hirdetes

Magyarország tortája - Itt az idei nyertes!

LK

11. alkalommal választották meg idén Magyarország tortáját! A döntőbe számtalan csodálatos alkotás került be, melyek közül a Balatoni Habos Mogyoró került ki győztesként! 

Nézd meg te is az idei Magyarország tortáját!

Tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A döntőbe öt tortát választott ki a zsűri a 29 nevező közül. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.


A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdette ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választotta ki a zsűri öt tortát, a második körben újrakóstolták a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tettek azok tökéletesítésére. Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választották ki a győztest.

hirdetes

Az idei nyertes pedig nem más, mint a Balatoni Habos Mogyoró, amit a Sugar! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készített. 

 

A tortáról röviden: Mogyorós habtészta, mogyorós streuzel betét, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos tejcsokis mogyorós áthúzóval bevonva. Díszítésnek arany lüszterbe forgatott mogyoró szemet használunk.

A következő oldalon pedig megismerkedhetsz Magyarország cukormentes tortjé

hirdetes

Forrás: SütiChef 

Nézd meg te is az idei Magyarország tortáját!

Magyarország cukormentes tortája verseny nyertese a Pöttyös Panni névre keresztelt tortacsoda lett! Ezt a különleges, hozzáadott cukor nélkül készült tortát a budapesti Zazzi Cukrászdában készítette Varga Margit cukrász.

 

Magyarország tortája, és Magyarország cukormentes tortája augusztus 19-től lesz kóstolható országszerte a cukrászdákban, emellett augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatják az érdeklődők a Várkert Bazárnál.

Képek forrása

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény: Hungarikum. A szegedi fűszerpaprikát anno Szeged környékén a... Tovább

Istállós-kő

Istállós-kő: Az Istállós-kő egy hegy, a Bükk-vidék második legmagasabb pontja. 958,1... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!