hirdetes

Ilyen volt az 1986-87-es igazi nagy tél!


1987. január 12-én arra ébredt az ország, hogy szinte teljesen járhatatlanná váltak az utak. 3 napig egyfolytában havazott. A több mint 100 éves hidegrekord is megdőlt.

 

Az 1986, 1987-es havazás. Ilyen volt az igazi tél

Sűrű hóesésben és rekord hidegben érkezett Budapestre Lucelia Santos, vagy ahogyan a világ ismerte Izaura. A Brazil szappanopera sztár minden idők legkeményebb telén látogatott Magyarországra. 1987 januárjában ugyanis a hegyeket 77 cm-es, az ország legnagyobb részét 20-40 cm-es hótakaró borította. Az utakon kétméteres hótorlaszok is előfordultak. Az M7-es autópálya járhatatlan hósivataggá változott.

 

A képen látható buszsofőr épp 12 órája vesztegel az elakadt autóbuszban. A megrekedt gépkocsik százait láthatatlanná tette a hó. Székesfehérvár elzáródott a külvilágtól és országszerte több száz település vált megközelíthetetlenné. A következő oldalakon több videót is mutatunk arról milyen is volt 1986-87 telén az az istenigazi tél! :)

hirdetes
Az 1986, 1987-es havazás. Ilyen volt az igazi tél

Több helyen nemcsak az utakat kellett kiszabadítani a hó fogságából. A falvak, városok egy része áram nélkül maradt, a napi földgázfogyasztás pedig a duplájára nőtt, meghaladta az 50 millió köbmétert. Az alapvető élelmiszerek is nehezen jutottak el a lakókhoz, az akkori híradások szerint egy tejes autó elakadás amiatt húszezer liter tej veszett kárba.

A húst a kenyeret és a tejet különvonatok szállították azokon a helyeken, ahol még nem fagytak le teljesen a váltók, máshol traktorral, szánnal juttatták el az ételt az emberekhez az iskolákban szünetet rendeltek el. A következő oldalakon több videót is mutatunk arról milyen is volt 1986-87 telén az az istenigazi tél! :)

hirdetes
Az 1986, 1987-es havazás. Ilyen volt az igazi tél

 

 

Következő oldalon meghallgathatod az 1987 január 12.-én rádióban leadott közlekedési híreket!

Az 1986, 1987-es havazás. Ilyen volt az igazi tél

 

Végül egy 5 éve leadott videó, ahol bemutatták milyen is volt az a durva telünk, ahol az emberek a házukat próbálták kiszabadítani a hó fogságából!

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vereckei hágó

Vereckei hágó: A Vereckei-hágó az Északkeleti-Kárpátok egyik legfontosabb hágója.... Tovább

Damjanich János

Damjanich János: Damjanich János honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Történelem