Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Híres magyar találmányok

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés
címkék: Magyar

Ezek a legzseniálisabb magyar találmányok

Hírdetés
Hírdetés
Híres magyar találmányok

A világ sokkal hátrébb lenne, ha a magyarok kreativitása nem lenne. A mindennapok lennének sokkal nehezebbek, ha ezeket nem találták volna fel anno honfitársaink. 

 

Magyarországot a találmányok és lángelmék országaként is emlegethetnénk. Lehet, hogy kis ország vagyunk, de nemzetünk nagyjai már számos jelentős találmánnyal járultak hozzá az emberiség fejlődéséhez. Belegondolni is lenyűgöző, hogy milyen sok hétköznapi találmányt köszönhet nekünk a világ.

 

Sok külföldi szerint a magyarság semmi jelentős dologgal nem járult hozzá a világ fejlődéséhez. Egyesek (többnyire a külföldiek) egyenesen azt állítják, hogy hazánk teljesen jelentéktelen, és senki sem venné észre, ha kitörölnék a történelemből. Az alábbi pontokba foglalt történet pontosan ezt az óriási tévedést hivatott megcáfolni. Lássunk egy egyszerű, mégis elgondolkodtató felsorolást/történetet, amely rávilágít arra, hogy mennyi mindent is köszönhet a nagyvilág ennek a „jelentéktelen” nemzetnek.

Hírdetés

 

-Ha egy baleset után azonnali kórházi ellátásra van szükséged, vagy éppen egy rendkívül nehezen hozzáférhető helyen ragadtál (egy erdőtűz közepén, vagy egy hegyoldalbon), akkor az életedet Asbóth Oszkár helikoptere menti majd meg.

 

-Ha szeretnéd értesíteni szeretteidet arról, hogy mi történt, és megnyugtatni őket, hogy életben vagy, akkor hívásod Puskás Tivadar telefonközpontján keresztül éri majd el őket.

 

Hírdetés
Hírdetés

Híres magyar költők - Te felismered őket?

Híres magyar költők - Te felismered őket?

2018-04-29

Az évek során számtalan magyar költő műveit ismerhettük meg. De vajon a csodálatos műveiken kívül őket is ismerjük? A következőkben letesztelheted, hogy mennyire ismered a magyar költőket!

Kalocsa, a paprika városa

Kalocsa, a paprika városa

2018-04-29

Kalocsa nevének hallatán sokaknak a hímzés vagy a paprika jut eszébe. Ez nem meglepő, hiszen a városban minden évben megrendezik a népszerű Kalocsai Paprikafesztivált, és tény, hogy az ország egyik legszebb hímzéséért is az itteni hagyományok felelősek. Kalocsa városa azonban sokkal több egy paprikatermelő településnél.

Eger látványosságai

Eger látványosságai

2018-04-28

Egy magyarországi körútnak számtalan állomása lehet attól függően, hogy milyen jellegű dolgokat szeretne felfedezni az ember. Vannak települések, ahol történelmi kincsek várják az érdeklődőket, máshol a borkultúra erős, rengeteg hely pedig természeti szépsége miatt került fel sokak listájára.


2018-04-27 Létezik egy kisváros Erdélyben, ahol lépten-nyomon aranyra bukkansz!

Egy erdélyi kis csodavárost mutatok most be nektek, itt tényleg mindenhol aranyra bukkanhatsz, még annyira nem is kell keresned, akkor is megtalálod! Ez a város pedig nem más, mint Felsőbánya!

2018-04-30 Ballagási szokások Magyarországon

Mindenkinek az életében elérkezik a ballagás ideje, de milyen szokások jellemzik ezt a rangos eseményt Magyarországon? Cikkünkben rengeteg érdekességre fény derül!

2018-05-01 Budapesti hidak - kvíz

A Duna több részre osztja Budapest területét. A városrészeket 12 közúti és 2 vasúti híd köti össze egymással a folyó felett. Most megtudhatod, hogy mennyire ismered a budapesti hidakat!

2018-05-15 Egy magyar falu, amelynek a világ minden tájáról csodájára járnak

Egy magyar falu, melynek csodájára járnak a világ minden tájáról. Méltán lehetünk büszke erre a falucskára, hihetetlen munkával nagyszerű körülményeket hoztak létre.

Főszerepben az apák! Hamarosan itt van az Apák napja!

Kiharcolt vagy reális ünnep? Sokszor tapasztalhattuk már meg, hogy ha valaki az ’Apák napját’ emlegeti, sokaknak szarkasztikus mosoly ül ki az...

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Magyarország legszebb tavait mutatom most be nektek, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a Balatonon túl is van élet! Ismerjétek meg kis hazánk meseszép...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.