A magyar konyha titkai

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 20. Hétfő - Jolán
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Ételek, Gasztronómia, Magyar

A magyar konyha 6 különleges titka

Hírdetés
Hírdetés
Magyar konyha

Ismerkedjünk meg közelebbről a világhírnévre szert tett magyar konyhával, cikkünkből kiderül, miért szeretik annyira a külföldiek az ételeinket! 

Sok magyar szerint csak három alapvető konyha létezik a világon: a francia, a kínai és a sajátunk. Hogy erről kinek mi a véleménye, azt mindenki döntse el magának, de kétségtelen, hogy a magyar ételek különösen előkelő helyen állnak Közép- és Kelet-Európa konyháiban. Biztos továbbá az is, hogy a franciákhoz és a kínaiakhoz hasonlóan mi magyarok is nagy becsben tartjuk ételeinket.

Hírdetés

 

Magyarországon az emberek előszeretettel vitatják meg a következő étkezés fogásait és készítik elő a hazai ételeket szokatlan és egyedi módszerekkel. Sok külföldi szerint az elmúlt évek egyik legjobb híre volt, hogy a magyar konyha „könnyebbé” vált – még mindig ugyan azokat a csodálatosan „földi” és fűszeres ízeket kínálja, csak éppen sokkal kalóriaszegényebb fogások formájában.  

 

Egyre több étterem kínál „valódi” vegetáriánus ételeket (értsd: nem csak gombafejekkel töltött rántott sajtot), és sokan sokkal jobban koncentrálnak a minőségi borokra, mint korábban bármikor. Egy magyarországi körutazás mind az itthon élők, mind a külföldről érkező turisták számára is igazi gasztronómiai kalandot ígér. A következő oldalon elmondom, mik azok a titkok, amik különlegessé teszik a magyar konyhát! 

 

Hírdetés
Hírdetés

Gyerekkorunk nagy kedvence - Készítsünk túrós batyut!

Gyerekkorunk nagy kedvence - Készítsünk túrós batyut!

2017-11-10

Sokunk nagy kedvence volt régen és ma is, viszont manapság már nem olyan finom sajnos, mint annó! Éppen ezért mutatom nektek egy nagyon szuper túrós batyu receptet!

A magyarok karácsonyi finomsága - Diós kosárka

A magyarok karácsonyi finomsága - Diós kosárka

2017-11-13

Készítsünk isteni finom, utánozhatatlan karácsonyi süteményt, mostani cikkünkben elmondjuk nektek, hogyan készül a diós kosárka, a magyarok kedvence!

Érdekességek a gulyásról – a magyar kedvenc története

Érdekességek a gulyásról – a magyar kedvenc története

2017-10-12

Nagyon sok érdekességet osztok meg most veletek a magyarok egyik legnagyobb kedvencéről, ami nem más, mint a gulyás! Cikkünkben a pincegulyás receptje is megtalálható!


2017-10-11 Gulyás "külföldi" módra :D

Ez a "gulyás recept" egy népszerű, külföldi oldalon található. Számtalan országban próbálják elkészíteni a magyar gulyást... De ez a recept mindegyiken túltesz! :D

2017-10-20 A tökéletes császármorzsa receptje!

A császármorzsát külföldön és itthon is nagyon sokan szeretik, azonban csak kevesen ismerik a tökéletes receptjét! Készítsétek el a tökéletes császármorzsát!

2017-10-24 A magyar szalámi története

Az évek alatt valóban világhírsnévre tett szert a magyar szalámi, mostani cikkünkben bemutatjuk nektek a téliszalámi történetét, érdemes megismerned neked is!

2017-10-29 A tökéletes sztrapacska receptje

Ki ne ismerné a jellegzetesen puha textúrát, amelyet a sztrapacska ízletes összetevőinek köszönhet? Az eredetileg Szlovákia területéről származó étel Magyarországon is kiemelkedő népszerűégnek örvend.

Undorodom ezektől a "politikusoktól!" Gulyás Márton elmész te a francba!

Ki a fene az a Gulyás Márton, és miért teheti tönkre mások megélhetését önérdekből? Legyen már elég a megélhetési politikusokból! Takarodjatok!  

Így készül a nagyi gyógyító tyúkhúslevese

Ha vasárnapi ebédről vagy fejfájásról, esetleg gyomorpanaszokról van szó, akkor sokan azonnal a nagyi csirkehúslevesére gondolunk. Ahány ház, annyi...