notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kormány a fiatalokban látja a családbarát Magyarország jövőjét

hirdetes

A kormány a fiatalokban látja a családbarát Magyarország jövőjét

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Fontosnak tartja a magyar kormány, hogy támogassák a fiatalokat. A fiatalok nemzetközi napja alkalmából felsorolták milyen lépéseket tettek a fiatalok érdekében.

A kormány a fiatalokban látja a családbarát Magyarország jövőjét

A fiatalok jelentik a családbarát Magyarország jövőjét, ezért a kormány fontosnak tartja, hogy minden segítséget megadjon képességeik kibontakoztatásához, aktív társadalmi szerepvállalásuk előmozdításához, önálló életkezdésükhöz és a családalapításhoz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a fiatalok nemzetközi napja alkalmából.

A közlemény szerint a kormány folyamatosan bővíti azon támogatások, lehetőségek körét, amelyek a fiatalok továbbtanulását, önálló életkezdését, családalapítását, otthonteremtését, nyelvtanulását, elhelyezkedését segítik. A gazdaság dinamikus növekedésének, a béremeléseknek és a munkahelyteremtéseknek köszönhetően a magyar fiatalok előtt stabil és tervezhető jövőkép áll – írták.

Emlékeztettek: az első sikeres nyelvvizsga, valamint a KRESZ-tanfolyam és vizsga díjának visszatérítése már 75 ezer fiatalnak segített – kétmilliárd forint értékben – a munkavállalás megkönnyítésében, az Ifjúsági Garancia Program eddig több mint 147 ezer fiatal elhelyezkedését támogatta. Az utóbbi években bővültek a diákhitel-konstrukciók is. A tanulmányokra fordítható Diákhitel 2 esetében a kamatot teljes mértékben az állam fizeti, míg a szabadon felhasználható Diákhitel 1 havonta felvehető összege 70 ezer forintra nőtt, és már a határon túli fiatalok is igénybe vehetik. Ezeket az intézkedéseket egészítik ki olyan európai uniós pályázatok és programok, amelyek szintén hozzájárulnak a fiatalok támogatásához.

hirdetes

Kitértek arra is, hogy a 2020/21-es tanévtől elindul a középiskolások külföldi nyelvtanulását támogató program, amely által évente 140 ezer középiskolás diák kétszer kéthetes külföldi nyelvi kurzusra utazhat majd. A kormány erre évi 90 milliárd forintos támogatást biztosít.

hirdetes

Hangsúlyozták: egy 2016-os felmérés szerint a hazánkban élő fiatalok kétharmada kizárólag Magyarországon képzeli el a jövőjét, ezért a kormány olyan intézkedéseket vezetett be – csok, falusi csok, „Esély otthon” program, babaváró támogatás –, amelyek az önálló életkezdést és a saját otthon megteremtésének lehetőségét segítik.

A hallgatói/diplomás gyedet 2018-tól kedvezőbb feltételekkel lehet igénybe venni, ami hozzájárul a tanulmányok és a szülői szerep összeegyeztethetőségének javításához. A fiatalok életkezdését, a gyermekvállalást és a gyermeknevelést segítheti a családvédelmi akcióterv elindítása is. Idén minden eddiginél nagyobb összeget, 3,3 milliárd forintot fordít a kormány a fiatalok támogatására a Nemzeti Tehetség Programon keresztül – sorolták.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
87 379
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 527 169
Közösség

Szótár

Lecsó

Lecsó: az egyik legegyszerűbb és egyben legfinomabb szezonális ételünknek számít.A paprikás... Tovább

Makói hagyma

Makói hagyma: Esetében is hungarikumról beszélhetünk. A makói vöröshagyma egy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 74

Átlagos értékelés: 4.7

Magyarország