notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Norvégiában így segítenek mindenkinek - Helyezd az almát a kerítésre

Fantasztikus kezdeményezés – Almát a kerítésre!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy norvég asszony kezdte el “Az almát a kerítésre” mozgalmat, ami nagyon sok embert inspirált, mára magyarországi követője is van, mi pedig reméljük, hogy még nagyon sokan csatlakoznak ehhez a szuper kezdeményezéshez! 

Helyezd az almát a kerítésre

Ingyen alma az áthaladóknak! 

 

A Norvégiában élő Inger Gara kertjében rengeteg alma termett, melyek ízesek voltak, hatalmasok és nem utolsósorban szépek is. A hölgy nem tudott mit kezdeni a sok almával, eldobálni viszont nem akarta egyiket sem, úgyhogy inkább kitalált mást. Zacskókba gyűjtötte a finom gyümölcsöket, majd kitette a kerítésre a csomagokat, hogy az arra járók el tudják vinni. Sokan kérdezték tőle meglepve, hogy tényleg vehetnek-e az almás zacskókból és hogy mennyibe kerül egy csomag. A hölgy mindenkinek azt a választ adta, hogy teljesen ingyen van az alma, vigyék csak nyugodtan. 

 

A norvég asszony elmondása szerint volt olyan nap, amikor 30 zacskót akasztott ki a kerítésre, mindegyikben egy kiló alma volt, és az összes eltűnt pár óra alatt. A kezdeményezésnek tehát mindenki nagyon örült, ezért minden nap telerakta a kerítést az almacsomagokkal, összesen 250-300 kilogramm alma lelt így gazdára. 

hirdetes

 

hirdetes

Inger Garas elmondta, hogy nem áll le, egészen addig készítgeti a csomagokat, és akasztgatja ki a kerítésre, amíg terem a gyümölcs. A norvégiai település lakói nagyon hálásak, a legtöbben almás pitét, illetve almalevet készítenek a finom gyümölcsből. 

 

A norvég hölgy kezdeményezése kezd elterjedni világszerte, még Magyarországon is akadt követője! Érden is elkezdték a kerítések kidekorálását, a Facebook-on jelent meg egy poszt, ami a mozgalomhoz való csatlakozásra buzdít. Mutassunk példát mi is, ha túl sok gyümölcsöd termett és nem tudod, vagy nem akarod felhasználni, ne dobd ki, kínáld fel annak, akinek szüksége van rá, okoz örömöt valakinek! 

 

Az alma vagy almafa (Malus) a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó növénynemzetség. Körülbelül 55 faj tartozik ide, melyek többsége Ázsiában, kisebb része Európában és Észak-Amerikában honos. A nemzetségbe tartozó egyedek, vagyis az almafák termésének a neve is alma.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
303 452
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 625 017
Közösség
hirdetes

Szótár

Kaposvár

Somogy megye központja, megyei jogú város és egyben egyetemi város és püspöki székhely... Tovább

Nádudvari feketekerámia

Nádudvari feketekerámia: Nádudvar a Hortobágy és a Sárrét határán fekvő ősi... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 119

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország