Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Most megtudhatod, hogy vajon tényleg egészséges-e a vegán étrend!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek, Ételek

Tényleg egészséges a vegán étrend?

Hírdetés
Hírdetés
Most megtudhatod, hogy vajon tényleg egészséges-e a vegán étrend!

Az utóbbi években egyre több helyen jelenik meg ez a különös kifejezés, amelyet a mai napig némi homály vesz körül. Sokan esküsznek rá, míg mások szerint többet árt, mint amennyit segít.

A dolgok tisztázása érdekében evessünk egy gyors pillantást arra, hogy mi mindenre van szükség egy kiegyensúlyozott étrendhez:

  • Egy nagy adag friss zöldségre
  • Minimális mennyiségű feldolgozott ételre – ehelyett saját kezűleg elkészített ételek fogyasztása ajánlott
  • Körültekintő, lassú étkezésekre
  • Helyi, organikus ételekre (a kisebb gazdák támogatásával)

 

Ez persze még mindig nem válaszolja meg a nagy kérdést – mi a helyzet az állati termékekkel? Rövid választ adni erre a kérdésre igen nehézkes lenne, így felsorolunk néhány nyomós indokot arra, hogy miért nem ajánlott vegán diétát követni:

Hírdetés

 

1. Egyetlen kultúra sem tartotta fenn magát kizárólag vegán étrenddel

Dr. Weston Price, egy táplálkozás iránt érdeklődő fogorvos az egész világot körbeutazta, hogy feltárja a boldog, egészséges emberek életmód-titkait. Feljegyzéseit Nutrition and Physical Degeneration (Táplálkozás és fizikai leépülés) című könyvében hozta nyilvánosságra a 30-as években.

 

Dr. Price rávilágított, hogy Alaszka inuit őslakosaitól kezdve az új-zélandi maori törzsekig az emberek mindenhol alkalmazkodtak a helyi körülményekhez, azonban minden esetben szigorú étkezési szabályokat is követtek.

 

Az orvos szerint egyetlen hagyományos kultúra sem támaszkodott vegán étrendre, sőt, néhány népcsoport szinte csak állati eredetű ételeket fogyasztott.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Tényleg egészséges a vegán étrend?

Tényleg egészséges a vegán étrend?

2018-05-16

Az utóbbi években egyre több helyen jelenik meg ez a különös kifejezés, amelyet a mai napig némi homály vesz körül. Sokan esküsznek rá, míg mások szerint többet árt, mint amennyit segít.

Ezeket az ételeket nem érdemes levenni a polcról az üzletekben

Ezeket az ételeket nem érdemes levenni a polcról az üzletekben

2018-04-20

Az egészséges életmód hajkurászása közben az emberek tudatába beleégtek a szabványos tiltott ételek, mint például a chipsek, a cukros üdítők, a csokik és más finomságok, amiket senki sem hagy el szívesen.

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

2018-04-21

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is.


2018-04-20 Budapesten járt a világhírű szakács, Jamie Oliver

Mindenki nagy kedvence, a kertben főzicskéző szuperséf, Jamie Oliver a héten először látogatott el Budapestre, hogy részt vegyen új étterme megnyitóján a Budai várban. A Zsidai Grouppal közösen vitt éttermek száma egyel nőtt, és végre a brit sztárséf is el tudott látogatni Budapestre. A sajtótájékoztatón sok mindent megtudtunk róla és ételeiről is.

2018-05-13 Tippek a borok tárolásához és érleléséhez

A bor abban a pillanatban romlani kezd, ahogy kihúzod a dugót a hordóból. A borok megfelelő tárolása és érlelése egy külön művészetként is felfogható – ha pedig ismered a megfelelő technikákat, akkor hosszú ideig élvezheted kiváló minőségű italaidat.

2018-04-18 Egyszerű lángos receptek otthonra

A nyár íze! Ez jut először eszébe a legtöbb embernek, amikor meghallja a lángos szót. Az egyik legkedveltebb nyári finomság, főleg, ha a Balaton partján nyaralunk éppen. Ám nem kell a magyar tengerhez utazni, hogy kényeztessük magunkat egy kis lángosozással. Otthon is egyszerűen elkészítheted ezeknek a recepteknek köszönhetően.

2018-03-22 Itt találod Európa legnagyobb üvegházi banánültetvénye

Az egyik legismertebb trópusi gyümölcs a banán. Számtalanszor láttunk már a TV-ben az Egyenlítőhöz közeli országokban a hatalmas banán ültetvényeket. Európában csupán néhány helyen tudják termeszteni, hiszen rengeteg napsütés, meleg éghajlat és magas páratartalom kell a növénynek a fejlődéshez. Sose hatlálnád ki, hogy hol található Európa legnagyob

Főszerepben az apák! Hamarosan itt van az Apák napja!

Kiharcolt vagy reális ünnep? Sokszor tapasztalhattuk már meg, hogy ha valaki az ’Apák napját’ emlegeti, sokaknak szarkasztikus mosoly ül ki az...

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Magyarország legszebb tavait mutatom most be nektek, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a Balatonon túl is van élet! Ismerjétek meg kis hazánk meseszép...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.