notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az orvosi papírok meghamisítása vezethetett a labdarúgó halálához

Az orvosi papírok meghamisítása vezethetett a labdarúgó halálához

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A gyanú szerint nem végezték el a legfontosabb sportorvosi vizsgálatot a tavaly márciusban elhunyt olasz labdarúgón, Davide Astorin. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Az orvosi papírok meghamisítása vezethetett a labdarúgó halálához

Nyomoz a rendőrség a tavaly elhunyt Davide Astori ügyében, a gyanú szerint a legfontosabb sportorvosi vizsgálatot, a szív terhelésdiagnosztikáját nem végezték el a játékoson, a sportorvosok utólag, jóval a halála után szignálhatták a dokumentumot.

A Fiorentina csapatkapitánya tavaly márciusban hunyt el tragikus hirtelenséggel, egy Udinese elleni bajnoki reggelén társai hiába várták, nem jött le reggelizni a szobájából. Astori halálának pontos okát azóta sem hozták nyilvánosságra, az orvosi jelentésben csak annyi szerepelt, hogy szívelégtelenség okozta a 31 éves középhátvéd halálát.

A La Nazionale arról tudósított, hogy információk szerint a rendőrség nyomozni kezdett a védő halálának ügyében, mert azt gyanítják, hogy Astori sportorvosi engedélyét meghamisították.

hirdetes

A nyomozás középpontjában Dr. Giorgio Galanti áll, hozzá tartozik Astori kötelező sportorvosi vizsgálati lapjának utolsó aláírása. Az utolsó vizsgálat időpontja a vizsgálati adatlap szerint 2017. július 10. volt, ám a rendőrség azt gyanítja, hogy jó néhány vizsgálatot egyszerűen nem végeztek el a futballistán, és az adatlap aláírása csak jóval Astori halála után, 2019 áprilisában történt meg.

hirdetes

Ez a teszt egyébként nem más volt, mint a játékos sportteljesítény-élettani felmérése, azaz pont a szív terhelhetőségét mérő teljesítménydiagnosztikai vizsgálat. A rendőrség gyanúja szerint ezt a létfontosságú tesztet egyszerűen nem végezték el a játékoson, holott minden valószínűség szerint megmentette volna az életét, ha időben kiderül, hogy élsportra alkalmatlan a szíve.

A La Nazionale azt írja, az adatlapot nem személyesen Galanti hamisíthatta meg, hanem a megbízásából valaki. A lap kitér arra is, hogy ha a vizsgálatot tényleg nem végezték el, Galantit foglalkozáskörében elkövetett, emberéletet követelő hanyagságért helyezték volna vád alá. Illetve fogják is, ha kiderül, hogy megalapozott a gyanú, csak most még hozzácsapják a hatóságok félrevezetését, illetve az okirathamisítást.

Davide Astori a Fiorentina előtt a Milan és a Roma futballistája volt, a 14-szeres olasz válogatott középhátvéd mezszámát korábbi csapatai közül a Cagliari és a Fiorentina is visszavonultatta. A kiváló játékost barátnője, és közös gyermekük, az Astori halálakor kétéves Vittoria gyászolja.

Forrás: eurosport.hosszabbitas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
187 616
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 509 000
Közösség
hirdetes

Szótár

Az ősmagyarok hitvilága

Az ősmagyarok hitvilága: Az ősi magyarságot egyik meghatározó alap. Az ősmagyarok vallása, a... Tovább

Francia drazsé

Francia drazsé: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Maga a szó egyébként francia... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 80

Átlagos értékelés: 4.9

Sport