Magyar étkezési szokások

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Február 18. - Bernadett
Hírdetés

Magyar étkezési szokások

Magyar étkezési szokások – Mikor mit eszünk, mivel? És még számtalan kérdés van, ami a magyar étkezési szokásokat illeti! Most viszont mindenre választ kaphattok! 

2018.02.08.

Magyar húsvéti receptek

Magyar húsvéti receptek

Húsvétkor mindig megtelnek az asztalok mindenféle hagyományos finomsággal. Az illatos sonkától kezdve a tojásokon keresztül az ízletesebbnél ízletesebb desszertekig, a húsvét nem csak a locsolkodásról, hanem a hatalmas evésekről is szól. De miből áll egy igazán jó húsvéti ebéd?

2017.12.22.

Töltött káposzta recept

Kedvenc tradicionális ételeink egyike, a klasszikus töltött káposzta receptje

A világhírű magyar étel a legtöbb magyar háztartásban az évnek valamennyi évszakában – de kiváltképp karácsonykor – a terítékre kerül. A magyarok egyik legkedveltebb finomságának sikere jórészt a kiváló alapanyagokon múlik, de éppúgy hozzájárul az étel szakszerű...

2017.12.07.

Karácsonyi készülődés

Nagy családi karácsony – ugye tudod mi a lényeg?

December 24-én délután a nagy sürgés-forgást, rohanást, készülődést végre felváltja a nyugalom. Minden és mindenki elcsendesedik. Amikor az utolsó fenyődísz is a helyére kerül, akkor – ha csak egy pillanatra is – szeretet költözik a szívekbe - még azok szívébe is, akik egyébként év közben nem sokat...

2017.11.29.

Szódavíz érdekességek

Amit a szódavízről tudni illik

Mindenki tudja, hogy az igazi fröccs nem palackozott szénsavas ásványvízzel, hanem igazi, patronos szódavízzel készül. 

2017.10.26.

Márton nap hagyományai, Magyarország és Márton nap

Márton nap Magyarországon

Szent Márton napján (röviden csak Márton nap – november 11.) Magyarországon az új boroké és a libáké a főszerep. A tavasszal, illetve a nyár elején kikelt libák általában ekkorra szednek fel annyi súlyt, hogy készek legyenek a vágásra. Általában ilyenkor kóstolják meg először az éves szüretből készült...

2017.10.19.

Magyar pálinka

Érdekességek a magyar pálinkáról

Kecskemét többek között barackpálinkájáról is híres. Kiváló minőségét első sorban az ízletes barackoknak köszönheti, amelyből készítik – ezek az úgynevezett „Magyar kajszi” vagy „Magyar legjobb” néven ismert barackok. Különlegessége, hogy a gyümölcsök magját is beleőrlik a...

2017.10.11.

Bográcsozás érdekességek

A legjellegzetesebb magyar gasztronómiai hagyomány: a bográcsozás

Ha van valami, ami képes a magyarokat télen és nyáron is a szabadba csalogatni, akkor az a legjellegzetesebb hazai szokásunk: a bográcsozás. A bográcsozás nem csak „főzés” a szabadban, hanem egy gasztronómiai rituálé, amely összehozza a családot és a barátokat, legyen szó bármilyen kisebb vagy nagyobb...

2017.08.22.

Magyar konyha

A magyar konyha 6 különleges titka

Ismerkedjünk meg közelebbről a világhírnévre szert tett magyar konyhával, cikkünkből kiderül, miért szeretik annyira a külföldiek az ételeinket! 


1
2

címkék:



IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.