Kutatók szerint ennyit dolgohatnánk egy héten 40 éves kor felett!

Kutatók szerint ennyit dolgozhatnánk egy héten 40 éves kor felett!z

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kutatók felfedezték annak az okát, hogy miért nem kellene a 40 év feletti személyeknek túl sokat dolgozniuk.

Kutatók szerint ennyit dolgohatnánk egy héten 40 éves kor felett!

Nem szeretjük bevallani, de az idő múlásával veszítünk a jártasságunkból, okosabbak leszünk, de csökken a memóriánk és a koncentrálóképességünk. Egy csapat Melbourne-i tudós bebizonyította, hogy 30 ledolgozott óra egy héten jó hatással van az emberi szervezet kognitív funkciójának a fejlődésére, de a termelékenység csökkenéséhez vezet.

 

Ez a kísérlet 3500 40 év feletti hölgyön és 3000 40 év feletti férfin lett elvégezve. A tanulmány írója, Colin McKenzie professzor kifejtette, hogy a résztvevőknek több tesztet is el kellett végezniük, ezek között volt olvasás és memóriateszt is. Kiderült, hogy egy bizonyos szintű intellektuális stimulálás jót tesz előrehaladott korban, de ha ezt túlzásba viszik akkor egymással szembeni ellentétes hatások alakulnak ki.

hirdetes

 

A tudósok megállapították, hogy ennek a tesztnek az eredménye nagyon fontos, mivel több országban is a nyugdíjkorhatárt szeretnék egyre idősebb korra kitolni, ami azt jelenti, hogy az embereknek többet kell dolgozniuk. McKenzie professzor véleménye szerint pedig ez a korosztály 3 napot dolgozhatna egy héten. A legjobb megoldás az lenne, ha a 40 év feletti személyek rövidebb munkaidőben dolgoznának, mert ez stimulálja az agyat, de nem terheli túl.

 

McKenzie azt tanácsolja az embereknek, hogy találják meg az egyensúlyt az életben, mert ennek nagy hatása lehet a közérzetre és az egészségre.  Ne feledjük, a pénz fontos, de nem a legfontosabb dolog az életünkben, senki sem arra akar emlékezni, hogy az egész életét a munkahelyén töltötte, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok, pl. a szabadidőnket töltsük a családunkkal, utazzunk! Még van időd, de változtass minél hamarabb, mert előbb-utóbb azt fogod észrevenni, hogy már nagyon idős vagy, és még semmit sem tettél meg azokból a dolgokból, amiket régen álomként tartottál számon! 

hirdetes

 

Forrás: Bidista.com

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
301 403
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 470 141
Közösség
hirdetes

Szótár

Miskolci Nemzeti Színház

Miskolci Nemzeti Színház: Az egyik legnépszerűbb vidéki színháznak számít. Miskolc... Tovább

Töhötöm

Töhötöm: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Töhötöm az egyik közülük.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek