Budapesti átalakulás

Így alakul át Budapest a következő években

Pi

A világ állandóan változik, ezt mindenki a saját bőrén tapasztalhatja. Természetesen Budapest is változik, az meg hogy milyen formában, azt most a be is mutatjuk!

Budapest átalakulása

Budapest több elhanyagolt telkének helyzete fog végre jobbra fordulni és az eddig megszokott helyekre is új épületek fognak épülni a következő években. Ezeket foglaljuk most össze, melyben segítségünkre lesz a Portfolio.hu- mely összefoglalta, hogy mi várható a következő években fejlesztések terén a fővárosban.

A napokban mutatták be a prezentációikat a fejlesztők, ezek közül csemegézünk most. 

Így fog kinézni az Etel Pláza, mely a 11. kerületben, az Etele tér 12 alatt fog megvalósulni. Több, mint 250 mllió euróból valósítják meg az 52 000 négyzetméteres beuházást. 200 üzlet, mozi szint és 1400 parkoló várja majd az embereket. 

Fotó: Futureal

A jól ismert Mol székház, mely megjelenésével és terveivel óriási vihart kavart, a maga 28 emeletes magasságával, mely Budapesten az első felhőkarcoló megépítését eredményezné.  Ellenállásba ütköztek a tervek a legfelsőbb szinteken, így mi magunk is kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz a projekt vége.

 

Fotó: molcampus.hu

További tervek a követekző oldalon találhatók!

Budapest átalakulása

Szervita tér ügye már régóta húzódik. Az jó kérdés, hogy a 7 emeletes épület, melyben helyet kapnak irodák, kiskereskedelmi egységek és a felső szinteken 3-400 négyzetméteres luxus apartmanok, mennyire illeszkednek bele a környék látképébe. 

Kép forrása: Horizon Development

Az eddigiek sem voltak pitáner elképzelések, de az egyik legnagyobb látképformáló beruházásnak a BudaPart projektet tartják. A XI. kerületi fejlesztéssel teljesen új arculatot kap a főváros ezen része. Az 54 hektáros területre több, mint 1 tucat irodaházat és lakóházat terveznek, melyek az ára sem kicsi hiszen mintegy 1,1-1,2 milliárd eurót fog a végén a pénztárgép mutatni. A 30 ezer embernek munkahelyet, illetve lakást biztosító területen hotel és kiskereskedelmi egységek is helyet kapnak.

Forrás: budapart.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Szótár

Budapesti Történelmi Múzeum

Budapesti Történelmi Múzeum: A Budapesti Történeti Múzeum Budapest egyik legjelentősebb... Tovább

Vénusz-barlang

Vénusz-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. Az ún.... Tovább

Tovább a lexikonra