DASH diéta a magas vérnyomás ellen!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
Hírdetés
címkék: Érdekességek, Sport

Diétával a magas vérnyomás ellen

Hírdetés
Hírdetés
Elképesztően hasznos ez a diéta!

Mit kínál a DASH diéta? Egy egészséges étkezési rendetet, ami segít a magas vérnyomás csökkentésében és a csípővonalaknak sem árt. A következőkben részletesen bemutatom ezt!

 

A magas vérnyomás elleni küzdelem fontos résztvevői a kálium, kalcium, fehérjék és a rostok. A közismert egészséges ételek (zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű termékek, soványfehérjék, zsírszegény tejtermékek) fogyasztásával, és a kevésbé egészséges ételek (kalóriában és zsírban gazdag fogások és vörös hús) mellőzésével gyönyörű eredményeket érhetünk el.

Hírdetés

 

Hogyan működik a DASH-diéta?

 

A DASH-diéta megalkotói – a Nemzeti Szív- Tüdő- és Véregészségügyi Intézet (NHLBI) – ingyenesen és nyilvánosan elérhető útmutatókat készített, amelyek segítenek megállapítani, hogy az átlagos fizikai aktivitásod mellé milyen étrendet kell követned. A DASH egyik lényeges része a só szigorú visszafogása minden ételben.

 

A DASH-diétát fokozatosan is bevezethetjük, heti 2-3 húsmentes fogással, a só fűszerekkel való helyettesítéssel és több gyümölcs fogyasztásával. Az adagokat aztán szép lassan növelhetjük. Eközben oda kell figyelnünk a rendszeres testmozgásra is.A következő oldalon mutatjuk, hogy milyen diétát kell hozzá tartani!

 

Hírdetés
Hírdetés

Diétával a magas vérnyomás ellen

Diétával a magas vérnyomás ellen

2017-05-10

Sok embernek jelenthet megoldást ez a diéta, melyet most bemutatunk. Hogy mi is ez pontosan? A cikkben leírjuk részletesen a tudnivalókat róla!

Egyre inkább terjed az új divat: Ez a mediterrán diéta!

Egyre inkább terjed az új divat: Ez a mediterrán diéta!

2017-05-15

Egyre inkább terjed egy új őrület. Mind többen csinálják és az eredménye sem maradhat el: a mediterrán diéta megkezdte hódító körútját és nagyon eredményesen teszi mindezt!

Francesco Zombori értékelte az Andorra elleni vereséget, sírva nevettünk!

Francesco Zombori értékelte az Andorra elleni vereséget, sírva nevettünk!

2017-06-12

Andorra-Magyarország 1-0, történelmi vereséget szenvedett a magyar válogatott, Francesco "Risitas" Zombori pedig szokás szerint kiértékelte a meccset! Sírva fogsz nevetni!


2017-07-24 Az Európa-bajnokság hőse lett a magyar futó

A magyar futó megállt a verseny közben, csak azért, mert látta, hogy egy társa elesett és segítséget szeretett volna nyújtani neki. Emberségből jeles!

2017-04-06 Bajnok lett a Down-szindrómás magyar fiúból, akit 2016-ban kitiltottak egy edzőteremből

A 34 éves Mikó Attilát 2016-ban nem látták szívesen egy budapesti edzőteremben – most egy megterhelő verseny után mindenkinek megmutatta, hogy igazi bajnok!

2017-03-27 Berki Krisztián ismét megnyerte a Világkupát, hatalmas gratuláció!

Berki Krisztián februárban megnyerte a Melbourne-i Világkupát, de ezzel még nem ért véget számára az év, márciusban is diadalmaskodott, ezúttal a katari Világkupát hódította el!

2017-02-27 Elképesztő kerékpárutak a világ minden pontjáról

Hihetetlen kerékpárutakat mutatok nektek a világ minden pontjáról, ezeken a kerékpárutakon mindent lehet csinálni igazából, csak éppen kerékpározni nem.

Ismét magyar város főterét választották Európa legszebbjének!

2016-ban is egy magyar város főterét választották a legszebbnek, akkor Mosonmagyaróvárra lehetünk nagyon...

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

Amíg Magyarországon szinte megállás nélkül esett az eső, addig máshol havazásra kellett...