Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Ismerd meg te is Magyarország legérdekesebb tavait!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 18. Hétfő - Levente
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek, Magyar, Magyarság

Ezek Magyarország legérdekesebb tavai

Hírdetés
Hírdetés
Ismerd meg te is Magyarország legérdekesebb tavait!

Magyarországon temérdek kisebb és nagyobb víztest található, amelyek horgászati, fürdőzési, vagy egyszerűen csak kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak országszerte. Nehéz ezen természeti kincsek közül csupán néhányat kiemelni, de az összesen felsorolni lehetetlen lenne. Éppen ezért íme egy rövid ismertető az öt legnépszerűbb, legkeresettebb tóról hazánkban.

Balaton – Közép-Európa első számú tava

A Balaton nem csak hazánk, hanem egész Közép-Európa legnagyobb tava is egyben. 592 négyzetkilométeres területével cseppet sem aprócska azonban 3,2 méteres átlag mélysége miatt viszonylag sekélynek számít.

 

Nem hiába emlegetik a magyar tengerként – az ide érkező nyaralók, látogatók, turisták igazi tengerparti élményeket szerezhetnek a mesterséges vagy természetes homokos, köves, vagy éppen füves partokon. Partvidékén és közvetlen közelében olyan temérdek látni- és tennivaló akad (fesztiválok, borkóstolás, kerékpártúrák, a települések felfedezése, stb.), hogy egy egész nyarat eltölthet itt az ember anélkül, hogy egyetlen napig is unná magát. A Balaton menti szállodák nem csak kitnű kilátásuk miatt annyira kedveltek, hanem mert számos szórakozási lehetőség is várja őket. A Fenyves Yacht Club Hotel Balatonfenyves legszebb részén található, és még saját kikötővel is rendelkezik, ami garantálja a felejthetetlen programokat a nyárra. 

Hírdetés

 

Hévízi-tó – A világ második legnagyobb termáltava

A Hévízi-tó sem maradhat le a listáról. A világ második legnagyobb termáltava az egész ország egyik legkeresettebb látványossága és üdülőhelye. A gyógyulni vágyók festői környezetben pihentethetik fájó izmaikat – a Hévízi-tavat minden évben hazai és külföldi látogatók sokasága keresi fel.

 

Külön érdekesség, hogy hőmérséklete miatt néhány faj csak ebben a tóban található meg az országban. A tó köré egy gyógyfürdő épült, ahol termálvizes terápiás kezelések is igénybe vehetők.

 

Bokodi-tó – Az ország egyik legfotogénebb tava

A Bokodi-tó különlegességét nem mérete, vagy hőmérséklete adja (habár a közeli erőmű miatt a víz még télen is alkalmas a horgászatra). A tavon egy egész kis horgászfalu található, ami egészen egyedi, már-már mesébe illő látványt nyújt a házakhoz vezető stégről. Nem csoda, hogy rengeteg fényképész keresi fel évente, hogy megörökíthesse ezt a különleges „úszó falut”.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Titkok és összefüggések Magyarországról

Titkok és összefüggések Magyarországról

2018-06-17

Minden magyar embernek ismernie kellene ezeket a titkokat és összefüggéseket, mivel Magyarországgal kapcsolatos az összes, érdekesebbnél érdekesebbek!

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

2018-06-17

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a helyek, amiket nem hagyhatsz ki, ha Zalaegerszegre látogatsz!

A világ legszebb Parlamentje a miénk!

A világ legszebb Parlamentje a miénk!

2018-06-07

Kevesen tudják, hogy Magyarország rendelkezik a világ egyik legszebb Parlamentjével, ráadásul a világ egyik legnagyobb Parlamentjével is egyben. Be is mutatjuk nektek a csodás épületet.


2018-06-16 A legszebb budapesti templomok

A most következő cikkben bemutatjuk nektek a legeslegszebb budapesti templomokat, mindegyik egyedülállóan szép, látványosságnak sem utolsó! Ismerd meg mindet!

2018-06-14 Amit az Országházról tudni illik

A gyakran (tévesen) Parlamentként emlegetett épület valójában az Országház nevet viseli. A Budapest szívében elhelyezkedő épület a világon a harmadik legnagyobb ilyen jellegű építmény. Látványos kupolaszerkezetével az Országház 96 méter magas és összesen 691 szobát rejteget falai között.

2018-03-24 A legsármosabb magyar színészek

Magyarországon számtalan tehetséges színésszel találkozhatunk, azonban vannak közöttük olyanok, akik igazán sármosak, és sok nő fejét elcsavarnák.

2018-06-04 Összeállítás a legjelentősebb, legérdekesebb magyar találmányokról, feltalálókról

Olyan dolgokat mutatunk most be nektek, amiket meg kellett volna köszönnie a világnak, de elfelejtették. A magyarok viszont nagyon is büszkék lehetnek ezekre a dolgokra!

Titkok és összefüggések Magyarországról

Hazánk a Kárpát-medencében pontosan Európa szívében fekszik. Mindegy, hogy az ember keletről, vagy nyugatról jön, ezen a területen át kell haladnia....

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.