Szemetelésért börtön

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 11. Hétfő - Árpád
Hírdetés
 | Szerző: Sz. F.
címkék: Érdekességek, Külföld

Az állam megelégelte a szemetelést, súlyos büntetések jönnek!

Hírdetés
Hírdetés
Börtön jár a szemetelésért

Aki ezután eldob egy műanyag zacskót, nagyon pórul jár, ugyanis négy év börtön járhat a szemetelésért! Nézzük a részleteket! 

Ez a szabályozás nem Magyarországra lesz érvényes, bár nagyon remélem, hogy egyszer Európa is megelégeli a szemetelést, és súlyos büntetést fog kapni az, aki nem figyel oda eléggé. Nektek mi a véleményetek? Szavazzatok alább! 

Egyetértesz a büntetéssel?

 

A kicsit durvának tűnő szabályozást Kenyában vezették be, Judy Wakhungu környezetvédelmi miniszter elmondása szerint leginkább a gyártókat szeretnék büntetni, mivel nem csak a szemetelőkre, hanem a gyártókra is vonatkozni fog a rendelet.

Hírdetés

 

Reményük az, hogy a gyártók át fognak állni más, környezetkímélőbb megoldásra, ha meglátják a büntetés mértékét. Ami azért valljuk be nem csekély, a legkisebb összeg nagyjából 5 millió forint, a felső plafon pedig 10 millió forint. Aki pedig nem tud, vagy nem akar fizetni, mehet a börtönbe, és akár négy évet is eltölthet ott. 

 

Ezzel a szabályozással Kenya csatlakozott egyébként 40 országhoz, ezekben az államokban nagyon nagy adót vetnek ki a műanyag zacskókra, ilyen például Olaszország, és Franciaország, de olyan országok is vannak, akik egyenesen kitiltották területükről ezeket a zacskókat. Erre azért volt szükség, mert az ember által előállított legkárosabb anyag a műanyag zacskó, legtöbbször egyszer használatos, nagyon nehezen bomlik le, vízbe kerülve pedig az összes élőlényre halálos veszélyt jelent. A következő oldalon megosztok veletek pár hihetetlen tényt a műanyag zacskóról, és azt is elmondom, mit lehetne használni helyettük! 

 

Hírdetés
Hírdetés

Óriási földrengés döntheti romba fél Európát?

Óriási földrengés döntheti romba fél Európát?

2017-11-04

Nem hivatalos jelentések szerint a katasztrófa elkerülhetetlen lesz, és a hatóságok titokban már megpróbálták megtenni az előzetes óvintézkedéseket! Földrengés

Valóban megtalálták Törökországban Noé bárkáját?

Valóban megtalálták Törökországban Noé bárkáját?

2017-11-04

A kutatók szerint Noé bárkáját találták meg Törökországban, az Ararát-hegységben. Ha ez igaz, akkor egy több évszázados rejtélyt oldódna meg. Noé bárkája

Hazugság terjed az Interneten az Andoroidos telefonok hangrögzítéséről!

Hazugság terjed az Interneten az Andoroidos telefonok hangrögzítéséről!

2017-11-19

Már megint egy hazugság a bulvár médiából, melynek sokan bedőltek, talán Te is! Azt állítja a 444.hu hogy az engedélyed nélkül hangfelvételeket készít a telefonod. A valóság azonban…


2017-11-23 Jelenleg a boltokban elérhető gyermek játékok közül ez a 10 legveszélyesebb!

Ha gyerekjátékokról van szó, a biztonság kellene, hogy elsődleges szempont legyen. Összegyűjtöttük most nektek a 10 legveszélyesebb játékot, amik jelenleg is kaphatók!

2017-10-30 Így fest New York a levegőből

New York a világ legklasszabb városa. Egy csodás videót mutatunk most róla, mely drónnal készült, így olyan formában láthatjuk a várost, mint még előtte soha.

2017-10-29 A 12 legjobb európai karácsonyi vásár 2017-ben

Karácsonyi vásár, elérkezik lassan a karácsonyi készülődés időszaka, éppen ezért mutatom meg nektek a legjobb európai karácsonyi vásárokat! Karácsonyi vásár.

2017-09-02 Sokkoló módszerrel szoktatják le a gyalogosokat a piroson való átkelésről – Nálunk is bevezethetnék…

A piros lámpán áthaladó gyalogosok ellen készítettek egy kísérletet Franciaországban, elég nagy leckét kaptak, amiből biztosan tanulni fognak a gyalogosok!

Németül tanulsz és rohadt uncsinak találod?

Németül tanulsz és rohadt uncsinak találod? Én is. Vagyis találtam eddig. De amit mutatok, az téged is meglep majd! Na nem egy kamu csoda módszerbe...

Pár szem krumpli kell a magyarok egyik nagy kedvencéhez!

A magyarok egyik legnagyobb kedvence, amit biztos vagyok benne, hogy te is nagyon szeretsz! Nem kell hozzá sok minden, most pedig meg is mutatom nektek a...