Ismerd meg te is Magyarország legérdekesebb tavait!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Március 22. Csütörtök - Beáta
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek, Magyar, Magyarság

Ezek Magyarország legérdekesebb tavai

Hírdetés
Hírdetés
Ismerd meg te is Magyarország legérdekesebb tavait!

Magyarországon temérdek kisebb és nagyobb víztest található, amelyek horgászati, fürdőzési, vagy egyszerűen csak kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak országszerte. Nehéz ezen természeti kincsek közül csupán néhányat kiemelni, de az összesen felsorolni lehetetlen lenne. Éppen ezért íme egy rövid ismertető az öt legnépszerűbb, legkeresettebb tóról hazánkban.

Balaton – Közép-Európa első számú tava

A Balaton nem csak hazánk, hanem egész Közép-Európa legnagyobb tava is egyben. 592 négyzetkilométeres területével cseppet sem aprócska azonban 3,2 méteres átlag mélysége miatt viszonylag sekélynek számít.

 

Nem hiába emlegetik a magyar tengerként – az ide érkező nyaralók, látogatók, turisták igazi tengerparti élményeket szerezhetnek a mesterséges vagy természetes homokos, köves, vagy éppen füves partokon. Partvidékén és közvetlen közelében olyan temérdek látni- és tennivaló akad (fesztiválok, borkóstolás, kerékpártúrák, a települések felfedezése, stb.), hogy egy egész nyarat eltölthet itt az ember anélkül, hogy egyetlen napig is unná magát.

Hírdetés

 

Hévízi-tó – A világ második legnagyobb termáltava

A Hévízi-tó sem maradhat le a listáról. A világ második legnagyobb termáltava az egész ország egyik legkeresettebb látványossága és üdülőhelye. A gyógyulni vágyók festői környezetben pihentethetik fájó izmaikat – a Hévízi-tavat minden évben hazai és külföldi látogatók sokasága keresi fel.

 

Külön érdekesség, hogy hőmérséklete miatt néhány faj csak ebben a tóban található meg az országban. A tó köré egy gyógyfürdő épült, ahol termálvizes terápiás kezelések is igénybe vehetők.

 

Bokodi-tó – Az ország egyik legfotogénebb tava

A Bokodi-tó különlegességét nem mérete, vagy hőmérséklete adja (habár a közeli erőmű miatt a víz még télen is alkalmas a horgászatra). A tavon egy egész kis horgászfalu található, ami egészen egyedi, már-már mesébe illő látványt nyújt a házakhoz vezető stégről. Nem csoda, hogy rengeteg fényképész keresi fel évente, hogy megörökíthesse ezt a különleges „úszó falut”.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Magyar énekesek, akiket a tehetségkutatók által ismertünk meg

Magyar énekesek, akiket a tehetségkutatók által ismertünk meg

2018-03-20

Magyarországon számtalan tehetségkutató műsor létezett az elmúlt évek során. Sokan kapnak lehetőséget arra, hogy megmutassák magukat egy ilyen műsorban, ám nehéz a verseny befejeztével megtartani a népszerűséget és az érkelődést.

A legnagyobb erdélyi magyar író-Wass Albert

A legnagyobb erdélyi magyar író-Wass Albert

2018-03-20

Költeménye, könyvei többnyire a magyarságról szólnak, a magyarokat szólítja meg, mindegyikben rengeteg érdekes, elgondolkodtató üzenetet találhatunk, még a mai napra is érvényesek lehetnek. Az ő életét mutatjuk be nektek, hogyha már tanulni nem lehet róla, akkor innen megtudhatjátok, ki is volt Wass Albert.

Magyar színésznők, akiket sohasem feledünk - 1. rész

Magyar színésznők, akiket sohasem feledünk - 1. rész

2018-03-18

Magyarországon számtalan tehetséges és gyönyörű színésznőt láthattunk a színpadon vagy éppen a vásznon. Vannak azonban közöttük is kiemelkedőek, akik olyat alkottak, amit sohasem fogunk elfeledni.


2018-03-15 Magyar művészek, akikre büszkék lehetünk

Magyarország nem csak feltalálóiról, a pálinkáról és a fürdőiről híres. Nemzetünk fennállása során számos hihetetlenül tehetséges művészt kapott tőlünk a világ, akik különféle médiumokon keresztül fejezték ki mindazt, amit elméjük és szívük diktált nekik.

2018-03-19 Híres filmek, amiket Magyarországon forgattak

Az utóbbi években többször is olvashattunk híreket arról, hogy XY világsztár forgat hazánkban. Rengeteg nemzetközi filmcsillag fordult már meg nálunk munkaügyben, azonban mi is büszkélkedhetünk egy olyan filmsztárral, „aki” világszerte híres.

2018-03-21 Magyar divatmárkák, amiket érdemes megismerned

Habár viszonylag ritkán hallunk erről, Magyarország igenis gazdag, színes és változatok designok otthona, ha a divatról van szó. Egyes divattervezőink nevét hazánkban is ismerik, azonban néhányuk a határon túl is hódít alkotásaival.

2018-03-14 Mi történt 1848. március 15-én?

1848. március 15-e – Magyarország újkori történetének egyik legmeghatározóbb eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. Nézzük, mi is történt ezen a napon! 

Tóth Gabi új párja már családra vágyik!

Tóth Gabi és új párja alig egy hónapja jelentették be, hogy hivatalosan is egy párt alkotnak, máris komoly kapcsolat sejthető a pár között.

Magyar divatmárkák, amiket érdemes megismerned

Habár viszonylag ritkán hallunk erről, Magyarország igenis gazdag, színes és változatok designok otthona, ha a divatról van szó. Egyes divattervezőink...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.