Egy magyar gimis lány nyerte a Kutatók Világversenyét!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 26. Csütörtök - Ervin
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Magyar

Egy magyar gimis lány nyerte a Kutatók Világversenyét!

Hírdetés
Hírdetés
Egy magyar gimis lány nyerte a Kutatók Világversenyét!

Király Szilvia mindössze 17 éves, mégis nagyon büszke lehet rá egész Magyarország, ugyanis ő az, aki elnyerte a zsűri elismerését, és megnyerte a Kutatók Világversenyét! 

Mi is az a Kutatók Világversenye? 

 

A Nemzetközi Tudományos és Innovációs versenyt (Intel ISEF) először Philadelphiában rendezték meg 1950-ben. Célja már akkor is az volt, hogy elismerje és díjazza a világ legélesebb elmével rendelkező fiatal tudósait, éppen ezért csak 21 év alattiak vehettek részt. A világbajnokság szervezője a Science Service, a döntőbe bejutott diákok abból a nagyjából egy milliós mezőnyből kerülnek ki, akik az Intel ISEF-hez kapcsolódó helyi tudományos versenyeken szereznek győzelmet világszerte. Magyarországon ez a megmérettetés az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny. 

Hírdetés

 

A selejtező többlépcsős, ma már 1700 fiatalt hívnak meg a rendezvényre az Amerikai Egyesült Államok tagállamaiból, valamint további 40 országból, köztük természetesen Magyarországról is. Kevesen tudják, de a magyar fiatalok 1995 óta részt vesznek a versenyen, és nagyon szép sikereket értek el eddig is. A világbajnokságnak minden évben az USA valamelyik nagyvárosa ad otthont, a különböző kategóriákban induló fiatalok három millió dollár értékű díjat és ösztöndíjat nyernek.

 

A versenyzőktől egy maximum tizenöt oldalból álló angol nyelvű leírást kérnek előzetesen a projektről. Ezt követően a kiállítással egybekötött döntőn a neves zsűritagok személyes interjúk során meggyőződnek arról, hogy a versenyzők mennyire felkészültek, majd kialakítják a végleges sorrendet. Király Szilvia pedig ezen a versenyen nyújtott maradandót, a következő oldalon el is mondom, mi volt a kutatásának témája, és milyen elismerésben részesült! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Ezért érdemes Pécsre látogatni

Ezért érdemes Pécsre látogatni

2018-04-21

Sok külföldi, de meglepően sok magyar is gyakran először Budapestre, vagy a Balatonra gondol, amikor határon inneni szórakozásról van szó. Kétségtelen, hogy ezek a népszerű célállomások nem véletlenül ilyen népszerűek, hiszen a „magyar tenger” hangulata, vagy a budapesti éjszakai élet egyszerűen utánozhatatlan.

Budapesten járt a világhírű szakács, Jamie Oliver

Budapesten járt a világhírű szakács, Jamie Oliver

2018-04-20

Mindenki nagy kedvence, a kertben főzicskéző szuperséf, Jamie Oliver a héten először látogatott el Budapestre, hogy részt vegyen új étterme megnyitóján a Budai várban. A Zsidai Grouppal közösen vitt éttermek száma egyel nőtt, és végre a brit sztárséf is el tudott látogatni Budapestre. A sajtótájékoztatón sok mindent megtudtunk róla és ételeiről is.

Ezek Európa legszebb városi parkjai

Ezek Európa legszebb városi parkjai

2018-04-19

Európa parkok ezreivel büszkélkedhet. Az országunknak otthont adó kontinens parkjait és városligeteit milliónyi fa, virág és végtelen zöld fűtakaró díszíti. Ha szeretnél elmenekülni a hétköznapi rohanástól, és szeretnél kiengedni egy kis stresszt, akkor számos lehetőség közül választhatsz.


2018-04-18 Egyszerű lángos receptek otthonra

A nyár íze! Ez jut először eszébe a legtöbb embernek, amikor meghallja a lángos szót. Az egyik legkedveltebb nyári finomság, főleg, ha a Balaton partján nyaralunk éppen. Ám nem kell a magyar tengerhez utazni, hogy kényeztessük magunkat egy kis lángosozással. Otthon is egyszerűen elkészítheted ezeknek a recepteknek köszönhetően.

2018-04-21 A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is.

2018-04-21 Budapesten turistaként

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évben külföldön töltse a szabadidejét. A jó hír az, hogy hazánkban is megannyi hely vár arra, hogy felfedezzük mindazt, amit kínál az érdeklődők számára. Példának okáért itt van mindjárt Budapest, országunk központja!

2018-04-25 A székelykapu

Mostani cikkünkben a nem mindennapi szépséggel rendelkező székelykapukat mutatjuk be nektek, ismerjétek meg ti is ezeket a valóban mesés műremekeket!

Pünkösdi programok 2018

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani mindenki számára, ezért most elhoztuk a legjobb pünkösdi programokat! Töltsétek az ünnepet ti is vidáman,...

A világ legszebb kávéházai - köztük egy magyar is!

Miután az európai kávéházak a kortárs művészek közkedvelt találkozóhelyeivé váltak a XIX. és XX. században, igazi kulturális intézményekké...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.