Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 26. Csütörtök - Ervin
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek, Magyar, Magyar történelem

Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Hírdetés
Hírdetés
Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Sokunk számára talán fel sem tűnik, de ékes anyanyelvünk a világ legnehezebbjei közé tartozik. Ezt a tényt a Foreign Service Institute (FSI), az Egyesült Államok külföldi képzéséért felelős intézete is megerősítette.

Az intézet az alapján rangsorolja nehézségi kategóriákba a nyelveket, hogy milyen sok időbe telik egy angol anyanyelvűnek megtanulnia azokat. Persze a listán nem szerepel az összes ma létező nyelv – az intézet azokra a nyelvekre koncentrál, amiket nemzeti szinten is szokás használni, például diplomatikus kommunikáció céljából. Az első, pontosabban a 0. kategóriába csak az angol nyelv tartozik, hiszen ezt egy angol anyanyelvűnek nem kell külön megtanulnia.

Hírdetés

 

Ezt követi az I. kategória, ami az „Angolhoz közel álló nyelveket” tartalmazza. Ezeket a nyelveket elméletileg egy diplomata 24 hét (tehát közel fél év) leforgása alatt képes elsajátítani, persze rendkívül intenzív tanulás mellett. Ide tartozik az olasz, a holland, az afrikaans (a holland egyik származéknyelve), illetve néhány a germán és újlatin nyelvek közül is.

 

A II. kategóriás nyelvekhez több mint 30 hétre van szüksége egy angol anyanyelvűnek. Ez a kategória egyetlen nyelvet tartalmaz, mégpedig a németet. Az angolhoz való hasonlóságai ellenére mert összetettebb nyelvtani szerkezete miatt a német nehezebbnek bizonyul az I. kategóriás nyelveknél. A III. kategóriába az indonéz, a maláj és a szuahéli nyelvek kerültek. Az FSI szerint nagyjából 36 hét, azaz 900 órányi tanulással sajátíthatók el úgy, hogy gyakorlatban is használhatók legyenek. A következő oldalon folytatom! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

A székelykapu

A székelykapu

2018-04-25

Mostani cikkünkben a nem mindennapi szépséggel rendelkező székelykapukat mutatjuk be nektek, ismerjétek meg ti is ezeket a valóban mesés műremekeket!

A magyar népviseletről röviden

A magyar népviseletről röviden

2018-04-24

A magyarok népviseletének történelme és öltözködésünk hagyományai évszázadokra nyúlnak vissza. A Kárpát-medencében való letelepedésünk óta az ország különböző részein több népcsoport is kialakult, melyek a mai napig jellegzetes stíluselemeket használnak fel művészeti alkotásaikban, beleértve persze a ruházatot is.

Budapesten turistaként

Budapesten turistaként

2018-04-21

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évben külföldön töltse a szabadidejét. A jó hír az, hogy hazánkban is megannyi hely vár arra, hogy felfedezzük mindazt, amit kínál az érdeklődők számára. Példának okáért itt van mindjárt Budapest, országunk központja!


2018-04-21 A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is.

2018-04-23 Hihetetlen méretekkel rendelkező darazsak jelentek meg Magyarországon!

Óriási méretekkel rendelkező darazsak bukkantak fel Magyarországon, mostani cikkünkben bemutatjuk nektek a legnagyobb darazsakat a világon. Ismerd meg te is ezeket a hatalmas rovarokat.

2018-04-25 Pünkösdi programok 2018

Pünkösdi programok országszerte – A legjobb pünkösdi programokat hoztuk el, vegyetek részt ti is Magyarország legjobb pünkösdi programjain, nézzétek meg, melyek a legjobb pünkösdi programok Magyarországon! Pünkösdi programok Magyarországon.

2018-04-06 A kényszeres panaszkodás országa lennénk?

Hallottál már a hungaropesszimizmusról? Létező fogalom, amely a magyarok világhírű pesszimizmusára használatos. Rengteg szakember foglalkozott már ezzel a 'népbetegséggel', mely az egész országra érvényes. Hogy miért is vagyunk ennyire pesszimisták, azt megtudhatod ha tovább olvasol.

Pünkösdi programok 2018

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani mindenki számára, ezért most elhoztuk a legjobb pünkösdi programokat! Töltsétek az ünnepet ti is vidáman,...

A világ legszebb kávéházai - köztük egy magyar is!

Miután az európai kávéházak a kortárs művészek közkedvelt találkozóhelyeivé váltak a XIX. és XX. században, igazi kulturális intézményekké...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.