Hatalmas karriert futott be az évek alatt és egy egész ország imádta - most bejelntette, hogy visszavonul!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 26. Csütörtök - Ervin
Hírdetés
 | Szerző: vd
címkék: Érdekességek, Hírek, Magyar, Sport

Visszavonul az olimpiai bajnok úszó

Hírdetés
Hírdetés
Gyurta Dániel visszavonul

Kedden jelentette be visszavonulását az olimpiai bajnok és többszörös világbajnok úszónk, Gyúrta Dániel. A sportoló stílusosan a budapesti Komjádi uszodában jelentette be, hogy visszavonul sport karrierjétől, mert már nincs megelégedve teljesítményével.

A 28 éves magyar úszó kedden bejelentette Facebook és Instagram oldalán is, hogy visszavonul sport karrierjétől és nem indul több világversenyen. Nyilatkozataiban és Facebook posztjában is elmondta, nem érzi úgy, hogy azt a teljesítményt tudná nyújtani, amit önmagától is elvárna, ezért is döntött úgy, hogy nem folytatja tovább profi úszói pályafutását. Ennek ellenére mindenkit megnyugtatott, hogy nem fordít hátat az éveken keresztül élete szerves részét képező úszásnak és a magyar úszósport továbbra is számíthat rá, de nem szeretne többet versenyezni. Emellett könnybe lábadt szemekkel kifejtette, hogy ettől függetlenül még találkozhatunk Gyurtával a medencében, hiszen testvére éppen most is készül az Országos Bajnokságra, valamint több világversenyen is fog indulni. Nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy Gyurta Dani leköszönésével egy fantasztikus magyar sportolót „vesztett el” az ország, akinek magyar emberek milliói szorítottak és voltak borzasztó büszkék és hálásak azért, amilyen teljesítménnyel képviselte országunkat olimpiákon és világbajnokságokon. Egyike azon embereknek, akik miatt büszkén lobogtathattuk a magyar zászlót.

Hírdetés

 

 

Dani már 13 éves korában tartotta a 200 m férfi mellúszás rekordját a 16 éves korosztály között is. Az úszósportban hatalmas tekintélynek örvendő Széchy Tamás az ifjú úszó 10 éves korában kijelentette, hogy gyerek egyszer olimpiai bajnok lesz. Akkor még senki sem sejthette, hogy a fiatal sportoló, milyen hatalmas karriert fog befutni és minden idők egyik legnagyobb úszó legendájává fog válni.


A 2002-es Országos bajnokságon a mellúszásban megrendezésre kerülő összes távon döntős lett, 200 méteres pedig az ezüstérmet szerezte meg. 2004-ben jött az első siker a nagyok között, ekkor megszerezte első hazai bajnoki aranyát is 50 méteres medencében. Ekkor szerezte meg ismertségét a hazai és világi körökben, mivel az olimpiai selejtezőkben legjobb idővel jutott tovább, az athéni olimpián pedig 200 méteres férfi mellen ezüstérmet szerzett. Az évet 4. helyen zárta a világranglistán ám a rövid pályás EB-n ekkor még életkora miatt nem indulhatott el.
 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Budapesten turistaként

Budapesten turistaként

2018-04-21

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évben külföldön töltse a szabadidejét. A jó hír az, hogy hazánkban is megannyi hely vár arra, hogy felfedezzük mindazt, amit kínál az érdeklődők számára. Példának okáért itt van mindjárt Budapest, országunk központja!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

2018-04-21

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is.

Budapesten járt a világhírű szakács, Jamie Oliver

Budapesten járt a világhírű szakács, Jamie Oliver

2018-04-20

Mindenki nagy kedvence, a kertben főzicskéző szuperséf, Jamie Oliver a héten először látogatott el Budapestre, hogy részt vegyen új étterme megnyitóján a Budai várban. A Zsidai Grouppal közösen vitt éttermek száma egyel nőtt, és végre a brit sztárséf is el tudott látogatni Budapestre. A sajtótájékoztatón sok mindent megtudtunk róla és ételeiről is.


2018-03-29 Visszavonul az olimpiai bajnok úszó

Rengeteget köszönhet neki Magyarország, hiszen éveken keresztül képviselte hazánkat viágversenyeken, méghozzá gönyörű eredményekkel. A magyar úszósport egyik legkiemelkedőbb alakjává vált, emellett pedig komoly sportdiplomáciai szerepet is betölt. A héten bejelntette, végleg leteszi a lantot és nem indul többé versenyen.

2018-04-24 A magyar népviseletről röviden

A magyarok népviseletének történelme és öltözködésünk hagyományai évszázadokra nyúlnak vissza. A Kárpát-medencében való letelepedésünk óta az ország különböző részein több népcsoport is kialakult, melyek a mai napig jellegzetes stíluselemeket használnak fel művészeti alkotásaikban, beleértve persze a ruházatot is.

2018-04-23 Hihetetlen méretekkel rendelkező darazsak jelentek meg Magyarországon!

Óriási méretekkel rendelkező darazsak bukkantak fel Magyarországon, mostani cikkünkben bemutatjuk nektek a legnagyobb darazsakat a világon. Ismerd meg te is ezeket a hatalmas rovarokat.

2018-04-25 A székelykapu

Mostani cikkünkben a nem mindennapi szépséggel rendelkező székelykapukat mutatjuk be nektek, ismerjétek meg ti is ezeket a valóban mesés műremekeket!

Pünkösdi programok 2018

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani mindenki számára, ezért most elhoztuk a legjobb pünkösdi programokat! Töltsétek az ünnepet ti is vidáman,...

A világ legszebb kávéházai - köztük egy magyar is!

Miután az európai kávéházak a kortárs művészek közkedvelt találkozóhelyeivé váltak a XIX. és XX. században, igazi kulturális intézményekké...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.