Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 18. Hétfő - Levente
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek, Magyar, Magyar történelem

Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Hírdetés
Hírdetés
Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Sokunk számára talán fel sem tűnik, de ékes anyanyelvünk a világ legnehezebbjei közé tartozik. Ezt a tényt a Foreign Service Institute (FSI), az Egyesült Államok külföldi képzéséért felelős intézete is megerősítette.

Az intézet az alapján rangsorolja nehézségi kategóriákba a nyelveket, hogy milyen sok időbe telik egy angol anyanyelvűnek megtanulnia azokat. Persze a listán nem szerepel az összes ma létező nyelv – az intézet azokra a nyelvekre koncentrál, amiket nemzeti szinten is szokás használni, például diplomatikus kommunikáció céljából. Az első, pontosabban a 0. kategóriába csak az angol nyelv tartozik, hiszen ezt egy angol anyanyelvűnek nem kell külön megtanulnia.

Hírdetés

 

Ezt követi az I. kategória, ami az „Angolhoz közel álló nyelveket” tartalmazza. Ezeket a nyelveket elméletileg egy diplomata 24 hét (tehát közel fél év) leforgása alatt képes elsajátítani, persze rendkívül intenzív tanulás mellett. Ide tartozik az olasz, a holland, az afrikaans (a holland egyik származéknyelve), illetve néhány a germán és újlatin nyelvek közül is.

 

A II. kategóriás nyelvekhez több mint 30 hétre van szüksége egy angol anyanyelvűnek. Ez a kategória egyetlen nyelvet tartalmaz, mégpedig a németet. Az angolhoz való hasonlóságai ellenére mert összetettebb nyelvtani szerkezete miatt a német nehezebbnek bizonyul az I. kategóriás nyelveknél. A III. kategóriába az indonéz, a maláj és a szuahéli nyelvek kerültek. Az FSI szerint nagyjából 36 hét, azaz 900 órányi tanulással sajátíthatók el úgy, hogy gyakorlatban is használhatók legyenek. A következő oldalon folytatom! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

2018-06-17

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a helyek, amiket nem hagyhatsz ki, ha Zalaegerszegre látogatsz!

A legszebb budapesti templomok

A legszebb budapesti templomok

2018-06-16

A most következő cikkben bemutatjuk nektek a legeslegszebb budapesti templomokat, mindegyik egyedülállóan szép, látványosságnak sem utolsó! Ismerd meg mindet!

Titkok és összefüggések Magyarországról

Titkok és összefüggések Magyarországról

2018-06-17

Minden magyar embernek ismernie kellene ezeket a titkokat és összefüggéseket, mivel Magyarországgal kapcsolatos az összes, érdekesebbnél érdekesebbek!


2018-06-05 Budapest, mint a Világörökség része! Az Andrássy út bemutatása

Budapesten számos csodával találkozhatunk, sokan azonban nem tudják, hogy vannak olyan helyszínek, amik felkerültek a Világörökségi Listára is, most ezeket mutatjuk be nektek!

2018-06-14 Amit az Országházról tudni illik

A gyakran (tévesen) Parlamentként emlegetett épület valójában az Országház nevet viseli. A Budapest szívében elhelyezkedő épület a világon a harmadik legnagyobb ilyen jellegű építmény. Látványos kupolaszerkezetével az Országház 96 méter magas és összesen 691 szobát rejteget falai között.

2018-06-07 A világ legszebb Parlamentje a miénk!

Kevesen tudják, hogy Magyarország rendelkezik a világ egyik legszebb Parlamentjével, ráadásul a világ egyik legnagyobb Parlamentjével is egyben. Be is mutatjuk nektek a csodás épületet.

2018-06-09 Látnivalók a Városligetben, amiket nem hagyhatsz ki

A Városliget egy igazán csodálatos hely Budapesten, ahova mindenképp érdemes ellátogatni, hiszen számtalan érdekesség vár ránk a főváros ezen részén. Bemutatjuk ezek közül a legjobbakat!

Titkok és összefüggések Magyarországról

Hazánk a Kárpát-medencében pontosan Európa szívében fekszik. Mindegy, hogy az ember keletről, vagy nyugatról jön, ezen a területen át kell haladnia....

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.