Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

A csapatépítő előnyei - Íme a legfontosabb indokok, amiért érdemes csapatépítő tréninget szervezni

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés
 | Szerző: vd
címkék: Érdekességek, Utazás

6 nagyszerű indok, hogy miért szerveznek csapatépítőket

Hírdetés
Hírdetés
Szuper érvek a csapatépítő mellett

Az egyik legnyomósabb indoka annak, hogy csapatépítőket szervezünk, hogy eredményt érjünk el. Egy sor megszervezett játékon és programon keresztül, amik ráadásul még izgalmasak és viccesek is lehetnek, a csapatok új készségeket szereznek és fejlesztenek, mint például a megfelelő kommunikáció, tervezés, problémamegoldás és konfliktuskezelés.

A csapatépítők manapság már teljesen szokványos programnak számítanak a cégek életében, nem véletlenül. Ezeken a programokon a munkatársak sokkal közelebb kerülhetnek egymáshoz a különböző feladatokon és játékokon keresztül. Ha jól végiggondoljuk, lényegében az óvodában szerzett tapasztalatokra épül az egész: sok ember együtt játszik, amely során mindenki kap valamilyen szerepet/szereplési lehetőséget, hogy kapcsolatot alakítsanak ki egymással, majd meg is erősítsék azt.

Hírdetés

 

Persze ennek vannak magasabb fokozatai is, hiszen egy csapatépítőn már nem csak „együtt játszunk”. Miután a programnak vége, szabadidőnket is együtt töltjük, közös élményekben lesz részünk, közös emlékeink lesznek, így közelebb kerülünk egymáshoz, akár a magánéletben is. Mindez nagyban befolyásolja majd a munkahelyi viselkedésünket, munkánkat is.

 

Lássuk is az okokat, hogy miért is szerveznek manapság egyre több csapatépítőt!


#6

A munkahelyen való ismerkedés és barátságkötés az egyik legjobb módja annak, hogy növeljük az irodában a munka hatékonyságát. Nemcsak hogy erősíti az irodai erkölcsöket, hanem megkönnyíti a hétköznapokban felmerülő problémák orvoslását is.


#5

Javítják az olyan munkahelyi projektek eredményességét, amelyek a csapatmunkát érintik. Miután résztvesznek egy csapatépítőn, a dolgozók jobban megértik majd egymás erősségeit, gyengeségeit és érdekeit. Ez segíti őket abban, hogy még eredményesebben dolgozhassanak együtt, ezzel segítve a vállalat fejlődését is.

 

#4

Már tudományosan is kimutatták, hogy a versenyszellem növeli a munka hatékonyságát. Tehát, ha ezt a megnövekedett versenyszellemet szórakoztató, zártkörű csapatépítő tevékenységként vezényeljük le, a munkavállalók olyan kapcsolatot fognak kiépíteni egymással, ami más módon nem lenne megvalósítható.


#3

Miután egy sportcsapat nagy bajnokságot nyer, ünnepelnek és szórakoznak. Ez motiválja őket a további győzelmek elérésére. Ugyan a példa igen szélsőséges, Ez a szélsőséges jól prezentálja, hogy az egyes csapatépítő játékokhoz tartozó ünneplés, éljenzés és szórakozás motiválhatja az alkalmazottakat abban, hogy munkájukat a következő szintre emeljék.


#2

Az emberek általában nagyobb képzelőerővel rendelkeznek, ha olyanokkal vannak körülvéve, akiknek a társaságában komfortosan érzik magukat. Tehát a sikeres csapatépítő rendezvények nem csak az embereket hozzák közelebb egymáshoz, hanem sikeresebb és kreatívabb munkahelyi ötleteket is eredményeznek. Jól tudjuk, hogy a mindennapi munkahelyi együttműködés kulcsfontosságú a sikeres üzleti életben. 


