Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Menőnek hitted magad? Akkor ezt gondold át újra, mert lehet, hogy a saját nagyszüleid simán lepipáltak volna fénykorukban!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Július 18. Szerda - Frigyes
Hírdetés
 | Szerző: cs
címkék: Érdekességek, Külföld, Retró

50 kép, amely bizonyítja, hogy a nagyszülők sokszor menőbbek unokáiknál

Menő nagyszülők

Egy külföldi portál felkérte olvasóit, hogy küldjék be a nagyszüleikről készült fotókból az általuk legjobbnak vélt felvételt. Hihetetlen felvételeket kapott a szerkesztőség, amelyeket a nagyérdeművel is megosztott. 

Elképzelni is nehéz, hogy az otthon kisköténykében a konyhában tüsténkedő, unokája kedvenc fogásait készítő tündéri nagymama, vagy a mindig nyugodt és kimért nagypapa hajdanán vagány dolgokat csinált.

Te is láttál már nagyszüleidről ezekhez hasonló vagány fiatalkori képeket? :)

Amit sokan elfelejtünk: Nagyszüleink is voltak fiatalok!

 

Belegondoltál már valaha, hogy vajon milyenek lehettek nagyszüleid fiatalon? Elképzelhetőnek tartod, hogy modellt álltak, repültek, sört ittak, vagy olyan híres emberekkel találkoztak, akikről azóta könyvek százai íródtak?

 

Az alább bemutatott képek láttán én is eltűnődtem azon, hogy vajon milyenek lehettek drága nagyszüleim egykor, és mindjárt kedvet is kaptam a régi fényképek felkutatásához. Neked is érdemes átnézned nagyszüleid régi képeit, hátha rálelsz valamilyen hasonló kincsre. Azon szerencsések pedig, akiknek nagyszülei még köztünk vannak hagyják, hogy nagymamája, nagypapája a képek láttán kicsit nosztalgiázzon! Biztosan nagyon boldogok lesznek, ha felkeresed őket ezzel a szándékkal. Ki tudja, lehet, hogy a te nagyszüleidről is különleges dolgok derülnek ki. :)

Hírdetés
Lássuk akkor ezeket a szuper képeket!

 

1. “Nagymamám küldte nekem ezt a képet a nagypapámról, aki itt épp annyi idős, mint most én. Pompás ötlet volt, most nem mondom minek érzem magam...”

Nagyszülők fiatalon 1

 

2. „Elhinné nekem bárki, ha azt mondanám, hogy az én drága dédnagypapám zongoraórákat adott Einsteinnek?

 

Nagyszülők fiatalon 2

 

 

3. „A nagyszüleim poénból egymás ruháját öltötték magukra. Hatalmas formák.” 1943

Nagyszülők fiatalon 3

 

4. „A nagymamám 1940-ben.”

 

Nagyszülők fiatalon 4

 

5. „Nagyikám, papi repülőjének a szárnyán. Ahogy tudom többször is megcsinálta ezt. Nekem tériszonyom van…”

Nagyszülők fiatalon 5

 

6. „Ez a fénykép volt drága nagymamám koporsója mellé kihelyezve a temetésén.”

 

Nagyszülők fiatalon 6

 

7. „A nagymamám nő lévén nem nyert felvételt a légierőhöz, így az 1940-es években ő tanította a férfiakat Stephenvilleben a II. világháborúban.” 

Nagyszülők fiatalon 7

 

8. „Nagymamám, közvetlenül azelőtt, hogy a kommunista Bulgáriából Németországba emigrált.”

Vagány nagyszülők 8

 

9. „Nagypapám aznap, mikor kihajózott a tengerészgyalogosokkal.” 

 

Vagány nagyszülők 9.

 

10. „A fényképen nagypapám épp kiszállt a gépből, miután az leállt.”

Vagány nagyszülők 10

 

A következő oldalon további érdekes képek várnak. Lapozz értük egyet! ;)

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Ezek a dolgok nem hiányozhattak a balatoni nyaralásokon az 1970-es években!

Ezek a dolgok nem hiányozhattak a balatoni nyaralásokon az 1970-es években!

2018-07-05

Nyaralás az olcsó SZOT üdülők, a csíkos campingszékek és drága borjúcsülkök időszakában, utasellátóval és MK-27 magnóval. Nézzük, mik nem hiányozhattak a balatoni nyaralásokról annó!

A TV maci bemutatása

A TV maci bemutatása

2018-06-19

Mindenki nagy kedvence volt, minden este rengeteg ember várta, hogy láthassa a televízióban. Most őt mutatjuk be nektek, az utánozhatatlan TV macit! Ismered te is?

Tündérmesébe illő települések Európában

Tündérmesébe illő települések Európában

2018-04-21

Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy egy igazi tündérmese részesévé válhass egy ehhez méltó helyszínen. Európa szerte találhatók olyan elvarázsolt falvak és kisvárosok, amelyeket mintha csak egy mesekönyv lapjai közül húztak volna elő.


2018-04-25 Európa eldugott tengerpartjai, melyeket a legtöbben nem ismernek

Akármelyik európai mediterrán országban is jársz, mindenhol azt hallod majd, hogy bizony ott vannak a legjobb tengerpartok. Sokan azonban nem az ilyen népszerű túlzsúfolt helyszínekre vágynak, hanem sokkal nyugodtabb, ritkábban látogatott partokon szeretnének pihenni.

2018-05-04 Íme Európa legszebb egyetemei

Habár az egyetemválasztás legfontosabb szempontja természetesen a kínált oktatás színvonala, néha nem árt szétnézni a kampuszról készült fényképek között, hiszen ez segíthet eldönteni, hogy milyen környezet vár az adott helyen.

2018-05-02 Európa leggyönyörűbb épületei, amelyek az UNESCO védettségét élvezik

Kontinensünk telis tele van szebbnél szebb, felbecsülhetetlen értékű építészeti mesterművekkel, amelyek mind egy-egy korszak emlékét őrzik. Ezek közül nem keveset az UNESCO is felvett a Világörökségi Listájára, biztosítva ezzel, hogy még sokáig gyönyörködhessünk bennük.

2018-04-18 Egyszerű lángos receptek otthonra

A nyár íze! Ez jut először eszébe a legtöbb embernek, amikor meghallja a lángos szót. Az egyik legkedveltebb nyári finomság, főleg, ha a Balaton partján nyaralunk éppen. Ám nem kell a magyar tengerhez utazni, hogy kényeztessük magunkat egy kis lángosozással. Otthon is egyszerűen elkészítheted ezeknek a recepteknek köszönhetően.

Titkok, melyeket eddig nem tudtál az Országházról!

Újabb és újabb dolgok derülnek ki az Országházról. Azt hihetnénk, hogy egy épület, mely már több mint 100 éve áll és tényleg minden nap...

Ilyen az, mikor utasszállítók repülnek a főváros fölött

Csodás és egyben hihetetlen felvételeket lehet találni a világhálón: hátborzongató az, mikor egy óriási utasszállító Budapest szívében a Duna...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.