783-ban Európa egyik legrégebbi a mai napig is működő operaházát Prágában. Mesés kék, fehér és aranyszínű auditóriuma az egyik legszebbnek számít az egész világon. Az operaházban 1791-ben adták elő először Mozart híres Don Giovanniját, 1791-ben pedig szintén Mozart La clemenza di Tito című operája is itt debütált – Miloš Forman Oscar-díjas filmjének, az Amadeusnak is itt forgatták bizonyos jeleneteit, a hitelesség kedvéért. A történelmi színház volt az első modern cseh opera előadásának helyszíne is, amelyet maga a cseh himnuszt szerző František Škroup írt.

A következő oldalon folytatom! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

2017-12-23

Sokunk számára talán fel sem tűnik, de ékes anyanyelvünk a világ legnehezebbjei közé tartozik. Ezt a tényt a Foreign Service Institute (FSI), az Egyesült Államok külföldi képzéséért felelős intézete is megerősítette.

Kossuth és Széchenyi – a magyar történelem egyik legfontosabb viszálya

Kossuth és Széchenyi – a magyar történelem egyik legfontosabb viszálya

2017-12-23

A magyar történelemben számtalan olyan alakot találhatunk, akiknek tetteire mindig emlékezni fogunk. Mostani cikkünkben Kossuth Lajos és Széchenyi István viszályát mutatjuk be nektek, ami a magyar történelem egyik legfontosabb szála volt!

Kedvenc tradicionális ételeink egyike, a klasszikus töltött káposzta receptje

Kedvenc tradicionális ételeink egyike, a klasszikus töltött káposzta receptje

2017-12-22

A magyarok gyomrának egyik kedvelt finomságának, a töltött káposztának a sikere jórészt a kiváló alapanyagokon múlik, melyhez a szakszerű elkészítés is éppúgy hozzájárul. Nézd meg te is ezt a bevált receptet, és készítsd el a családnak!


2017-12-21 10 érdekesség a Mátyás-templomról, amelyet mindenkinek illik tudni

Tény és való, a Mátyás-templom Magyarország egyik legelbűvölőbb épülete, amelynek méltán jár csodájára a világ. Azt mindenki tudja, hogy a Budai Várban található, de ezen kívül mit lehet még róla tudni? Most tíz olyan érdekességet osztok meg veletek, amel

2017-12-28 5 fantasztikus találmány, amelyet Magyarországnak köszönhet a világ

Bámulatos találmányok, amelyek nélkül nehéz lenne elképzelni életünket. Hihetetlen találmányok, melyeket magyar elmék szültek. Legyünk büszkék feltalálóinkra! Te mindegyikőjükről hallottál már?

2018-01-02 Házai miatt járnak csodájára a magyar falunak a világ minden pontjáról!

A magyar falucska furcsa házai már messze földön híresek, a világ számos pontjáról érkeznek ide látogatók, most megtudhatjátok ti is, hogy miért!

2018-01-18 Disznósajt készítése házilag

Disznósajt készítése, disznósajt recept, megmutatjuk, hogyan készül a tökéletes disznósajt! Készíts te is saját kezűleg isteni finom disznósajtot! A magyarok egyik tradicionális étele a disznósajt, a sokak által kedvelt disznósajt receptjét tudhatod meg!

Öt csodálatos magyar falut, amit ismerned kell!

Nem szükséges ahhoz külföldre utaznunk, hogy csodákat láthassunk, ugyanis Magyarország is tele van szebbnél szebb helyekkel! Most öt olyan falut...

Készíts istenien finom farsangi fánkot

A fánk egy tradicionális magyar étel, amit szinte mindenki szeret. Farsang idején a legtöbb asztalon megtalálható, nem is véletlen ez, hiszen...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.