Fogadd meg tanácsainkat, hogy legyőzd a nyaralás utáni depressziót, azaz a PVB-t!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
Hírdetés
címkék: Utazás

Így lendülj túl könnyedén a nyaralás utáni depresszión!

Hírdetés
Hírdetés
nyaralás utáni depresszió

Egész évben arra várunk, hogy végre elérkezzen a jól megérdemelt nyaralás ideje, aztán az az egy-két hét egy pillantás alatt eltűnik, s bár feltöltődünk energiával, sokan mégis hatalmas teherként élik meg a nyaralás végét. Újra visszatérni a mókuskerékbe, a megszokott hétköznapokba mindenki számára nehéz és megterhelő, ugyanakkor vannak olyanok, akik erre a kelleténél fogékonyabbak. Ezt nevezzük nyaralás utáni depressziónak.

 

De mik is a tünetei ennek? És mit lehet tenni ellene? Tippjeinkkel te is könnyedén a hátad mögött hagyhatod a szorongást. Nézd meg, mit javaslunk a nyaralás utáni depresszió orvoslására!

Nyaralás utáni depresszió

 

Mit is értünk pontosan e kifejezés alatt?

 

A nyaralás utáni kedvetlenséget (Post Vacation Blues) a nyaralást követő állapotra használják, amely étvágytalansággal, rosszkedvvel, s az üresség érzésével jár együtt.

Ilyenkor hajlamosak vagyunk magunk elé révedni, és elégedetlenül gondolni mindennapjainkra, hogy mennyire is unalmas az életünk, a nyaralás önfeledt napjaihoz képest.

Hírdetés

Sajnos a vakáció és a munkába való visszazökkenés közti átmenet valóban kellemetlen lehet, de mi most adunk néhány tippet ahhoz, hogy ezt elkerülhesd!

 

 

Tűzzük ki az újabb pihenés dátumát!

 

Amennyiben már ki van tűzve a nyaralás pontos dátuma, szinte égünk a vágytól, hogy elérkezzen a várva várt pillanat, mikor eldobva csapot-papot kezdetét veheti az üdítő pihenés.

 

Miért is lenne ez másképpen egy őszre vagy akár télre szervezett vakáció esetén? Nem szükséges ilyenkor egy egész hétnyi szabadságot kivennünk és külföldre utaznunk, számos lehetőség várja a pihenni vágyókat csodálatos országunkban, belföldön is.

 

Elég egy hétvége is ahhoz – aki teheti akár többször is egy évben – amikor kedvesünkkel, családunkkal vagy a baráti társasággal útra kelünk és kifújjuk a fáradt gőzt. Egy wellness hétvége, vagy egy tartalmas beszélgetésekkel egybekötött kirándulás nem csak energiával tölt fel, hanem az azt megelőző várakozás által motiváltabbakká is válunk, csakúgy, mint a nyári vakációt megelőző időszakban.

 

Azon sem érdemes stresszelnünk, hogy esetleg mindezt nem engedhetjük meg magunknak, mivel számos akció várja minden évszakban a pihenni vágyókat, így a legtöbb esetben igazán kedvezményes áron juthatunk szálláshoz.

 

 

Tökéletes választás lehet például a Zichy Park Hotel, Bikács elbűvölő környezetében – a fővárostól mindössze másfél órányira –, amely megannyi érdekes programlehetőséget kínál a pihenni vágyók számára, így éppúgy jól érezhetik magukat az aktív pihenésre vágyók, mint a passzív pihenést előnyben részesítők. Legyen szó őszi vagy téli vakációról, egy ilyen páratlan helyen a család apraja-nagyja jól szórakozhat. Ide kattintva megnézhetitek akcióikat is.

Hírdetés
Hírdetés

Magyarország hat legkülönlegesebb vasútvonala

Magyarország hat legkülönlegesebb vasútvonala

2017-08-20

Magyarország számos csodával rendelkezik, érdemes bejárni a legszebb vidékeket kisvasúttal is. Most hat csodaszép kisvasútvonalat mutatok be nektek, érdemes megismerned mindet!

A legszebb várak Magyarországon

A legszebb várak Magyarországon

2017-08-16

Hazánk többek között varázslatos építészeti remekeiről híres világszerte. Minden várunkat felkutatni nem kis kihívás – de melyikeket érdemes, ha csak néhányat tudunk beiktatni?

A 7 legjobb fürdő Erdélyben

A 7 legjobb fürdő Erdélyben

2017-08-16

Bemutatjuk nektek Erdély 7 legjobb fürdőjét, amiket érdemes meglátogatni, ha legközelebb idelátogatsz! Csodálatosan szépek Erdély fürdői, ismerjétek meg mindet!


2017-08-15 Így lendülj túl könnyedén a nyaralás utáni depresszión!

Egy vagy akár két hetet is nyaraltál, de a nyaralás befejeztével a feltöltődés helyett inkább csak szomorúságot és szorongást érzel? Mutatjuk, mit tegyél ellene!

2017-08-23 Lillafüred és környéke

Lillafüred Magyarország egyik legszebb, és legsokoldalúbb települése, éppen ezért most bemutatom nektek közelebbről Lillafüredet, ismerjétek meg Lillafüredet!

2017-08-25 Lélegzetelállító drónvideó Székelyföldről

Nem mindennapi drónvideó készült Székelyföldről, érdemes megnéznie mindenkinek, csodálatos felvétel, szinte már ott is érzem magam újra! Erdélyi drónvideó

2017-09-21 Római utazás - mire érdemes figyelni?

Róma fantasztikus látnivalókkal rendelkezik, így egy utazás során biztosan rengeteg élménnyel gazdagodhatunk! Érdemes azonban odafigyelni néhány dologra!

Ismét magyar város főterét választották Európa legszebbjének!

2016-ban is egy magyar város főterét választották a legszebbnek, akkor Mosonmagyaróvárra lehetünk nagyon...

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

Amíg Magyarországon szinte megállás nélkül esett az eső, addig máshol havazásra kellett...