Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Hatalmas karriert futott be az évek alatt és egy egész ország imádta - most bejelntette, hogy visszavonul!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 18. Hétfő - Levente
Hírdetés
 | Szerző: vd
címkék: Érdekességek, Hírek, Magyar, Sport

Visszavonul az olimpiai bajnok úszó

Hírdetés
Hírdetés
Gyurta Dániel visszavonul

Kedden jelentette be visszavonulását az olimpiai bajnok és többszörös világbajnok úszónk, Gyúrta Dániel. A sportoló stílusosan a budapesti Komjádi uszodában jelentette be, hogy visszavonul sport karrierjétől, mert már nincs megelégedve teljesítményével.

A 28 éves magyar úszó kedden bejelentette Facebook és Instagram oldalán is, hogy visszavonul sport karrierjétől és nem indul több világversenyen. Nyilatkozataiban és Facebook posztjában is elmondta, nem érzi úgy, hogy azt a teljesítményt tudná nyújtani, amit önmagától is elvárna, ezért is döntött úgy, hogy nem folytatja tovább profi úszói pályafutását. Ennek ellenére mindenkit megnyugtatott, hogy nem fordít hátat az éveken keresztül élete szerves részét képező úszásnak és a magyar úszósport továbbra is számíthat rá, de nem szeretne többet versenyezni. Emellett könnybe lábadt szemekkel kifejtette, hogy ettől függetlenül még találkozhatunk Gyurtával a medencében, hiszen testvére éppen most is készül az Országos Bajnokságra, valamint több világversenyen is fog indulni. Nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy Gyurta Dani leköszönésével egy fantasztikus magyar sportolót „vesztett el” az ország, akinek magyar emberek milliói szorítottak és voltak borzasztó büszkék és hálásak azért, amilyen teljesítménnyel képviselte országunkat olimpiákon és világbajnokságokon. Egyike azon embereknek, akik miatt büszkén lobogtathattuk a magyar zászlót.

Hírdetés

 

 

Dani már 13 éves korában tartotta a 200 m férfi mellúszás rekordját a 16 éves korosztály között is. Az úszósportban hatalmas tekintélynek örvendő Széchy Tamás az ifjú úszó 10 éves korában kijelentette, hogy gyerek egyszer olimpiai bajnok lesz. Akkor még senki sem sejthette, hogy a fiatal sportoló, milyen hatalmas karriert fog befutni és minden idők egyik legnagyobb úszó legendájává fog válni.


A 2002-es Országos bajnokságon a mellúszásban megrendezésre kerülő összes távon döntős lett, 200 méteres pedig az ezüstérmet szerezte meg. 2004-ben jött az első siker a nagyok között, ekkor megszerezte első hazai bajnoki aranyát is 50 méteres medencében. Ekkor szerezte meg ismertségét a hazai és világi körökben, mivel az olimpiai selejtezőkben legjobb idővel jutott tovább, az athéni olimpián pedig 200 méteres férfi mellen ezüstérmet szerzett. Az évet 4. helyen zárta a világranglistán ám a rövid pályás EB-n ekkor még életkora miatt nem indulhatott el.
 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Amit az Országházról tudni illik

Amit az Országházról tudni illik

2018-06-14

A gyakran (tévesen) Parlamentként emlegetett épület valójában az Országház nevet viseli. A Budapest szívében elhelyezkedő épület a világon a harmadik legnagyobb ilyen jellegű építmény. Látványos kupolaszerkezetével az Országház 96 méter magas és összesen 691 szobát rejteget falai között.

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

2018-06-17

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a helyek, amiket nem hagyhatsz ki, ha Zalaegerszegre látogatsz!

A legszebb budapesti templomok

A legszebb budapesti templomok

2018-06-16

A most következő cikkben bemutatjuk nektek a legeslegszebb budapesti templomokat, mindegyik egyedülállóan szép, látványosságnak sem utolsó! Ismerd meg mindet!


2018-03-29 Visszavonul az olimpiai bajnok úszó

Rengeteget köszönhet neki Magyarország, hiszen éveken keresztül képviselte hazánkat viágversenyeken, méghozzá gönyörű eredményekkel. A magyar úszósport egyik legkiemelkedőbb alakjává vált, emellett pedig komoly sportdiplomáciai szerepet is betölt. A héten bejelntette, végleg leteszi a lantot és nem indul többé versenyen.

2018-06-17 Titkok és összefüggések Magyarországról

Minden magyar embernek ismernie kellene ezeket a titkokat és összefüggéseket, mivel Magyarországgal kapcsolatos az összes, érdekesebbnél érdekesebbek!

2018-06-05 Bemutatjuk a Pál-völgyi-cseppkőbarlangot!

Bámulatos csodák rejtőznek Magyarországon, Budapesten is, nem kell messzire mennünk. Természet által kialakított kristálykarácsonyfákat mutatunk most nektek!

2018-03-21 Budapesti bajnokság

Új hobbi hódít a világban: e-sport néven.Ennek egyik legnagyobb eseményét rendezik meg Budapesten, mely-bármilyen hihetetlen- valószínűleg több, mint 10 000 embert fog vonzani!

Titkok és összefüggések Magyarországról

Hazánk a Kárpát-medencében pontosan Európa szívében fekszik. Mindegy, hogy az ember keletről, vagy nyugatról jön, ezen a területen át kell haladnia....

Ezeket a helyeket ne hagyd ki, ha Zalaegerszegen jársz

Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város. Egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.