Híres magyar találmányok

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
Hírdetés
címkék: Magyar

Ezek a legzseniálisabb magyar találmányok

Hírdetés
Hírdetés
Híres magyar találmányok

A világ sokkal hátrébb lenne, ha a magyarok kreativitása nem lenne. A mindennapok lennének sokkal nehezebbek, ha ezeket nem találták volna fel anno honfitársaink. 

 

Magyarországot a találmányok és lángelmék országaként is emlegethetnénk. Lehet, hogy kis ország vagyunk, de nemzetünk nagyjai már számos jelentős találmánnyal járultak hozzá az emberiség fejlődéséhez. Belegondolni is lenyűgöző, hogy milyen sok hétköznapi találmányt köszönhet nekünk a világ.

 

Sok külföldi szerint a magyarság semmi jelentős dologgal nem járult hozzá a világ fejlődéséhez. Egyesek (többnyire a külföldiek) egyenesen azt állítják, hogy hazánk teljesen jelentéktelen, és senki sem venné észre, ha kitörölnék a történelemből. Az alábbi pontokba foglalt történet pontosan ezt az óriási tévedést hivatott megcáfolni. Lássunk egy egyszerű, mégis elgondolkodtató felsorolást/történetet, amely rávilágít arra, hogy mennyi mindent is köszönhet a nagyvilág ennek a „jelentéktelen” nemzetnek.

Hírdetés

 

-Ha egy baleset után azonnali kórházi ellátásra van szükséged, vagy éppen egy rendkívül nehezen hozzáférhető helyen ragadtál (egy erdőtűz közepén, vagy egy hegyoldalbon), akkor az életedet Asbóth Oszkár helikoptere menti majd meg.

 

-Ha szeretnéd értesíteni szeretteidet arról, hogy mi történt, és megnyugtatni őket, hogy életben vagy, akkor hívásod Puskás Tivadar telefonközpontján keresztül éri majd el őket.

 

Hírdetés
Hírdetés

Te tudod, hogy melyik megyének mi a székhelye? Teszteld a tudásodat!

Te tudod, hogy melyik megyének mi a székhelye? Teszteld a tudásodat!

2017-09-10

Hazánk közigazgatásilag 19 megyére osztott, de sokan nem tudják, hogy melyik megyének melyik megyeszékhelyű város áll az élén. Most letesztelheted a tudásodat!

Így fest a Madarasi-Hargita madártávlatból!

Így fest a Madarasi-Hargita madártávlatból!

2017-09-09

A Madarasi-Hargitát, a Libán-tetőt, és a Zetelaki-víztározót tekinthetjük meg egy nem mindennapi drónvideón, így fest Erdély madártávlatból! Madarasi-Hargita

Bükki Nemzeti Park

Bükki Nemzeti Park

2017-09-09

A Bükki Nemzeti Park csodáit mutatom most be nektek, látogassatok el velünk ti is a Bükki Nemzeti Parkba, és ismerjétek meg ezt a sok-sok szépséget, ami itt van!


2017-09-07 Amikre büszkék lehetünk: a hungarikumok - 1. rész

Minden magyar méltán lehet büszke hungarikumainkra, most következő cikkünkben be is mutatjuk nektek azokat a dolgokat, amik mára hungarikumok lettek!

2017-09-11 A Gyulai vár bemutatása

Ismerjétek meg ti is Közép-Európa egyetlen éppen maradt síkvidéki téglavárát, ami nem más, mint a Magyarországon található Gyulai vár! Mesés története van!

2017-09-14 15 dolog, amit a külföldiek meglepőnek találnak Magyarországban

15 dolgot mutatok most nektek, melyekkel nagyon könnyedén lephetsz meg minden külföldit. Ezt a 15 dolgot mindenkinek ismernie kellene, olvasd el cikkünket, megéri!

2017-09-21 A hangulatos Hollókő

Hollókő hangulata az építészetéből és kultúrájából fakad, így nem is csoda, hogy a település az UNESCO Világörökségi Listájának része!

Ismét magyar város főterét választották Európa legszebbjének!

2016-ban is egy magyar város főterét választották a legszebbnek, akkor Mosonmagyaróvárra lehetünk nagyon...

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

Amíg Magyarországon szinte megállás nélkül esett az eső, addig máshol havazásra kellett...