#1

Nem meglepő, hogy a kommunikáció és a jobb együttműködés a legfontosabb ok, amiért a cégek a csapatépítést választják. Mindenki barátságos munkakörnyezetet szeretne, ahol az emberek jól érzik magukat és könnyedén tudnak egymással kapcsolatot teremteni.


Éppen ezért, kifejezetten erre a területre specializálódva készültek fel csapatépítő helyszínek – mára már az egész ország területén – hogy teljeskörű szolgáltatásokkal lássák el a hozzájuk érkező cégek munkatársait a programok során.

A Balaton az egyik legkedveltebb hely a céges csapatépítők szervezéséhez. Nem is véletlen, hiszen olyan szolgáltatásokkal és környezettel tud hozzájárulni a rendezvényhez, amivel nem sokan tudják felvenni a versenyt. A balatoni helyek közül is kiemelkedőnek számít a déli part „fővárosában” található Residence Balaton Conference & Wellness Hotel, ahol akár igény szerint a céged arculatára szabják a csapatépítő programokat.  A hotel ráadásul igen széles repeortárral várja az üzleti rendezvényekre érkezőket.
 

Hírdetés
Hírdetés

Európa legjobb családbarát városai

Európa legjobb családbarát városai

2018-05-22

A családostul utazók nagy örömére Európa telis-tele van családbarát városokkal, amikért nem is kell igazán sokat utazni, hiszen egy nem kifejezetten nagy kontinensről van szó. Az Airbnb népszerűségének köszönhetően a lehetőségek nem korlátozottak a drága, vagy kevésbé otthonos szállodákra.

Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

2018-05-16

Annyira jó volt látni szinte minden kertben, ahogy tüsténkednek az emberek, mindenki rohant a kertészetekbe, halomszámra vették a virágokat, hogy pár órával később már a saját otthonukat díszítsük ezekkel a szépségekkel.

Ingyenes programok Budapesten

Ingyenes programok Budapesten

2018-05-08

A vidéken élők közül sokan kerülik a fővárost, mondván „Budapest túl drága”. Habár tény, hogy egy éttermi vacsorának nem csak az íze lehet borsos, országunk szíve elég nagy ahhoz, hogy temérdek ingyenes programot is kínáljon az ide érkezőknek.


2018-05-09 Romantikus európai városok, amik több figyelmet érdemelnek

Minden kontinensnek megvannak a maga szépségei, de ha a romantikáról van szó, akkor Európa kétségtelenül az élen jár a szerelmes párok szívéért folyó versenyben.

2018-05-08 Közép-Európa legszebb operaházai

Az opera nem feltétlenül a legmegfizethetőbb, legelérhetőbb művészeti forma. Kulturális jelentőségük ellenére ezek az előadások nem tartoznak a hétköznapi emberek rendszeres szórakozásai közé. Az előadások fényűző és pompás jellegét azonban gyakran tükrözik azok az épületek is.

2018-05-03 Tízezrek követik a világjáró magyar vizsla kalandjait az interneten

Immáron 80 ezren követik Whiskey, a világjáró magyar vizsla utazásait az Instagramon. A kanadai Vancouver városában élő négyéves szuka kutya imád felfedező túrákra indulni gazdájával Adele Ng-vel.

2018-04-29 Kalocsa, a paprika városa

Kalocsa nevének hallatán sokaknak a hímzés vagy a paprika jut eszébe. Ez nem meglepő, hiszen a városban minden évben megrendezik a népszerű Kalocsai Paprikafesztivált, és tény, hogy az ország egyik legszebb hímzéséért is az itteni hagyományok felelősek. Kalocsa városa azonban sokkal több egy paprikatermelő településnél.

Főszerepben az apák! Hamarosan itt van az Apák napja!

Kiharcolt vagy reális ünnep? Sokszor tapasztalhattuk már meg, hogy ha valaki az ’Apák napját’ emlegeti, sokaknak szarkasztikus mosoly ül ki az...

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Magyarország legszebb tavait mutatom most be nektek, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a Balatonon túl is van élet! Ismerjétek meg kis hazánk meseszép...




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.