Retró édességek, retró érdekességek, retró tárgyak

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
Hírdetés

Retró cikkek

Minden, amit szerettünk régen, retró érdekességeket, retró tárgyakat, retró emlékeket mutatunk be nektek, amik Magyarországgal illetve az egész világgal kapcsolatosak! 

2017.08.22.

A misztikus turul

A magyar mitológia titokzatos madara: a turul

A magyar legendák egyik legszebb és legtitokzatosabb szimbóluma a turul. A turul története bőven a magyar történelem előtti időkbe nyúlik vissza. Az ősi magyar hit, és a szent hatalom, és az egyeduralmi önállóság megtestesítője. A magyarok egysége és összetartásának szimbóluma.

2017.08.12.

Retró magyar olvasókönyv, amit a mai gyerekek is szeretnének!

Retró magyar olvasókönyv, amit a mai gyerekek is szeretnének!

Egy nagyon szuper magyar olvasókönyvet mutatok most be nektek, biztos vagyok abban, hogy régen mindenki nagyon szerette, remélem, hogy a mai fiatalok is megismerik! 

2017.08.03.

Magyarország régészeti felfedezései

16 régészeti felfedezés Magyarországon

Mivel Magyarország történelme során a római és oszmán birodalom befolyását is megtapasztalta nem csoda, hogy számos régészeti lelőhely található területén. A római erődítményektől kezdve az elrejtett városokon át egészen az ősfákig most felsorolunk 16-ot a legérdekesebb régészeti kincsekből, amelyeket Magyarországon fedeztek fel.

2017.07.02.

Ezeket a dolgokat csak a 90-es évek gyerekei érték!

10 dolog, amit csak a 90-es évek gyerekei érthetnek leginkább

Te is a 90-es évek gyermeke vagy? Akkor itt az idő nosztalgiázni kicsit! Ezek közül legalább egy veled is megtörtént már!

2017.06.24.

Arany János, a balladák magyar Shakespeare-je

Arany János, a balladák magyar Shakespeare-je

Magyarország művészettörténetének egyik legtermékenyebb alakjaként Arany János nevét és balladáit minden magyar ismeri. Elevenítsük fel egy kicsit az iskolai emlékeket és vizsgáljuk meg közelebbről az egyik legjellegzetesebb magyar költő életét és munkásságát.

2017.05.24.

Hofi és Koós egy videó kabaréban

Koós és Hofi egy felvételen! Óriási kabaré!

Nem tudom honnan kerülhetett elő ez a felvétel, de az biztos, hogy óriási kabarét adtak elő ketten, együtt! Most megnézheted Hofit és Koóst egy videóban!

2017.05.13.

10 retro menzakaja, amit szinte mindenki szívből utált – Emlékszel mindegyikre?

10 retro menzakaja, amit szinte mindenki szívből utált – Emlékszel mindegyikre?

Egészen hihetetlen, de még mindig nem tudtam elfelejteni ezeknek a menzakajáknak az illatát és az ízét. Jó-jó, volt olyan, ami kellemes emlékeket ébreszt bennem, de a legtöbbet nem szerettem. Viszont más nem volt, meg kellett enni, amit kaptunk! A most következő cikkben bemutatom nektek azt a 10 retro menzakaját, amit...

2017.04.29.

Így festett Budapest anno

Ilyen volt Budapest 70 évvel ezelőtt

Egy külföldi régiségekkel foglalkozó oldal képeket közölt a negyvenes évek Budapestjéről. A legnagyobb érdekessége az, hogy ezek nagyon jó minőségű színes fotók lettek.címkék: