A tökéletes császármorzsa receptje!

A tökéletes császármorzsa receptje!

Sz. F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A tökéletes császármorzsa receptje!

Hozzávalók:

  • 40 dkg búzadara,
  • 20 dkg liszt
  • 8 tojás,
  • 0,7-1 liter tej,
  • késhegynyi só,
  • 8- 10 dkg porcukor,
  • 1/2 citrom reszelt héja,
  • 10 dkg vaj vagy zsír,
  • 5 dkg mazsola.

 

Elkészítése

A búzadarát és a lisztet tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet, jól összekeverjük és 30-40 percig pihentetjük, hogy a daraszemek megduzzadjanak. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, egy kis sót, megmosott, szárazra törölt citrom reszelt hóját (vigyázzunk, csak a sárga héjrészt reszeljük, a fehér belső héja keserű ízű), a cukor felét és jól eldolgozzuk. A pecsenyesütőt a zsírral együtt mérsékelten forró sütőbe tesszük, amíg a habot felverjük, a zsír megforrósodik.

hirdetes

 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és részletekben, óvatosan a tésztához keverjük. A tésztát a megforrósodott zsiradékba öntjük, nem keverjük össze; betesszük a sütőbe és mérsékelt melegen addig sütjük, amíg az anyag megalvad. Ekkor lapátkanállal összevagdaljuk, hozzáadjuk a forró vízben megmosott, megszárított mazsolát, a cukor megmaradt felét, jól összekeverjük, és visszatesszük a sütőbe. Kb. 10 perc múlva újból kivesszük, morzsára daraboljuk, és ha még nem sült volna meg, még 6-8 percre visszatesszük. Vigyázzunk, ne szárítsuk meg a tésztát. Porcukorral leszórva tálaljuk, kis üvegtányéron málnaszörpöt vagy egy kis hígított baracklekvárt adunk mellé.

hirdetes

 

Ha nincs sütőnk, mérsékelt melegen a tűzhelyen is süthetjük akkora lábasban, hogy a beleöntött tészta egy ujjnyi vastagságú legyen. Ha a tűzhelyen sütjük, a beöntött tésztát állandóan keverni kell.

 

Forrás: Ketkes.com

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Főzés

A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az... Tovább

Szent István

Szent István: I. István, születési nevén: Vajk. Ő volt az utolsó magyar fejedelem és az... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.