Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Magyarország Tájvédelmi területei

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés

Magyarország Tájvédelmi területei

Magyarország Tájvédelmi területeit mutatom be nektek ezeken a cikkeken keresztül! Megtudhatod, melyik Tájvédelmi területet érdemes meglátogatni, és azt is elmondom, mikor! 

2018.05.17.

Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

Ennek a májusi időjárásnak a növények örülnek a legjobban, annyira jó látni, hogy mindenhol virágba borultak a tájak, egész évben szeretnék gyönyörködni bennük! A pipitér sokak számára gyom, sokak számára viszont gyógynövény, amiben viszont mindenki egyetért az az, hogy a pipitér a világ egyik leglátványosabb növénye! 

2018.05.02.

Egész Európában egyedülálló erdei csoda – Bemutatkozik Gemenc!

Egész Európában egyedülálló erdei csoda – Bemutatkozik Gemenc!

Több szempontból is egyedülálló csodát mutatok most be nektek! Itt él Magyarország legértékesebb és legszebb agancsait növesztő gímszarvas állománya, területén több holtág, illetve sziget található, Magyarország legnagyobb, jórészt erdővel borított ártere. Ismerkedjünk meg a páratlan Gemenccel! 

2018.04.23.

Hihetetlen méretekkel rendelkező darazsak jelentek meg Magyarországon!

Hihetetlen méretekkel rendelkező darazsak jelentek meg Magyarországon!

Ha nem láttam volna a saját szememmel ezt a hatalmas méretű darazsat, akkor biztos, hogy nem hinném el azt, hogy létezik, és Magyarországon van. Pedig így van, eddig csak a kisebb méretű darazsaktól volt félnivaló, most viszont egy egészen új faj jelent meg! 

2018.03.27.

Súlyos büntetést kap az, aki leveri a fecskék fészkét!

Súlyos büntetést kap az, aki leveri a fecskék fészkét!

Áprilistól sokkal jobban oda kell figyelnie mindenkinek, ugyanis büntetni fognak azért, ha valaki lever egy fecskefészket! Sajnos a fecskék száma rohamosan csökken, úgyhogy mi nagyon is egyetértünk ezzel a rendelettel! 

2018.03.08.

Látogass el Európa egyetlen őserdejébe Magyarországon

Magyarországon őserdő? Igen, tényleg van

Az őserdő szó hallatán talán a legtöbb embernek Afrika vagy Dél-Amerika őserdői jutnának eszébe, az Amazonas, vagy valami hasonló, dzsungelhez közelálló erdő, mely tele van ritka és néha még ismeretlen állat- és növényfajokkal. Azonban most nem erről van szó. Tudtad, hogy kicsiny hazánkban még van az...

2017.10.07.

Ismerjük meg a magyar arborétumokat

Ezek Magyarország legszebb arborétumai

Magyarország híres fürdőiről, fesztiváljairól, a Balatonról és számos egyéb nemzetközileg is kedvelt dologról, azonban még itthon is kevesen tudják, hogy jó néhány arborétumra is büszkék lehetünk. De mik is azok az arborétumok?

2017.09.25.

Aggteleki Nemzeti Park

5 kihagyhatatlan látnivaló az Aggteleki Nemzeti Parkban

Az Aggteleki Nemzeti Park országunk első nemzeti parkja, amelyet földtani kincseinek megóvása érdekében hoztak létre. A felszín alatt húzódó barlangvilág, a táj túraútvonalai, állatvilága, tavai és látnivalói rengeteg turistát vonzanak a területre évről évre. Az 1985-ben alapított nemzeti park...

2017.09.10.

Bükki Nemzeti Park

Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park (rövidítve: BNP) Magyarország egyik első nemzeti parkja, amely az Északi-középhegységben, a Bükk-vidéken fekszik. Igazgatósága Eger északi városrésze, Felnémet régi műemlék plébániaépületében található.


1
2
3

címkék:IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.