Itt az ősz, irány a természet! Menjetek kirándulni a családdal, de ezeket feltétlenül vidd magaddal!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 20. Hétfő - Jolán
Hírdetés
címkék: Kirándulás

Mit vigyünk magunkkal az őszi kirándulásra?

Hírdetés
Hírdetés
Őszi kirándulás felszerelés

Visszavonhatatlanul megérkezett az ősz, elég csak kinézni az ablakon! Bár a forró nyári napoknak búcsút inthetünk, s helyettük hűvösebb, csapadékosabb napoknak nézünk elébe, még sincs okunk a szomorkodásra! Az őszi színekbe borult erdő a természet egyik legszebb alkotása! Ezt nem elég képről, vagy az ablakból megcsodálni!

Mi is lehetne hát ebben az elbűvölő időben családunk társaságában jobb program egy kirándulásnál? Ahhoz pedig, hogy zavartalan legyen a kirándulás, mi megosztjuk veletek, hogy milyen felszerelést célszerű magaddal vinned! Készen állsz?

Hűvös reggelek, csípős szél és esőzés… ez bizony az ősz. Ha vagyunk azonban olyan szerencsések, hogy az egyik hétvégén – mikor együtt a család – a felhők közül előbukkan a nap, akkor dobjunk el csapot-papot és menjünk kirándulni!

Egy jó kirándulás ősszel több tekintetből is a legjobb családi programok közé tartozik. Tartalmas időtöltés, mert egyrészt lehetőséget kínál a családunkkal való beszélgetésre és szórakozásra, másrészt az egészségünkre nézve is jótékony hatással van, mi több a színpompába borult természet látványa a szemünket is kényezteti.

Hírdetés

 

 

Használjuk hát ki a napsütést, és töltsünk minél több időt ilyenkor a szabadban! Bőven lesz még alkalmunk az esős időben forró teát szorongatva a kanapéra heveredni! Pakolj be és irány a természet!

 

Kirándulás megszervezése

 

Egy kirándulás nem igényel túl sok előkészületet, elég pusztán néhány dolgot szem előtt tartanunk. A kirándulás megszervezésének egyik sarkalatos pontja, az úti cél kiválasztása.

 

Mindenki a maga preferenciái alapján választja ki a számára – és családja számára – legmegfelelőbb kirándulási helyszínt, ugyanakkor engedjétek meg, hogy mi is ajánljunk egy csodálatos helyet azok számára, akik tanácstalanok ebben a kérdésben.

 

Magyarország megannyi természeti csodában bővelkedik, így a fővárosban és a nagyvárosokban is éppúgy találhatunk kirándulásra alkalmas helyeket, mint vidéken.

Az utazás hangulatával egybekötött kikapcsolódás eléréséhez azonban mi egy páratlan vidéki úti célt javaslunk felkeresésre, amely nem más, mint a Tolna megyében található Bikács község. Ez, a kevésbé ismert, ám annál szebb kis ékszerdoboz a kirándulók paradicsoma! A kis tavakkal teleékelt község erdeje is elbűvölő látvány, amelyet a csend és a nyugalom jellemez. Ráadásul Bikács a fővárostól mindössze másfél órányi autóútra található.

 

 

Ha pedig a nagy kirándulásban elfáradna a család, a Zichy Park Hotelben megpihenhet vagy elfogyaszthat egy kellemes vacsorát. Ha még több információt szeretnél olvasni a szállodával kapcsolatban, akkor kattints ide: túrázás ősszel, ajánlatkérésért pedig ide.

 

A kirándulási előkészületek másik fontos eleme a megfelelő felszerelés. Nem csupán az alkalmas öltözetet értjük ez alatt, hanem a hátizsák tartalmát is. Alábbi tanácsainkat megfogadva, téged és családodat sem fogja semmilyen kellemetlen meglepetés érni a kirándulás alkalmával.

 

Mit is vigyünk magunkkal hát a kirándulásra?

 

Az ősz a tavaszhoz hasonlóan elég szeszélyes tud lenni, így hiába készülünk napos időre, könnyen előfordulhat, hogy a nap közepén mégis elered az eső. Az erdőben túrázva pedig ez szó szerint hideg zuhanyként érheti a családot. Készüljünk hát fel erre az eshetőségre is!

 

 

Természetesen az egyéni igények és a táska befogadó képessége alapján szűkíthető-bővíthető a lista tartalma, megpróbáltuk hát összegyűjteni a legfontosabb dolgokat számotokra:

 

Ruhák

 

Az évszaknak megfelelően öltözzünk rétegesen! A széldzseki alá egy termopulcsi póló és trikó is elfér, illetve egy kényelmes, de vastag nadrág felvétele javasolt. A gyermekekre pedig akár még harisnyát is adhatunk, amelyet ő melegebb idő esetén bármikor le is vehet.

 

Esőkabát

 

Még napos időben is gondoskodjunk róla, mert mint említettük, bármikor eleredhet az eső. Az esőkabát viszonylag könnyű és nem is foglal sok helyet a táskákban, viszont annak hiánya egy gyors zápor idején roppant kellemetlen lehet. Kiránduláskor célszerű elfelejteni az esernyőt, helyette mindenképpen az esőkabátot válasszuk, mivel könnyebb vele a mozgás, és a szél sem csavarhatja azt ki a kezünkből.

 

 

Túracipő, gumicsizma

 

Attól függően, hogy milyen helyre mentek kirándulni jó szolgálatot tehet egy gumicsizma hirtelen zivatar idején. A túrabakancsok pedig a legjobb lábbelik erre az alkalomra, hiszen vízhatlanok és kellően megtámasztják a lábat, így azok egy akár egész napos kirándulást követően sem fognak sajogni.

 

 Sapka

 

A hűvös szellőtől sokaknak megfájdulhat a füle, de vannak olyanok, akik a napsütésre érzékenyek, így mindkettő megfontolásból jó választás egy sapka.

 

 

Váltóruha

 

A gyerkőcök hajlamosak ruhájukat nem kímélve futkározni az erdőben. Ilyenkor a vizes avar vagy egy pocsolya könnyen átáztatja a ruháikat, így ha nem is szeretnénk az egész gardróbot magunkkal vinni, legalább egy váltózoknit és egy plusz nadrágot tegyünk be a kistáskába, ezzel is elkerülve gyermekünk fel- és megfázását!

 

 

A következő oldalon további nélkülözhetetlen felszereléseket osztunk meg veletek!

Hírdetés
Hírdetés

Tihany és a visszhang legendája

Tihany és a visszhang legendája

2017-10-03

Tihany látnivalói lenyűgöző élményt nyújtanak a kirándulóknak. A tihanyi visszhang az egyik legismertebb jelensége a térségnek. Ismerd meg a legendáját!

5 kihagyhatatlan látnivaló az Aggteleki Nemzeti Parkban

5 kihagyhatatlan látnivaló az Aggteleki Nemzeti Parkban

2017-09-25

Ismerd meg az Aggteleki Nemzeti Park több mint 20 hektáros területének 5 kihagyhatatlan látványosságát, és látogass el Te is a nevezetességekhez!

A hangulatos Hollókő

A hangulatos Hollókő

2017-09-21

Hollókő hangulata az építészetéből és kultúrájából fakad, így nem is csoda, hogy a település az UNESCO Világörökségi Listájának része!


2017-09-10 Te tudod, hogy melyik megyének mi a székhelye? Teszteld a tudásodat!

Hazánk közigazgatásilag 19 megyére osztott, de sokan nem tudják, hogy melyik megyének melyik megyeszékhelyű város áll az élén. Most letesztelheted a tudásodat!

2017-10-04 Biciklizz a Balaton körül

Egy kerékpártúra ősszel is kiváló kikapcsolódás lehet, amelyhez a Balaton számos nagyszerű helyszínt biztosít Neked! Tekerd körbe a "magyar tengert"!

2017-10-07 Ezek Magyarország legszebb arborétumai

Magyarország tele van szebbnél szebb csodákkal, mostani cikkünkben a természet szerelmeseinek mutatunk pár olyan helyet, ahova érdemes ellátogatni, magyarországi arborétumok.

2017-10-24 Erdély madártávlatból - Torockó és a fölé magasodó Székelykő

Ötvös Sándor elkészítette a sorozat harmadik részét, ezúttal Torockó és a fölé magasodó Székelykő került a főszerepbe, nézzétek meg ti is a nem mindennapi felvételt!

Undorodom ezektől a "politikusoktól!" Gulyás Márton elmész te a francba!

Ki a fene az a Gulyás Márton, és miért teheti tönkre mások megélhetését önérdekből? Legyen már elég a megélhetési politikusokból! Takarodjatok!  

Így készül a nagyi gyógyító tyúkhúslevese

Ha vasárnapi ebédről vagy fejfájásról, esetleg gyomorpanaszokról van szó, akkor sokan azonnal a nagyi csirkehúslevesére gondolunk. Ahány ház, annyi...