notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megérkezett a biourna

Megérkezett a biourna - Saját kertünkben élhetünk tovább halálunk után!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagy merészség bármilyen újítással előállni, ha temetésről van szó, mivel a hagyományok erősek élnek mindenkiben. Pedig időnként megjelennek ötletek, most például egy ökourna került a közönség elé, ismerkedjünk meg vele közelebbről! 

Bemutatom nektek a biournát

Az ökourna megjelenése után két tábor alakult ki, akik elítélik, és akiknek tetszik. Akik értetlenül állnak az újítás előtt, azt vallják, hogy ez kegyeletsértő, ráadásul őrültség ilyet kitalálni. Akik viszont megértőbbek, meglátják az alkotók eredeti szándékát, ami nem más, mint az élet körforgásának megvalósítása. Sajnos a halál is az élet része, egyszer mindenkit utolér. A különböző kultúrák és vallások többféle módon és helyen helyezik végső nyugalomra szeretteiket.

 

A legáltalánosabb szokások között szerepel a koporsó, az urna, a kripta, a temető, a szélnek eresztés, vagy a vízen égetés. Ezzel az új megoldással viszont már a kertben is „elültethetjük” szeretteinket, és nevelhetünk belőlük fákat, ami első hallása eléggé morbidnak tűnhet, mégis méltó módja lehet a búcsúzásnak. Ha azt szeretnénk, hogy családtagjaink továbbra is részei legyenek az élet körforgásának, és nem akarjuk a véletlenre bízni, hogy milyen formában reinkarnálódnak, akkor elegáns megoldás lehet a fává alakulás. Nem is egy, hanem két megoldás közül is választhatunk.

hirdetes

 

Capsula Mundi

Az olasz dizájnerpáros, Francesco D’Angelo és Adriano Del Ferro fejében született meg a nem mindennapi ötlet. A Capsula Mundi a koporsós temetkezések továbbfejlesztett változata, ahol a holttestet magzati pozícióban egy biológiailag lebomló kapszulába helyeznek, majd ezt ássák el a föld mélyére, egy fának a magjával együtt. A cél nem más, mint az, hogy a fejfákat felsorakoztató temetők helyett valódi fákkal benépesítettekben sétálgassunk, mikor szeretteink sírját meglátogatjuk.

 

A páros arra is gondolt, mi lesz akkor, ha a fák megnőnek, és nehezebben találjuk meg szeretteinket, ugyanis mindegyiket rögzítik egy virtuális adatbázisban, ami GPS koordináták segítségével megmutatja, melyik fa található a mi családtagunk hamvai felett. 

hirdetes

 

Bios Urna

Ez igazából a „csináld magad” verzió, ami Magyarországon is elérető, a Bios Urnát nagyjából 40-50 000 forintért vásárolhatjuk meg. Az urna úgy néz ki, mint egy nagyobb méretű kávés pohár, ami biológiailag lebomló anyagból készült. A szettben megtalálhatjuk a fának a magját, ami speciális, csíráztatás elősegítő közegben van. Ez alá kell elhelyeznünk szerettünk hamvait, egy elkülönített részbe, és elültetni az urnát. Mire elkezd lebomlani az egész szerkezet, a mag már kicsírázik, és gyökereket ereszt, csak ezután éri el a hamvakat. Az egész együtt a föld részévé válik, és egy facsemete kezd el növögetni. Nektek mi a véleményetek ezekről a módszerekről? Szavazzatok alább! 

Mi a véleményed ezekről a megoldásokról?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
316 090
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 637 655
Közösség
hirdetes

Szótár

December

December sokak kedvence, a karácsonyi ünnepkör kiteljesedésének időszaka, az év utolsó... Tovább

Hősök tere

Hősök tere: Budapest egyik jelképe, mely a főváros legtágasabb, legnagyobb hatású tere. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 152

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek