Virágokkal a kátyúk ellen

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 11. Hétfő - Árpád
Hírdetés
 | Szerző: Sz. F.
címkék: Érdekességek

Virágok ültetésével hívják fel a figyelmet a kátyúkra!

Hírdetés
Hírdetés
A kátyúkba ültetnek virágokat

Autósok milliói bosszankodnak világszerte az utakat borító kátyúk miatt, sajnos nálunk is rengeteg úthibát találhatunk. Ezek a kátyúk roppant veszélyesek, számos balesetet okoztak már. Nézzük, milyen megoldást találtak ki a figyelemfelhívásra! 

Amit először megtanulunk vezetés közben, az az, hogy a kátyúk nagyon veszélyesek, és óvakodnunk kell tőlük. Ezek az út hibák könnyedén tönkretehetik a futóművet, és az abroncsokat, hatalmas károkat okozhatnak nekünk. Ha esik az eső, akkor pedig még rosszabb a helyzet, ilyenkor ugyanis szinte észrevehetetlenek a kátyúk, könnyedén hajtunk bele, és már meg is van a baj…

Hírdetés

 

Kátyú sajnos több okból is kialakulhat, sok helyen rossz minőségű az aszfalt, nem megfelelő vastagságú, máshol pedig már eljárt az út felett az idő, és ideje lenne cserélni az egész burkolatot. Az időjárás sem kedvez az utaknak, télen a nagy hideg rongálja az aszfalt minőségét, nyáron pedig a nagy meleg. Nem egyszerű olyan utat készíteni manapság, ami időtálló, ezért inkább az önkormányzatok többsége kátyúzik. 

 

Nagyon sok helyen találkozhatunk olyan úttal, ami szinte csak a lyukak befoltozásából áll, hepehupás az egész útszakasz, és ilyenkor is keletkeznek újabb kátyúk. Sajnos olyan utakkal is találkozhatunk, Magyarországon, és külföldön egyaránt, ahol még a kátyúkat sem tüntetik el, és szinte haladni sem lehet az úton. Ezért alakult meg nem olyan régen a virághatalom, melynek lényegét a következő oldalon osztom meg veletek! 

 

Hírdetés
Hírdetés

Amit a szódavízről tudni illik

Amit a szódavízről tudni illik

2017-11-29

Tudtátok, hogy mint sok minden más, a szódavíz is magyar találmány? Most mindent megtudhatsz a szódavízről, ismerkedj meg közelebbről ezzel a magyar találmánnyal!

Egy magyar volt az elsüllyedt Titanic hőse!

Egy magyar volt az elsüllyedt Titanic hőse!

2017-11-28

A Titanic tragikus balesetéről biztosan hallott már mindenki, azt viszont csak nagyon kevesen tudják, hogy egy magyar orvos, nevezetesen Doktor Lengyel Árpád mentette meg a hajószerencsétlenség túlélőit!

Ilyen volt az 1987-es nagy havazás

Ilyen volt az 1987-es nagy havazás

2017-11-28

Ma már elég, hogyha leesik egy-két centi hó, és máris megáll az élet, a vonatok késnek, mint mindig, a gépjárművek döcögnek. Nem tudom, mi lenne, ha megismétlődne az 1987-es havazás.


2017-11-27 Virágok ültetésével hívják fel a figyelmet a kátyúkra!

Az egész világ tele van kisebb-nagyobb kátyúkkal, az emberek egy része ezt megunva eldöntötte, hogy felhívja a figyelmet, nézzük, mit találtak ki!

2017-12-01 Retro édesség kvíz - Te felismered még őket?

Egyszerűen imádtuk ezeket az édességeket, de vajon mennyire emlékszel még közül? Összegyűjtöttük a legkedveltebb retro édességeket!

2017-12-01 Magyar feltalálók kvíz

Számtalan nagyszerű, világmegváltó találmány fűződik magyar feltalálók nevéhez. A következőkben egy kvíz segítségével tesztelheted, hogy mennyire ismered őket!

2017-12-09 Milyen színű a szemed? Ezt árulja el rólad!

Szemünk színe is sok mindent elárul rólunk, most következő cikkünkben el is mondjuk nektek, miket! Tudd meg te is, mit rejt szemed színe!

Németül tanulsz és rohadt uncsinak találod?

Németül tanulsz és rohadt uncsinak találod? Én is. Vagyis találtam eddig. De amit mutatok, az téged is meglep majd! Na nem egy kamu csoda módszerbe...

Pár szem krumpli kell a magyarok egyik nagy kedvencéhez!

A magyarok egyik legnagyobb kedvence, amit biztos vagyok benne, hogy te is nagyon szeretsz! Nem kell hozzá sok minden, most pedig meg is mutatom nektek a...