Híres magyar találmányok

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Január 21. - Ágnes
Hírdetés
címkék: Magyar

Ezek a legzseniálisabb magyar találmányok

Hírdetés
Hírdetés
Híres magyar találmányok

A világ sokkal hátrébb lenne, ha a magyarok kreativitása nem lenne. A mindennapok lennének sokkal nehezebbek, ha ezeket nem találták volna fel anno honfitársaink. 

 

Magyarországot a találmányok és lángelmék országaként is emlegethetnénk. Lehet, hogy kis ország vagyunk, de nemzetünk nagyjai már számos jelentős találmánnyal járultak hozzá az emberiség fejlődéséhez. Belegondolni is lenyűgöző, hogy milyen sok hétköznapi találmányt köszönhet nekünk a világ.

 

Sok külföldi szerint a magyarság semmi jelentős dologgal nem járult hozzá a világ fejlődéséhez. Egyesek (többnyire a külföldiek) egyenesen azt állítják, hogy hazánk teljesen jelentéktelen, és senki sem venné észre, ha kitörölnék a történelemből. Az alábbi pontokba foglalt történet pontosan ezt az óriási tévedést hivatott megcáfolni. Lássunk egy egyszerű, mégis elgondolkodtató felsorolást/történetet, amely rávilágít arra, hogy mennyi mindent is köszönhet a nagyvilág ennek a „jelentéktelen” nemzetnek.

Hírdetés

 

-Ha egy baleset után azonnali kórházi ellátásra van szükséged, vagy éppen egy rendkívül nehezen hozzáférhető helyen ragadtál (egy erdőtűz közepén, vagy egy hegyoldalbon), akkor az életedet Asbóth Oszkár helikoptere menti majd meg.

 

-Ha szeretnéd értesíteni szeretteidet arról, hogy mi történt, és megnyugtatni őket, hogy életben vagy, akkor hívásod Puskás Tivadar telefonközpontján keresztül éri majd el őket.

 

Hírdetés
Hírdetés

Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

2017-12-23

Sokunk számára talán fel sem tűnik, de ékes anyanyelvünk a világ legnehezebbjei közé tartozik. Ezt a tényt a Foreign Service Institute (FSI), az Egyesült Államok külföldi képzéséért felelős intézete is megerősítette.

Kossuth és Széchenyi – a magyar történelem egyik legfontosabb viszálya

Kossuth és Széchenyi – a magyar történelem egyik legfontosabb viszálya

2017-12-23

A magyar történelemben számtalan olyan alakot találhatunk, akiknek tetteire mindig emlékezni fogunk. Mostani cikkünkben Kossuth Lajos és Széchenyi István viszályát mutatjuk be nektek, ami a magyar történelem egyik legfontosabb szála volt!

Kedvenc tradicionális ételeink egyike, a klasszikus töltött káposzta receptje

Kedvenc tradicionális ételeink egyike, a klasszikus töltött káposzta receptje

2017-12-22

A magyarok gyomrának egyik kedvelt finomságának, a töltött káposztának a sikere jórészt a kiváló alapanyagokon múlik, melyhez a szakszerű elkészítés is éppúgy hozzájárul. Nézd meg te is ezt a bevált receptet, és készítsd el a családnak!


2017-12-21 10 érdekesség a Mátyás-templomról, amelyet mindenkinek illik tudni

Tény és való, a Mátyás-templom Magyarország egyik legelbűvölőbb épülete, amelynek méltán jár csodájára a világ. Azt mindenki tudja, hogy a Budai Várban található, de ezen kívül mit lehet még róla tudni? Most tíz olyan érdekességet osztok meg veletek, amel

2017-12-28 5 fantasztikus találmány, amelyet Magyarországnak köszönhet a világ

Bámulatos találmányok, amelyek nélkül nehéz lenne elképzelni életünket. Hihetetlen találmányok, melyeket magyar elmék szültek. Legyünk büszkék feltalálóinkra! Te mindegyikőjükről hallottál már?

2018-01-02 Házai miatt járnak csodájára a magyar falunak a világ minden pontjáról!

A magyar falucska furcsa házai már messze földön híresek, a világ számos pontjáról érkeznek ide látogatók, most megtudhatjátok ti is, hogy miért!

2018-01-18 Disznósajt készítése házilag

Disznósajt készítése, disznósajt recept, megmutatjuk, hogyan készül a tökéletes disznósajt! Készíts te is saját kezűleg isteni finom disznósajtot! A magyarok egyik tradicionális étele a disznósajt, a sokak által kedvelt disznósajt receptjét tudhatod meg!

Öt csodálatos magyar falut, amit ismerned kell!

Nem szükséges ahhoz külföldre utaznunk, hogy csodákat láthassunk, ugyanis Magyarország is tele van szebbnél szebb helyekkel! Most öt olyan falut...

Készíts istenien finom farsangi fánkot

A fánk egy tradicionális magyar étel, amit szinte mindenki szeret. Farsang idején a legtöbb asztalon megtalálható, nem is véletlen ez, hiszen...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.