Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Most megtudhatod, hogy mit csinálnak jól a rendszerezett emberek!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek

Mit csinálnak jól a rendszerezett emberek?

Hírdetés
Hírdetés
Most megtudhatod, hogy mit csinálnak jól a rendszerezett emberek!

Tűnődtél már rajta, hogy hogyan szedhetnéd rendbe a hétköznapjaidat, hogy ritkábban csússzon ki a kezedből az irányítás, és hogy mindig legyen időd elvégezni a napi teendőidet? Gondolkodtál már azon, hogy vajon hogy szervezik meg hétköznapijaikat azok, akik látszólag mindig pontosan tudják, hogy mikor mit kell csinálniuk?

Ha a válaszod igen, akkor nem vagy egyedül. A mai rohanó világban egyre nehezebb lépést tartani a dolgokkal, nemhogy valamivel előttük járni. Nincs azonban más dolgod, mint ellesni néhány trükköt azoktól, akik látszólag megszelídítették az idő múlását.

 

Lássuk, hogy mit csinálnak jól a rendszerezett emberek!

 

1. Leírják a dolgokat

A szervezett emberek tudják, hogy csak arra emlékeznek majd biztosan, amit le is írnak valahová. Ha csak a memóriádra hagyatkozol, akkor könnyen lehet, hogy kicsúszik majd belőle néhány dolog, amire később szükséged lehet. Szánj időt a dolgok leírogatására, különös tekintettel a fontos dátumokra és feladatlistákra.

Hírdetés

 

2. Rutinjuk van

A hétköznapok rutinja lényegében az egész életed rutinja is egyben. Éppen ezért fontos, hogy jól szervezett hétköznapi ütemterved legyen. Próbálj kialakítani egy reggeli és esti feladatokból álló rutint, amivel minden nap találkozol. Például a beosztásodtól függően minden nap tegyél félre 10 percet a levelek rendezésére, a kuka kiürítésére, egy gyors seprésre, és így tovább.

 

3. Tudják, hogy hogyan kérjenek segítséget

A jól szervezettség nem feltétlenül kell, hogy mindig önerőből fakadjon – a rendszerezett emberek tisztában vannak mind az erősségeikkel, mind pedig a hiányaikkal, és tudják, hogy mihez van szükségük segítségre. Ne feledd, hogy az időd rendkívül fontos erőforrás, és ha nem kérsz segítséget bizonyos feladatokhoz, azzal időt és energiát pazarolsz majd, ami felesleges stresszhez vezet.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Nagyon kevesen tudnak erről a vízparti veszélyről - Ha ilyet látsz, ne menj a vízbe!

Nagyon kevesen tudnak erről a vízparti veszélyről - Ha ilyet látsz, ne menj...

2018-05-17

Ebben a cikkben megpróbáljuk elmagyarázni, hogy mit is jelent pontosan ez a veszélyes áramlat, hogyan lehet elkerülni, vagy mi a teendő, ha valaki ilyen veszélyes helyzetbe kerül.

Európa legszebb szigetei

Európa legszebb szigetei

2018-05-16

Habár méretét tekintve Európa a kisebb kontinensek közé sorolható, kulturális és történelmi szempontból kétségtelenül a leggazdagabbak egyike is egyben. A hazai utazók nagy örömére még a kontinenst sem kell elhagyni, ha egzotikus vidékeket szeretnénk felfedezni, többé-kevésbé ismerős kulturális körülmények közepette.

Tényleg egészséges a vegán étrend?

Tényleg egészséges a vegán étrend?

2018-05-16

Az utóbbi években egyre több helyen jelenik meg ez a különös kifejezés, amelyet a mai napig némi homály vesz körül. Sokan esküsznek rá, míg mások szerint többet árt, mint amennyit segít.


2018-05-16 Ameddig a szem ellát - Mesebeli virágmező borítja a Káli-medencét!

Annyira jó volt látni szinte minden kertben, ahogy tüsténkednek az emberek, mindenki rohant a kertészetekbe, halomszámra vették a virágokat, hogy pár órával később már a saját otthonukat díszítsük ezekkel a szépségekkel.

2018-05-19 Így hosszabbíthatod meg az életedet akár 15 évvel

Valószínűleg minden ember sokáig szeretne élni, de persze nem mi döntjük el, hogy ez pontosan mennyi idő is lesz. Nagyban szerepet játszik a genetika és az életmódunk is abban, hogy mennyi ideig élünk. Van néhány olyan tényező, melyek segítségével akár 15 évvel is meghosszabbíthatjuk az életünket!

2018-05-19 Ezért vagy boldogtalan

A boldogság elérése mindenki végső célja, még akkor is, ha nem feltétlenül vagyunk tisztában ezzel. Valójában mindent azért teszünk hogy boldogok lehessünk. Ha igyekszem minél több olyan dolgot csinálni, amik szórakoztatnak ahelyett, hogy magadra erőltetnéd a dolgokat, akkor sokkal közelebb juthatsz majd ehhez az áhított boldogsághoz.

2018-05-23 2018 titkos filmes csodái

Még 2018 felénél sem járunk, de az esztendő már eddig is sok drágakővel ajándékozta meg a moziközönséget. Megannyi megelőlegezett sikerű, várva várt alkotást láthattunk az év első hónapjaiban, amiket bizonyára senkinek sem kell bemutatni (ki ne hallott volna többek között az új Bosszúállókról?)

Főszerepben az apák! Hamarosan itt van az Apák napja!

Kiharcolt vagy reális ünnep? Sokszor tapasztalhattuk már meg, hogy ha valaki az ’Apák napját’ emlegeti, sokaknak szarkasztikus mosoly ül ki az...

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Magyarország legszebb tavait mutatom most be nektek, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a Balatonon túl is van élet! Ismerjétek meg kis hazánk meseszép...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.