notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Soha ne hagyj vizes palackot az autódban, elmondom, miért!

Soha ne hagyj vizes palackot az autódban, elmondom, miért!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha úgy gondolod, hogy semmilyen felelősséggel nem jár vizes palackkal a kocsidban utazni, akkor nagyon tévedsz!

Soha ne hagyj vizes palackot az autódban, elmondom, miért!

Azzal természetesen semmi baj nincs, hogy hidratált akarsz maradni a nap folyamán, hogy megőrizhesd az egészséged és a szellemi frissességed, de az, hogy a palackot a kocsidban hagyd, már igencsak meggondolatlan cselekedet. Én is szoktam magammal vinni ásványvizet szinte minden egyes utamra, de azt már nagyon régen megtanultam, hogy soha ne hagyjam a kocsiban a flakont, főleg nem akkor, amikor nagyon meleg van.

 

Már csak azért sem szoktam otthagyni, mert hamar megmelegszik a benne lévő víz, szóval biztos, hogy a kukában landolna, amikor később újra belekortyolnék. Van viszont egy másik ok, amiről nem sokan tudnak, nem is gondolnak rá, meg sem fordul a fejükben! Bevallom, hogy öt-hat évvel ezelőtt én sem gondoltam volna, hogy ekkora problémát tud okozni az ásványvizes palack, pedig tényleg így van! Elég egy flakon, hozzá napsütés, és pár óra, máris megtörténik a baj! 

hirdetes

 

Tudjuk, senki nem akarja magával cipelni a vizes palackot például egy boltba, de ha magára hagyod az ülésen, nagyobb problémával találhatod szemben magad, mint gondolnád. Egy idaho-i férfi, Dioni Amuchastegui megtapasztalta azt, amit senki nem szeretett volna, de szerencsére még a komoly baleset bekövetkezése előtt vette észre a bajt. Dioni rendszeresen műanyag vizes palackot tart magánál az autójában, a munkában. Egyik nap, ebédszünetben a kocsiban ülve, a szeme sarkából arra lett figyelmes, hogy füstöl a mellette lévő ülés.

 

Amikor odafordult, hogy megnézze mi a helyzet, látta, hogy a fény átszűrődött a palackon és olyan erejűvé vált, hogy tőle az anyósülés kárpitja elkezdett égni és füstölni. És hogy miért történt meg mindez? A következő oldalon elmondom ezt is! 

 

Soha ne hagyj vizes palackot az autódban, elmondom, miért!

Akárcsak egy nagyító lencséi, a vizes palack is hasonló módon képes összegyűjteni a napsugarakat és meggyújtani az alatta lévő anyagot. A tűz pedig onnantól kezdve rettenetes gyorsasággal képes terjedni!

hirdetes

 

Ha nincs időd arra, hogy magaddal vidd a palackot a kocsidból, akkor annyit mindenképpen tegyél meg, hogy olyan helyre rakod, ahol nem érheti a napsugárzás. Nem csak a tűzveszély miatt nem ajánlott a palackokat tűző napnak kitenni, hanem azért sem, mert a forróság hatására a magára hagyott műanyag palackban olyan káros vegyületek szabadulhatnak fel, amelyek a vízbe kioldódva az egészséget is veszélyeztethetik.

 

Ugyan ehhez valóban magas hőmérséklet szükséges (ami nagy nyári melegben nem kizárt) és nagyjából egy hét időtartam, de jó észben tartani, hogy ha régóta a kocsidban ücsörgő vizet találsz, inkább öntsd ki, semmint károsítsd vele magad.

 

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
316 090
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 637 655
Közösség
hirdetes

Szótár

Hévízi-tó

Hévízi-tó: A Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület első számú látványossága a... Tovább

Magyar találmányok

Magyar találmányok: A magyar találmányok nélkül a világ ma nem tartana ott ahol tart. Ez... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 242

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek