Fogadd meg tanácsainkat, hogy legyőzd a nyaralás utáni depressziót, azaz a PVB-t!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 20. Hétfő - Jolán
Hírdetés
címkék: Utazás

Így lendülj túl könnyedén a nyaralás utáni depresszión!

Hírdetés
Hírdetés
nyaralás utáni depresszió

Egész évben arra várunk, hogy végre elérkezzen a jól megérdemelt nyaralás ideje, aztán az az egy-két hét egy pillantás alatt eltűnik, s bár feltöltődünk energiával, sokan mégis hatalmas teherként élik meg a nyaralás végét. Újra visszatérni a mókuskerékbe, a megszokott hétköznapokba mindenki számára nehéz és megterhelő, ugyanakkor vannak olyanok, akik erre a kelleténél fogékonyabbak. Ezt nevezzük nyaralás utáni depressziónak.

 

De mik is a tünetei ennek? És mit lehet tenni ellene? Tippjeinkkel te is könnyedén a hátad mögött hagyhatod a szorongást. Nézd meg, mit javaslunk a nyaralás utáni depresszió orvoslására!

Nyaralás utáni depresszió

 

Mit is értünk pontosan e kifejezés alatt?

 

A nyaralás utáni kedvetlenséget (Post Vacation Blues) a nyaralást követő állapotra használják, amely étvágytalansággal, rosszkedvvel, s az üresség érzésével jár együtt.

Ilyenkor hajlamosak vagyunk magunk elé révedni, és elégedetlenül gondolni mindennapjainkra, hogy mennyire is unalmas az életünk, a nyaralás önfeledt napjaihoz képest.

Hírdetés

Sajnos a vakáció és a munkába való visszazökkenés közti átmenet valóban kellemetlen lehet, de mi most adunk néhány tippet ahhoz, hogy ezt elkerülhesd!

 

 

Tűzzük ki az újabb pihenés dátumát!

 

Amennyiben már ki van tűzve a nyaralás pontos dátuma, szinte égünk a vágytól, hogy elérkezzen a várva várt pillanat, mikor eldobva csapot-papot kezdetét veheti az üdítő pihenés.

 

Miért is lenne ez másképpen egy őszre vagy akár télre szervezett vakáció esetén? Nem szükséges ilyenkor egy egész hétnyi szabadságot kivennünk és külföldre utaznunk, számos lehetőség várja a pihenni vágyókat csodálatos országunkban, belföldön is.

 

Elég egy hétvége is ahhoz – aki teheti akár többször is egy évben – amikor kedvesünkkel, családunkkal vagy a baráti társasággal útra kelünk és kifújjuk a fáradt gőzt. Egy wellness hétvége, vagy egy tartalmas beszélgetésekkel egybekötött kirándulás nem csak energiával tölt fel, hanem az azt megelőző várakozás által motiváltabbakká is válunk, csakúgy, mint a nyári vakációt megelőző időszakban.

 

Azon sem érdemes stresszelnünk, hogy esetleg mindezt nem engedhetjük meg magunknak, mivel számos akció várja minden évszakban a pihenni vágyókat, így a legtöbb esetben igazán kedvezményes áron juthatunk szálláshoz.

 

 

Tökéletes választás lehet például a Zichy Park Hotel, Bikács elbűvölő környezetében – a fővárostól mindössze másfél órányira –, amely megannyi érdekes programlehetőséget kínál a pihenni vágyók számára, így éppúgy jól érezhetik magukat az aktív pihenésre vágyók, mint a passzív pihenést előnyben részesítők. Legyen szó őszi vagy téli vakációról, egy ilyen páratlan helyen a család apraja-nagyja jól szórakozhat. Ide kattintva megnézhetitek akcióikat is.

Hírdetés
Hírdetés

5 kihagyhatatlan látnivaló az Aggteleki Nemzeti Parkban

5 kihagyhatatlan látnivaló az Aggteleki Nemzeti Parkban

2017-09-25

Ismerd meg az Aggteleki Nemzeti Park több mint 20 hektáros területének 5 kihagyhatatlan látványosságát, és látogass el Te is a nevezetességekhez!

A hangulatos Hollókő

A hangulatos Hollókő

2017-09-21

Hollókő hangulata az építészetéből és kultúrájából fakad, így nem is csoda, hogy a település az UNESCO Világörökségi Listájának része!

Római utazás - mire érdemes figyelni?

Római utazás - mire érdemes figyelni?

2017-09-21

Róma fantasztikus látnivalókkal rendelkezik, így egy utazás során biztosan rengeteg élménnyel gazdagodhatunk! Érdemes azonban odafigyelni néhány dologra!


2017-09-09 Így fest a Madarasi-Hargita madártávlatból!

A Madarasi-Hargitát, a Libán-tetőt, és a Zetelaki-víztározót tekinthetjük meg egy nem mindennapi drónvideón, így fest Erdély madártávlatból! Madarasi-Hargita

2017-10-04 Biciklizz a Balaton körül

Egy kerékpártúra ősszel is kiváló kikapcsolódás lehet, amelyhez a Balaton számos nagyszerű helyszínt biztosít Neked! Tekerd körbe a "magyar tengert"!

2017-10-06 Kiváló konferencia helyszínek a Balatonon

A balatoni településekre nem csupán nyaralás céljából látogathatunk el, hiszen kiváló konferencia helyszínek is találhatóak a "magyar tenger" partján!

2017-11-15 Ünnepi menyegzők új köntösben

Tanácstalan vagy az esküvői helyszín kiválasztásával kapcsolatban? Mi megkönnyítjük a választást! E három helyszín láttán sokkal könnyebb lesz a döntés!

Undorodom ezektől a "politikusoktól!" Gulyás Márton elmész te a francba!

Ki a fene az a Gulyás Márton, és miért teheti tönkre mások megélhetését önérdekből? Legyen már elég a megélhetési politikusokból! Takarodjatok!  

Így készül a nagyi gyógyító tyúkhúslevese

Ha vasárnapi ebédről vagy fejfájásról, esetleg gyomorpanaszokról van szó, akkor sokan azonnal a nagyi csirkehúslevesére gondolunk. Ahány ház, annyi...