Dávid-naptár: ilyen lesz az idei nyár

A Dávid-naptár szerint ilyen lesz 2018 nyarán az időjárás

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kíváncsi vagy rá, hogyan alakul a tavasz hátralevő része és mikor érkezik az igazi nyár, a kánikula? Akkor most jól figyelj, mert eláruljuk neked!

Ilyen lesz az időjárás 2018-ban

A tavalyi télre ezt jósolta Dávid Mihály

 

Változatos, hullámzó időjárást jósolt a 2017-es télre Dávid Mihály, decemberre átlagos téli időjárást várt, egészen a hónap kétharmadáig, december végére, január elejére pedig lehűlést. A tél leghidegebb napjai szerinte január első két hetében, és február 10.-e körül volt várható, éjjelente sokszor -15-20 Celsius fokot várt. Ha visszagondolunk, akkor megállapíthatjuk, hogy többségében minden bejött, amit jósolt, éppen ezért érdemes hallgatni a szavára! 

 

Dávid-naptár érdekességek

 

Rengetegen bíznak meg a Dávid Mihály által készített meteorológiai előrejelzésben, sokak szerint pontosabbak ezek a jóslatok, mint a hivatalos előrejelzések. Dávid Mihály napokra lebontva, lassan négy évtizede osztja meg az előrejelzéseket, természetesen mindig hozzáteszi, hogy az ő jóslatai nem helyettesítik a napi előrejelzéseket, viszont a legtöbb esetben napra pontos az övé is.

 

A titka az, hogy amíg a legtöbben figyelmen kívül hagyják a Naprendszer tagjainak tömegvonzását, amikor jósolnak, csak és kizárólag a tudomány által korábban is felismert időjárást alakító tényezőket nézik, ő mindent egybevet, és ezáltal alakítja ki az egész évre szóló meteorológiai előrejelzést. Ezt pedig már év elején elkészíti mindig. 

 

Sokan úgy vélik, hogy a Dávid Mihály által készített meteorológiai előrejelzés sokkal pontosabb, mint a hivatalos előrejelzés. Ez a jóslás napokra van lebontva, Dávid Mihály pedig már lassan négy évtizede foglalkozik ezzel. Természetesen hozzátette a holnapján is, hogy az ő előrejelzése nem helyettesítheti a napi előrejelzéseket, viszont nagyon sok esetben napra pontos az övé is. A következő oldalon megtudhatod te is, mit jósol a 2018-as évre! 

hirdetes

 

Ilyen lesz az időjárás 2018-ban

Márciusig a hónapok első fele hideg lesz, a második pedig enyhébb. Egészen március 15-éig tartós hidegre, éjszakai fagyokra kell számítani. A leghidegebb nap február 10-e körül várható. A tartós enyhülés viszont csak március 20. körül köszönt be: akkor már éjszakánként sem lesz fagy. Lehet viszont néhány fagyos éjszaka még májusban is, ami a gyümölcstermesztőknek és nekünk, fogyasztóknak sem túl jó hír, mivel lefagyhatnak a virágok - kezdte 2018-ra vonatkozó előrejelzését Dávid Mihály, ez pedig eddig be is jött. 

                                                                          

Ráadásul a mezőgazdasággal foglalkozók is készülhetnek öntözni: 2018-ban sem lesz több csapadék, mint tavaly. Csapadékosnak csak a május és a június közepe tűnik – ez utóbbi időszak viszont akár július elejéig is eltarthat. A mérnök azt mondja, 2019-től jön majd egy olyan időszak, amikor lényegesen több csapadék fog hullani a Délkelet-Alföldön is. 

hirdetes

                                                                          

Mikor érdemes nyaralnunk?

 

Nyaralni július második felében, illetve augusztus 10. és 25. között érdemes mennie annak, aki itthon szeretné tölteni a szabadságát – mondja Dávid Mihály –, de hatalmas kánikula nem lesz. A legmelegebb napok július 15. és augusztus 20. körül várhatók, de egészen szeptember végéig kellemes, 24-25 fok körüli nappali hőmérsékletek lesznek. Utána jön egy erős lehűlés, viszont október végén, november elején a prognózisa szerint újra visszamelegszik majd az idő. 

                                                                          

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
301 403
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 470 141
Közösség
hirdetes

Szótár

Zugligeti Libegő

Zugligeti Libegő: A budai hegyek egyik kedvenc attrakciója, mely segítségével belátható az... Tovább

Kalocsai fűszerpaprika

Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény:Hungarikum, mely oltalom alatt áll. A Kalocsai fűszerpaprika... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 104

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek Magyar Magyarország