Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Szemetelésért börtön

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 25. Péntek - Orbán
Hírdetés
 | Szerző: Sz. F.
címkék: Érdekességek, Külföld

Az állam megelégelte a szemetelést, súlyos büntetések jönnek!

Hírdetés
Hírdetés
Börtön jár a szemetelésért

Aki ezután eldob egy műanyag zacskót, nagyon pórul jár, ugyanis négy év börtön járhat a szemetelésért! Nézzük a részleteket! 

Ez a szabályozás nem Magyarországra lesz érvényes, bár nagyon remélem, hogy egyszer Európa is megelégeli a szemetelést, és súlyos büntetést fog kapni az, aki nem figyel oda eléggé. Nektek mi a véleményetek? Szavazzatok alább! 

Egyetértesz a büntetéssel?

 

A kicsit durvának tűnő szabályozást Kenyában vezették be, Judy Wakhungu környezetvédelmi miniszter elmondása szerint leginkább a gyártókat szeretnék büntetni, mivel nem csak a szemetelőkre, hanem a gyártókra is vonatkozni fog a rendelet.

Hírdetés

 

Reményük az, hogy a gyártók át fognak állni más, környezetkímélőbb megoldásra, ha meglátják a büntetés mértékét. Ami azért valljuk be nem csekély, a legkisebb összeg nagyjából 5 millió forint, a felső plafon pedig 10 millió forint. Aki pedig nem tud, vagy nem akar fizetni, mehet a börtönbe, és akár négy évet is eltölthet ott. 

 

Ezzel a szabályozással Kenya csatlakozott egyébként 40 országhoz, ezekben az államokban nagyon nagy adót vetnek ki a műanyag zacskókra, ilyen például Olaszország, és Franciaország, de olyan országok is vannak, akik egyenesen kitiltották területükről ezeket a zacskókat. Erre azért volt szükség, mert az ember által előállított legkárosabb anyag a műanyag zacskó, legtöbbször egyszer használatos, nagyon nehezen bomlik le, vízbe kerülve pedig az összes élőlényre halálos veszélyt jelent. A következő oldalon megosztok veletek pár hihetetlen tényt a műanyag zacskóról, és azt is elmondom, mit lehetne használni helyettük! 

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés

Európa eldugott tengerpartjai, melyeket a legtöbben nem ismernek

Európa eldugott tengerpartjai, melyeket a legtöbben nem ismernek

2018-04-25

Akármelyik európai mediterrán országban is jársz, mindenhol azt hallod majd, hogy bizony ott vannak a legjobb tengerpartok. Sokan azonban nem az ilyen népszerű túlzsúfolt helyszínekre vágynak, hanem sokkal nyugodtabb, ritkábban látogatott partokon szeretnének pihenni.

Európa leggyönyörűbb épületei, amelyek az UNESCO védettségét élvezik

Európa leggyönyörűbb épületei, amelyek az UNESCO védettségét élvezik

2018-05-02

Kontinensünk telis tele van szebbnél szebb, felbecsülhetetlen értékű építészeti mesterművekkel, amelyek mind egy-egy korszak emlékét őrzik. Ezek közül nem keveset az UNESCO is felvett a Világörökségi Listájára, biztosítva ezzel, hogy még sokáig gyönyörködhessünk bennük.

Íme Európa legszebb egyetemei

Íme Európa legszebb egyetemei

2018-05-04

Habár az egyetemválasztás legfontosabb szempontja természetesen a kínált oktatás színvonala, néha nem árt szétnézni a kampuszról készült fényképek között, hiszen ez segíthet eldönteni, hogy milyen környezet vár az adott helyen.


2018-05-08 Közép-Európa legszebb operaházai

Az opera nem feltétlenül a legmegfizethetőbb, legelérhetőbb művészeti forma. Kulturális jelentőségük ellenére ezek az előadások nem tartoznak a hétköznapi emberek rendszeres szórakozásai közé. Az előadások fényűző és pompás jellegét azonban gyakran tükrözik azok az épületek is.

2018-04-21 Tündérmesébe illő települések Európában

Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy egy igazi tündérmese részesévé válhass egy ehhez méltó helyszínen. Európa szerte találhatók olyan elvarázsolt falvak és kisvárosok, amelyeket mintha csak egy mesekönyv lapjai közül húztak volna elő.

2018-04-19 Ezek Európa legszebb városi parkjai

Európa parkok ezreivel büszkélkedhet. Az országunknak otthont adó kontinens parkjait és városligeteit milliónyi fa, virág és végtelen zöld fűtakaró díszíti. Ha szeretnél elmenekülni a hétköznapi rohanástól, és szeretnél kiengedni egy kis stresszt, akkor számos lehetőség közül választhatsz.

2018-04-12 5 hasznos tanács, amit mindenképpen érdemes tudni, ha külföldön keresel munkát

Ma már nem ritka, hogy a fiatalok a diploma megszerzése, vagy az érettségi után a külföldi munkavállalás mellett döntenek. Az Európai Uniónak köszönhetően számos lehetőség nyílt meg a külföldi munkavállalás terén. Ha te is gondolkodsz ezen, itt van az 5 legfontosabb dolog, amire mindenképpen oda kell figyelned a külföldi munkavállalás során.

Főszerepben az apák! Hamarosan itt van az Apák napja!

Kiharcolt vagy reális ünnep? Sokszor tapasztalhattuk már meg, hogy ha valaki az ’Apák napját’ emlegeti, sokaknak szarkasztikus mosoly ül ki az...

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Magyarország legszebb tavait mutatom most be nektek, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a Balatonon túl is van élet! Ismerjétek meg kis hazánk meseszép...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.