Híres magyar találmányok

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 20. Hétfő - Jolán
Hírdetés
címkék: Magyar

Ezek a legzseniálisabb magyar találmányok

Hírdetés
Hírdetés
Híres magyar találmányok

A világ sokkal hátrébb lenne, ha a magyarok kreativitása nem lenne. A mindennapok lennének sokkal nehezebbek, ha ezeket nem találták volna fel anno honfitársaink. 

 

Magyarországot a találmányok és lángelmék országaként is emlegethetnénk. Lehet, hogy kis ország vagyunk, de nemzetünk nagyjai már számos jelentős találmánnyal járultak hozzá az emberiség fejlődéséhez. Belegondolni is lenyűgöző, hogy milyen sok hétköznapi találmányt köszönhet nekünk a világ.

 

Sok külföldi szerint a magyarság semmi jelentős dologgal nem járult hozzá a világ fejlődéséhez. Egyesek (többnyire a külföldiek) egyenesen azt állítják, hogy hazánk teljesen jelentéktelen, és senki sem venné észre, ha kitörölnék a történelemből. Az alábbi pontokba foglalt történet pontosan ezt az óriási tévedést hivatott megcáfolni. Lássunk egy egyszerű, mégis elgondolkodtató felsorolást/történetet, amely rávilágít arra, hogy mennyi mindent is köszönhet a nagyvilág ennek a „jelentéktelen” nemzetnek.

Hírdetés

 

-Ha egy baleset után azonnali kórházi ellátásra van szükséged, vagy éppen egy rendkívül nehezen hozzáférhető helyen ragadtál (egy erdőtűz közepén, vagy egy hegyoldalbon), akkor az életedet Asbóth Oszkár helikoptere menti majd meg.

 

-Ha szeretnéd értesíteni szeretteidet arról, hogy mi történt, és megnyugtatni őket, hogy életben vagy, akkor hívásod Puskás Tivadar telefonközpontján keresztül éri majd el őket.

 

Hírdetés
Hírdetés

Elsétálási jog Magyarországon! Adósok mentesülnek a tartozás alól

Elsétálási jog Magyarországon! Adósok mentesülnek a tartozás alól

2017-11-09

A következő fél év alkalmat teremthet az ún. elsétálási jog magyarországi bevezetésére, mellyel adósok százezrei mentesülhetnek a fennmaradó tartozásuk alól!

A magyar Unicum és a Zwack Múzeum

A magyar Unicum és a Zwack Múzeum

2017-11-06

A magyar Unicum történetét mondom el nektek, ismerjétek meg a mára világhírnévre szert tevő magyar Unicumot! Bemutatom nektek a magyar Unicumot, ismerjétek meg!

Felismered még a képen szereplő magyar futball-legendákat?

Felismered még a képen szereplő magyar futball-legendákat?

2017-11-01

Magyarország számtalan futball-legendával büszkélkedhet, gondoljuk csak vissza az Aranycsapatunkra. Ti felismeritek a magyar futball-legendákat?


2017-10-26 Csörögefánk (forgácsfánk) recept

A csörögefánk a magyarok egyik legkedvesebb eledelét mutatom most be nektek, ismerkedjetek meg a csörögefánkkal, cikkünkben egy szuper receptet is találhattok!

2017-11-10 Gyerekkorunk nagy kedvence - Készítsünk túrós batyut!

Sokunk nagy kedvence volt régen és ma is, viszont manapság már nem olyan finom sajnos, mint annó! Éppen ezért mutatom nektek egy nagyon szuper túrós batyu receptet!

2017-11-10 Magasabb nyugdíj novemberben

Elkezdődtek a prémiummal és a kiegészítő emeléssel megnövelt nyugdíjak kifizetése novemberben! Akár 25 ezer forinttal is többet kaphatnak a nyugdíjasok!

2017-11-15 Luca-napi hagyományok Magyarországon

Luca-napi babonák, Luca-napi népszokások, Luca-napi hiedelmek, Luca-napi hagyományok Magyarországon. Ismerd meg a Luca-napi népszokásokat Magyarországon!

Undorodom ezektől a "politikusoktól!" Gulyás Márton elmész te a francba!

Ki a fene az a Gulyás Márton, és miért teheti tönkre mások megélhetését önérdekből? Legyen már elég a megélhetési politikusokból! Takarodjatok!  

Így készül a nagyi gyógyító tyúkhúslevese

Ha vasárnapi ebédről vagy fejfájásról, esetleg gyomorpanaszokról van szó, akkor sokan azonnal a nagyi csirkehúslevesére gondolunk. Ahány ház, annyi...