notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

52 év után toloncolják ki a férfit az országból

52 év után toloncolják ki a férfit az országból

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hosszú várakozás után elutasították Ramón Saúl Sánchez állandó tartózkodási kérelmét. A 64 éves kubai férfi 12 évesen érkezett az Egyesült Államokban, 52 év után azonban most kitoloncolás vár rá.

52 év után toloncolják ki a férfit az országból

Az Egyesült Államokban emigrációban töltött ötvenkét esztendő után kitoloncolás vár a kubai Ramón Saúl Sánchezre, a kubai menekülteket segítő Demokrácia Mozgalom (Movimiento Democracia) miami vezetőjére.

Erről maga az érintett számolt be hétfőn az EFE spanyol hírügynökségnek, miután kézhez kapta az amerikai bevándorlási és állampolgársági hivatal (USCIS) értesítését, amelyben hosszú várakozási idő után elutasították az állandó tartózkodási engedélyre benyújtott kérelmét.

„Szomorúan jelentem be, hogy az Egyesült Államok kormánya éppen most tagadta meg a tartózkodási engedélyt tőlem” – írta Sánchez egyik Twitter-bejegyzésében. „Hálával gondolok arra az 52 esztendőre, amelyet ebben a nagylelkű országban töltöttem, amelyet annyira megszerettem, mint saját hazámat. Folytatni fogom harcomat a szabad Kubáért” – tette hozzá.

hirdetes

Ramón Saúl Sánchez 1967-ben, mindössze tizenkét évesen érkezett Miamiba repülőgépen Kubából kisöccsével, és az akkori amerikai hatóságok mindkettőjüket ellátták bevándorlási vízummal (parole), amely lehetővé tette, hogy menekültként maradhassanak amerikai földön.

Börtönben is ült

hirdetes

Az évtizedek során a kubai ellenzéki számos tüntető akciót szervezett Fidel Castro rendszere ellen, az általa alapított szervezettel például rendszeresen hajórajokat indított a szigetország partjaihoz, több esetben éhségsztrájkot is folytatott. Tevékenységét ugyanakkor nem nézték jó szemmel az amerikai hatóságok, különösen amiatt, hogy személyét összefüggésbe hozták számos „terroristának” minősített szervezettel. A nyolcvanas években négy és fél évet töltött börtönben, amiért megtagadta a vallomástételt az Omega 7 elnevezésű fegyveres szervezettel kapcsolatos egyik ügyben. Sánchez tagadta, hogy köze lenne ehhez az alakulathoz.

A szigorítás lett a veszte

Mindeddig azonban nem toloncolták ki, noha 52 év alatt sem sikerült tartósan rendeznie egyesült államokbeli tartózkodásának hivatalos jogi feltételeit, mindig csak ideiglenes megoldást sikerült találnia.

Az amerikai kormányzat mostani szigorúbb bevándorlási politikája miatt (és persze az amerikai-kubai kapcsolatok javulásának is tulajdoníthatóan) azonban Sánchez – mint az EFE hírügynökségnek elmondta – attól tart, hogy állandó tartózkodási engedélyre vonatkozó kérelmének elutasítása után kényszerrel fogják őt távozásra bírni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
292 334
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 954 341
Közösség
hirdetes

Szótár

Kásás Tamás

Kásás Tamás: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Kásás Tamás háromszoros olimpiai... Tovább

Retro

A retro egy gyűjtőfogalom. Minden olyan dolgot szokás ezzel a jelzővel illetni, amely a 80-as,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.7

Külföld