A magyar konyha titkai

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
Hírdetés
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Ételek, Gasztronómia, Magyar

A magyar konyha 6 különleges titka

Hírdetés
Hírdetés
Magyar konyha

Ismerkedjünk meg közelebbről a világhírnévre szert tett magyar konyhával, cikkünkből kiderül, miért szeretik annyira a külföldiek az ételeinket! 

Sok magyar szerint csak három alapvető konyha létezik a világon: a francia, a kínai és a sajátunk. Hogy erről kinek mi a véleménye, azt mindenki döntse el magának, de kétségtelen, hogy a magyar ételek különösen előkelő helyen állnak Közép- és Kelet-Európa konyháiban. Biztos továbbá az is, hogy a franciákhoz és a kínaiakhoz hasonlóan mi magyarok is nagy becsben tartjuk ételeinket.

Hírdetés

 

Magyarországon az emberek előszeretettel vitatják meg a következő étkezés fogásait és készítik elő a hazai ételeket szokatlan és egyedi módszerekkel. Sok külföldi szerint az elmúlt évek egyik legjobb híre volt, hogy a magyar konyha „könnyebbé” vált – még mindig ugyan azokat a csodálatosan „földi” és fűszeres ízeket kínálja, csak éppen sokkal kalóriaszegényebb fogások formájában.  

 

Egyre több étterem kínál „valódi” vegetáriánus ételeket (értsd: nem csak gombafejekkel töltött rántott sajtot), és sokan sokkal jobban koncentrálnak a minőségi borokra, mint korábban bármikor. Egy magyarországi körutazás mind az itthon élők, mind a külföldről érkező turisták számára is igazi gasztronómiai kalandot ígér. A következő oldalon elmondom, mik azok a titkok, amik különlegessé teszik a magyar konyhát! 

 

Hírdetés
Hírdetés

Mákos nudli recepttel

Mákos nudli recepttel

2017-07-15

Ha szereted a tésztás ételeket, akkor biztos vagyok benne, hogy a nudlit is imádod! Olcsó és nem mellesleg hihetetlenül finom, most megmutatom a legjobb receptet hozzá!

Lecsó recept minden magyarnak!

Lecsó recept minden magyarnak!

2017-07-10

Mindenki kedvencét, a lecsót mutatom most be nektek egy kicsit közelebbről! Lecsó receptet, lecsó érdekességeket hoztam nektek, mindent elmondok, ami lecsó!

Ez kerül a gyerekek tálcájára a világ országainak menzáin

Ez kerül a gyerekek tálcájára a világ országainak menzáin

2017-09-21

Kicsit körülnéztünk a világ menzáin, cikkünkből kiderül, hogy mit esznek a gyerekek napközben a világ számos pontján! Egy-két hely eléggé meglepett, jó és rossz értelemben is.


2017-08-05 Szilvás gombóc recepttel

A magyarok egyik legnagyobb kedvencét mutatom be nektek, cikkünkből kiderül, hogyan készíthettek isteni finom szilvás gombócot, megéri kipróbálni! Szilvás gombóc

2017-08-22 A magyar konyha 6 különleges titka

A magyar konyha világhírűvé vált az évek során, nem is véletlen ez. Most mutatok hat különleges titkot, amit a külföldiek is szeretnek a magyar kinyhában!

2017-09-21 A hangulatos Hollókő

Hollókő hangulata az építészetéből és kultúrájából fakad, így nem is csoda, hogy a település az UNESCO Világörökségi Listájának része!

2017-09-19 Dolgok, amikre magyarként joggal lehetünk büszkék!

Ezekre a dolgokra méltán lehet minden magyar nagyon-nagyon büszke, a most következő cikkünkben olyan dolgokat mutatok be nektek, melyek világíresek lettek!

Ismét magyar város főterét választották Európa legszebbjének!

2016-ban is egy magyar város főterét választották a legszebbnek, akkor Mosonmagyaróvárra lehetünk nagyon...

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

Amíg Magyarországon szinte megállás nélkül esett az eső, addig máshol havazásra kellett...