Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Szent Miklós napja, ismerd meg a történetét te is

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 21. Hétfő - Konstantin
Hírdetés
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek, Európa

December 6. – Szent Miklós napja

Hírdetés
Hírdetés
Mikulás napi szokások, hagyományok

December 6.-a, mindenki ismeri ezt a napot, ekkor érkezik a várva várt Mikulás. De miről is szól ez a nap, hogyan és mikor alakult ki? A következő cikkből megtudhatsz mindent, érdemes elolvasnod az érdekességeket.

Szent Miklós


Mürai Szent Miklós (Patara, 270. március 15. – Myra (Mira, Müra), 343. december 6.) myrai püspök, a tengerészek, kereskedők, az illatszerészek, a gyógyszerészek, a zálogházak, gyermekek és diákok védőszentje Oroszországban, Görögországban és Szerbiában, a pálinkafőzők és Kecskemét város védőszentje Magyarországon. Életéről több legenda ismert, ezekből alakult ki a Mikulás személye is.

Hírdetés

 

A történelmi Miklós életéről kevés dokumentált adat áll rendelkezésre. Az életéről szóló források egyrészt a krétai Andrástól származnak (700 körül), másrészt egy János nevű konstantinápolyi szerzetestől. Miklós valószínűleg 270 és 286 között született Patara kisvárosban, Kis-Ázsiában. 19 éves volt, amikor nagybátyja (szintén Miklós myrai püspök) pappá szentelte. Utóbb a Sion kolostor apátja lett Myra közelében. (A Lycia római provinciában fekvő Myra ma Demre néven egy kis település kb. 100 km-re délnyugatra AntalyátólTörökországban. A 4. században püspöki székhely volt).

 

A szüleitől örökölt vagyont szétosztotta a szegények között. Egyesek szerint a gyógyszertárosok és a hajósok védelmezője volt. Segítette a szegény gyermekeket és ezért szentnek tartották őt. A fent említett források szerint Miklós részt vett az első nikaiai zsinaton és megpofozta ellenlábasát, Ariust. Ezért először elítélték, de a zsinat végén rehabilitálták. Miklós azonban nem szerepel a nikeai aláírók listáján, viszont az is igaz, hogy ez csak töredékesen maradt fenn.

 

Forrás: Wikipédia

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

El Camino, a világ legősibb zarándokútja

El Camino, a világ legősibb zarándokútja

2018-02-21

Ismerkedjünk meg a világ legősibb, és leghosszabb zarándokútjával, az El Camino-val, vagy más néven Szent Jakab-úttal! Nézzük, miért olyan érdekes ez a közkedvelt zarándokút!

Egyetlen euróért árulnak házakat ebben az olasz városban

Egyetlen euróért árulnak házakat ebben az olasz városban

2018-03-28

Az egyik legszebb olasz város is csatlakozott ahhoz a programhoz, aminek lényege az, hogy egyetlen egy euróért vehetnek házat az emberek. Nézzük a részleteket!

Ebben az olasz városban ingyen bort ihatsz egy kútból

Ebben az olasz városban ingyen bort ihatsz egy kútból

2018-04-05

Megtaláltuk a borosok Mekkáját! Nem fogod el hinni, de a nap 24 órájában folyik a bor ebből az olasz kisvárosi kútból, méghozzá teljesen ingyen. Bárki megkóstolhatja a fenséges italt, a borászatban szeretettel várnak midnden turistát. Meg is van a következő úticél.


2018-04-12 5 hasznos tanács, amit mindenképpen érdemes tudni, ha külföldön keresel munkát

Ma már nem ritka, hogy a fiatalok a diploma megszerzése, vagy az érettségi után a külföldi munkavállalás mellett döntenek. Az Európai Uniónak köszönhetően számos lehetőség nyílt meg a külföldi munkavállalás terén. Ha te is gondolkodsz ezen, itt van az 5 legfontosabb dolog, amire mindenképpen oda kell figyelned a külföldi munkavállalás során.

2017-12-19 Új EU-rendelet szabályozza az élelmiszereket

Az akrilamid tartalmú ételeket szabályozza az új Európai uniós rendelet, ez alapján számos étel kerül fel a veszélyes élelmiszerek közé! Nézzük, mit nem ehetünk!

2017-12-19 Gyönyörű fotókon a karácsonyi díszbe öltözött Zalaegerszeg

Végre elérkezett a karácsonyi időszak, ilyenkor pedig gyönyörű, ünnepi díszbe öltöznek a városok. A következő fotókon Zalaegerszeg karácsonyi fényeit láthatjuk.

2017-10-30 Teljesen átrajzolná Európa térképét Székelyföld autonómiája!

Európa tudatába bekerült Katalónia után Székelyföld is, a The Guardian felsorolta a függetlenségre vagy autonómiára törekvő európai népcsoportok igényeit.

Így hosszabbíthatod meg az életedet akár 15 évvel

Valószínűleg minden ember sokáig szeretne élni, de persze nem mi döntjük el, hogy ez pontosan mennyi idő is lesz. Nagyban szerepet játszik a genetika...

A Csíksomlyói búcsú története – Itt a helye minden magyarnak!

Minden évben megrendezésre kerül a sokak által már ismert Csíksomlyói búcsú, a most következő cikkben bemutatjuk nektek a történetét,...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.